Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Έτσι ξαναβάζουν (αριστερό) χέρι στα αποθεματικά των ταμείων ‒ Με την ίδια δεξιά πολιτική: Δημοκρατικά, αλληλέγγυα, αξιορεπώς, 2 δισ. ευρώ

Νομική κάλυψη των διοικήσεων μόνο, αφού η πρώτη δόση των 310 εκ. προς ΔΝΤ πληρώθηκε ήδη από τα αποθεματικά των ταμείων και ετοιμάζονται από τον ίδιο κουμπαρά για τις δύο επόμενες:

 6/3/2015 - Προς 3ο μνημόνιο ολοταχώς: 310 εκ. στο ΔΝΤ με «αξιοποίηση» αποθεματικών και φοροαφαίμαξη

9/3/2015 - «Σπάμε τους κουμπαράδες φορέων της γενικής κυβέρνησης» ‒ Έτσι λέμε τώρα το «βάζουμε χέρι στα αποθεματικά των ταμείων» (πάλι) ‒ Λήγουν άλλες δύο δόσεις προς το ΔΝΤ

και

2/3/2015 - III. Κουαρτέτο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Θεσμοί: Το νέο «κοινωνικό συμβόλαιο», η «καρμανιόλα» της Κοινωνικής Ασφάλισηςη και η απασφάλιση της κοινωνίας

3/3/2015 - IV. Κουαρτέτο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Θεσμοί: Οι βλαβερές συνέπειες του ασφαλιστικού εκσυγχρονισμού

8/3/2015 - Η «περήφανη» επιλογή του εσωτερικού δανεισμού ‒ Το «χρηματοδοτικό κενό», ο «πατριωτισμός» της άρχουσας τάξης, τα αποθεματικά των ταμείων και η κόκκινη σημαία των αναγκών μας

Ω, Iani, πόσο ευτυχισμένη με κάνεις!
*
Υπό κατάθεση τροπολογία για το δανεισμό του δημοσίου από τα ταμεία
του Θάνου Τσίρου
12 Μαρ. 15 (19:28)
Νομική κάλυψη στις διοικήσεις των ταμείων ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις για την χρήση των διαθεσίμων παρέχει η κυβέρνηση με τροπολογία που θα κατατεθεί.
Τις πιθανές… αντιστάσεις από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων στο αίτημα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους να διατεθούν για τις ανάγκες του δημοσίου τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, θέλει να κάμψει η κυβέρνηση.
Με τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή –στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης- η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει στις διοικήσεις των ταμείων ότι στην περίπτωση που θα εκχωρήσουν τα μετρητά τους και στη συνέχεια δεν θα πάει κάτι καλά με τα οικονομικά της χώρας, τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να απαιτήσουν άμεσα τα χρήματά τους.
Η τροπολογία, αποσκοπεί περισσότερο στο να «καλύψει» νομικά τις διοικήσεις των ταμείων οι οποίες μετά την εμπειρία με τα δομημένα ομόλογα και το PSI, εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικές στο να εγκρίνουν τη χορήγηση των τελευταίων χρημάτων που τους έχουν απομείνει –και τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την αποπληρωμή των συντάξεων- προκειμένου να γίνουν repos.
Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, θα ανοίξει ο δρόμος για τη χορήγηση των ταμειακών διαθεσίμων στο δημόσιο.
Οι πληροφορίες μιλούν για ένα ποσό της τάξεως των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ
Λόγω όμως των όρων έκδοσης των ρεπος, η ρευστότητα που θα μπορέσει να αντλήσει το δημόσιο από τα Ταμεία, ακόμη και αν υπάρξει μαζική ανταπόκριση, δεν θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η τροπολογία, έχει ως εξής:
«Τα κεφάλαια που κατατίθενται από τα Ν.Π.Δ.Δ. και Α.Φ. στην Τράπεζα της Ελλάδος σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης δύνανται να επενδύονται στο σύνολό τους σε συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου με σύμφωνα επαναπώλησης/επαναγοράς με αντισυμβαλλόμενο το Ελληνικό Δημόσιο (repos, reverse repos, buy/sell back, sell/buy/back).
Σε περίπτωση κεφαλαιακών ζημιών των Ν.Π.Δ.Δ. και Α.Φ. από την για οποιονδήποτε λόγο μη προσήκουσα και ιδίως μη έγκαιρη ή μη ολοσχερή εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου ως αντισυμβαλλομένου σε συμβάσεις αγοράς ή πώλησης με σύμφωνα επαναγοράς, το Ν.Π.Δ.Δ. ή ο Α.Φ. που υπέστη τη ζημία έχει απευθείας αξίωση αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου.»
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
Αυτό σημαίνει, όπως προκύπτει και από την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, ότι:
1.      Ο περιορισμός των επενδυτικών επιλογών της ΤτΕ διασφαλίζει ότι τα κεφάλαια των δημόσιων οργανισμών θα δύνανται να επενδύονται αποκλειστικά σε άμεσα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία.
2.      Δεν υποχρεώνονται τα Ταμεία και οι φορείς να μεταφέρουν τα κεφάλαια τους στην ΤτΕ, απλώς αν το επιλέξουν θα έχουν την διασφάλιση του Ελληνικού Δημοσίου.
3.      Επιδιώκεται η καλύτερη αξιοποίηση των κεφαλαίων των φορέων και των ταμείων
4.      Θεσπίζεται η απευθείας αξίωση των Φορέων και των Ταμείων κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τυχόν κεφαλαιακές ζημίες που υφίστανται από την επένδυση των κεφαλαίων τους.
5.      Το Ελληνικό Δημόσιο, καλύπτοντας απευθείας τέτοιες ζημίες, εξασφαλίζει ταυτόχρονα την έγκαιρη ικανοποίηση των τρεχουσών αναγκών των δημόσιων οργανισμών.
thetoc

Επισημάνσεις, φωτό, σύνδεσμοι, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.