Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Καθαρίστριες υπ. Οικονομικών: Απολύσεις και κατάργηση θέσεων με στόχο την ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων του Δημοσίου ‒ Ερώτηση του ΚΚΕ για την επαναπρόσληψή τους

Ερώτηση του ΚΚΕ για την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών του υπ. Οικονομικών
Δημοσίευση: Πέμ, 19/03/2015 - 12:52
Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου σχετικά με την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών με σύμβαση έργου στο υπουργείο Οικονομικών. Αναλυτικά, το κείμενο:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών και
Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Για την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών με σύμβαση έργου στο Υπουργείο Οικονομικών.
Με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης καταργήθηκαν όλες οι θέσεις, συνολικά 595, των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών με συνέπεια να τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας το σύνολο των εργαζομένων της ειδικότητας αυτής. Εξάλλου το Γενάρη του 2013 απομακρύνθηκαν και άλλες 300 περίπου καθαρίστριες που εργάζονταν στις Εφορίες, πολλές από αυτές τουλάχιστον επί δεκαετία, με μηνιαίες συμβάσεις έργου τετράωρης απασχόλησης και καθαρές μηνιαίες αποδοχές 325 ευρώ.
Ενώ η νέα κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι προτίθεται να επαναπροσλάβει τις 595 εργαζόμενες που εργάζονταν με καθεστώς αορίστου χρόνου, θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τις υπόλοιπες περίπου 300 καθαρίστριες οι οποίες δούλευαν με σύμβαση έργου και για τις οποίες δεν υπάρχει καμία δέσμευση επαναπρόσληψης. Να σημειώσουμε πως ως αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσε την επαναπρόσληψή τους, όμως μέχρι σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον υπάρχει σχετική θετική απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών που μετατρέπει τις συμβάσεις έργου σε αορίστου χρόνου (υπ’ αριθ. 32/2014).
Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών, είτε δουλεύουν με καθεστώς αορίστου χρόνου είτε με σύμβαση έργου, επιτελούν κοινωνικό έργο, προστατεύουν την υγιεινή των εργαζομένων, αλλά και όλων των εργαζόμενων πολιτών που πηγαίνουν για να εξυπηρετηθούν στις δημόσιες υπηρεσίες.
Η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών (οργανικών και προσωρινών) είναι επιλογή που στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων του Δημοσίου, το ξεπούλημα σε εργολάβους και επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της καθαριότητας, την παραπέρα εκμετάλλευση των ίδιων των εργαζομένων στον κλάδο.
Η απόφαση αυτή ουσιαστικά οδήγησε τις περίπου 300 καθαρίστριες με σύμβαση έργου, οι οποίες με μηνιαίο μισθό 325 ευρώ καθαρά προσπαθούσαν να ζήσουν την οικογένειά τους, στο δρόμο της ανεργίας και της ανέχειας, στερώντας τους τα απαραίτητα προς το ζην.

  • ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε άμεσα να επανέλθουν στις θέσεις τους με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα οι απολυμένες καθαρίστριες με σύμβαση έργου στο Υπουργείο Οικονομικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.