Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Καμμένος: Πρόσκληση σε φαγοπότι, προς κατά συρροήν δολοφόνους ‒ ΚΚΕ: Απαράδεκτες και επικίνδυνες οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ‒ ΕΕΔΥΕ: Σήμα κινδύνου για το λαό οι δηλώσεις του Π. Καμμένου


ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας
Δημοσίευση: Δευ, 30/03/2015 - 13:54
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 30/03/2015 - 14:52
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας όπου επισημαίνει τα εξής:
«Ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, έκανε μια σειρά απαράδεκτων και επικίνδυνων δηλώσεων. [βλέπε πιο κάτω].
Επιδίωξε να παρουσιάσει ως πανάκεια για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση την από κοινού μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου και ευρύτερα της χώρας με τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η ζωή δείχνει πως τα ζητήματα της Ενέργειας, σε συνθήκες καπιταλισμού και όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, όχι μόνο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ευημερία, αλλά αποτελούν "μαγνήτη" συγκρούσεων και αιματηρών αναμετρήσεων, "πηγή" διαμελισμού κρατών και άλλων δεινών.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες. Η πρόσκληση στις ΗΠΑ, σε ρόλο υπερατλαντικού ρυθμιστή του ενεργειακού πλούτου της χώρας, και η παρουσίασή τους ως δύναμη σταθερότητας αποτελεί πρόκληση για το λαό μας.
Η πείρα έχει αποδείξει ότι οι "λύσεις" αυτές όχι μόνο υπονομεύουν κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά οδηγούν το λαό μας σε νέες περιπέτειες, όπως δείχνουν οι εξελίξεις σε μια σειρά άλλες χώρες, στενούς συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως η Γεωργία και η Ουκρανία. Η συνεκμετάλλευση, στην οποία καλεί ο υπουργός Εθν. Άμυνας, αφορά το "φαγοπότι" που επιδιώκουν να στήσουν τα αμερικανικά ενεργειακά μονοπώλια με ντόπιους επιχειρηματίες, στις "πλάτες" της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Το ίδιο επικίνδυνες είναι και οι δηλώσεις του για επέκταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας - Κύπρου "με τη συμμετοχή και του Ισραήλ, σε συνδυασμό με τη στενότερη συνεργασία των ΗΠΑ". Γιατί εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ενώ την ειρήνη στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν μπορούν να την εξασφαλίσουν αυτοί που ευθύνονται για δεκάδες εγκλήματα στη Γη, αυτοί που εξακολουθούν να μακελεύουν το λαό της Παλαιστίνης.
Ο υπουργός Εθν. Άμυνας προσφέρθηκε για άλλη μια φορά η χώρα να στηρίξει τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που ετοιμάζονται στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική με το πρόσχημα του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας".
Τα παραπάνω, όπως και άλλοι ύμνοι προς τις ΗΠΑ, στους οποίους κατέφυγε ο κ. Καμμένος, και η δήλωσή του "μη φοβάστε, η Ελλάδα δεν αλλάζει κατεύθυνση", αποτελούν τα διαπιστευτήρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς τις ΗΠΑ. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στη Μόσχα. Δείχνουν την επιδίωξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει ριψοκίνδυνους ελιγμούς στη γεωπολιτική σύγκρουση των καπιταλιστικών "μεγαθηρίων", επιδιώκοντας να κερδίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την αστική τάξη της χώρας. Ωστόσο, είναι γνωστό πως "όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια". Γι’ αυτό το λόγο είναι επίκαιρη και αναγκαία η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των οικονομικών εργαλείων, του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, με το λαό στην εξουσία. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο ορυκτός πλούτος της χώρας, ο οποίος αποτελεί λαϊκή περιουσία, θα μπορεί να αξιοποιηθεί με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και όχι να παραδίδεται ή να πωλείται στα μονοπώλια».
902

ΕΕΔΥΕ: Σήμα κινδύνου για το λαό οι δηλώσεις του Π. Καμμένου
Δημοσίευση: Δευ, 30/03/2015 - 18:27





Σήμα κινδύνου για το λαό χαρακτηρίζει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου της χώρας με τις ΗΠΑ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και στις πορείες που θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ έχει ως εξής:

«Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, στις ΗΠΑ, για μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου της χώρας με τις ΗΠΑ, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι ενταγμένες στο πλαίσιο Ελλάδα - ΗΠΑ - Ευρωπαϊκή Ένωση - ΝΑΤΟ. Εντάσσονται στα παζάρια της θέσης της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του χρέους και της εξόδου από την κρίση. Εν δυνάμει αποτελούν κίνδυνο, αφού οδηγούν στο κέντρο του κυκλώνα, στη δίνη των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων. Εξίσου επικίνδυνη είναι η τοποθέτηση για επέκταση του "ενιαίου αμυντικού δόγματος" Ελλάδας - Κύπρου, με τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Η προθυμία για στήριξη των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τη Βόρεια Αφρική είναι η εξειδίκευση των αποφάσεων (16/3/2015) του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η στήριξη αυτή σημαίνει πρακτικά εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο για τα κέρδη και τα γενικότερα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της συγκυβέρνησης για όλες αυτές τις κινήσεις που φανερώνουν σχέδια και επιδιώξεις της κυρίαρχης τάξης. Μπορούν και πρέπει να βγουν συμπεράσματα για την πορεία των πραγμάτων και την ανάγκη λαϊκής εναντίωσης κόντρα στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η ΕΕΔΥΕ επισημαίνει την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης κινητοποίησης και δράσης των Επιτροπών Ειρήνης, για να πλατύνει και να ισχυροποιηθεί το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα. Εργαζόμενοι και νεολαία καλούνται να πρωτοστατήσουν στην αντιιμπεριαλιστική πάλη. Στο χρόνο που μένει μέχρι τη Μαραθώνια Πορεία, να πυκνώσουν και να ενταθούν οι δραστηριότητες, ώστε χιλιάδες και χιλιάδες αγωνιστές να δώσουν το "παρών" στις πορείες που θα γίνουν σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Εμπρός, μαζικά, δυναμικά, αγωνιστικά, να διατρανώσουμε τη λαϊκή απαίτηση: Καμία συμμετοχή - εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να ξηλωθούν οι βάσεις και οι υποδομές, να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις, όλες οι αποστολές ενίσχυσης ή στήριξης των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών και πολέμων».

902

Π. Καμμένος: Ανοιχτή πρόσκληση στις ΗΠΑ για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου - φυσικού αερίου
Δημοσίευση: Κυρ, 29/03/2015 - 13:57
Ανοιχτή πρόσκληση στα αμερικάνικα μονοπώλια να πάρουν μερίδιο απ' τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας, απηύθυνε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, συνεχίζοντας τα αλισβερίσια της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να διασφαλίσει κολεγιές επωφελείς για τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης, που θα αναβαθμίσουν το ρόλο της σε μια περιοχή με πολλά ανοιχτά μέτωπα ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.
Έτσι, ο Π. Καμμένος μετέφερε στην Β. Νούλαντ, υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ -που πριν λίγες μέρες βρισκόταν στην Αθήνα και είχε συναντηθεί και με τον Αλ. Τσίπρα- το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, μέσω μίας συμφωνίας των δύο κυβερνήσεων (government to government agreement).
Μιλώντας σε δημοσιογράφους το βράδυ (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, ο Π. Καμμένος είπε
«στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government agreement) με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου».
Πρόσθεσε ότι
«η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας, σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία».
Επιβεβαιώνοντας ότι τα πάρε-δώσε με τις ΗΠΑ αποσκοπούν και στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής στήριξης στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για αλλαγές στο μείγμα διαχείρισης, που θα επιτρέψουν στην ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ελλάδα, συμπλήρωσε:
«Είναι ξεκάθαρη η στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και προσωπικά του Προέδρου Ομπάμα και στη δήλωση για την 25η Μαρτίου, που είναι μια πολύ σημαντική δήλωση, δεν είναι μία τυπική δήλωση Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Οι συνεχείς παρεμβάσεις του προς την κ. Μέρκελ και προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα και να μην υπάρχει αυτή η ασφυκτική πίεση προς τη χώρα θεωρώ ότι έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στο να έχουμε οδηγηθεί πλέον σε μία πορεία προς τη λύση της πίεσης την οποία δέχεται η Ελλάδα, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων».
Αναλυτικά, για το ενδεχόμενο συνεργασίας σε ζητήματα φυσικού αερίου και πετρελαίου ανέφερε ότι:
«Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία. Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ, της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government agreement) με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου. Αυτό θα οδηγούσε και θα οδηγήσει πιθανόν σε μια λύση, η οποία δεν έχει να κάνει με τις οποιεσδήποτε πιέσεις δεχόμαστε από τους δανειστές μας. Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα».
Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Β. Νούλαντ στο ενδεχόμενο συνεργασίας, ανέφερε ότι
«η απάντηση είναι ότι θα το εξετάσουν, η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να δουν κι αν τους ενδιαφέρει μία "G to company agreement", δηλαδή συνεργασία με εταιρείες. Βεβαίως, οποιαδήποτε συνεργασία είναι αυτή και με οποιονδήποτε τρόπο, νομίζω ότι θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών και προς το συμφέρον της ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής».
Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε και στην
«αμυντική συνεργασία», χαρακτηρίζοντάς την άριστη και επισημαίνοντας με νόημα ότι η ελληνική κυβέρνηση ήδη υπέγραψε «μια πολύ μεγάλη συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό για τα αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας και θα προχωρήσει η συνεργασία και στην αναβάθμιση με την "Lockheed Martin" των αεροσκαφών F-16». Ακόμα ότι «από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στη συνάντηση που θα έχω την 21η Μαΐου, φαίνεται ότι υπάρχει πολύ μεγάλη βοήθεια σε παροχή αμυντικού υλικού δωρεάν και σε συνεργασίες».
902



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.