Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛκουλουπου: Παρα-σιτική πολιτική


Αλαλούμ με τους δικαιούχους για το επίδομα σίτισης


| upd:

Ο αριθμός είναι μικρότερος από εκείνον που ανέγραφε η εισηγητική έκθεση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Αλαλούμ επικρατεί με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εισπράξουν το επίδομα σίτισης σύμφωνα και με το  σχετικό νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.
Το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο απεστάλη στο Eurogroup προς τον Γερούν Ντάιλμπλουμ με την υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκη, προσδιόριζε τον αριθμό των νοικοκυριών έως 300.000 που θα λάμβαναν μηνιαίο επίδομα σίτισης 100 ευρώ για εννέα μήνες με συνολικό κόστος τα 137,7 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μείωσε τον αριθμό των δικαιούχων.
Σε συνομιλία της με δημοσιογράφους είπε ότι τα νούμερα είναι σωστά. Αφορούν 300.000 φυσικά πρόσωπα και άρα 155.000 οικογένειες.
Μάλιστα, ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από εκείνον που ανέγραφε η εισηγητική έκθεση σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις των προτεινόμενων νομοθετικών διατάξεων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η σχετική έκθεση είχε εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας στις 2 Μαρτίου και ανέφερε ότι από το επίδομα σίτισης θα ωφεληθούν κατ΄ ανώτατο όριο 300.000 φυσικά πρόσωπα, ή 170.000 νοικοκυριά.
Την «ασάφεια» σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων ανέδειξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
thetoc
Επισημάνσεις, φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.