Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ν/σ «ληξιπρόθεσμες οφειλές»: Ομιλίες βουλευτών του ΚΚΕ ‒ Θανάσημος: Η «κοσμογονία» του μνημονίου και η δικτατορία του κεφαλαίου με κοινοβουλευτικό μανδύα - Τίποτα θετικό για τον λαό από τις διαπραγματεύσεις ‒ Καραθανασόπουλος: Διαπάλη κεφαλαίων στην ΕΕ με εμπλοκή ΗΠΑ ‒ Κατσώτης: Το ν/σ θα απράξει από τον λαό ό,τι του έχει απομείνει (4 VIDEO)

Στην Ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - Ομιλίες των βουλευτών του ΚΚΕ (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 20/03/2015 - 18:03
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 20/03/2015 - 18:03
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πραγματοποιείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που έχει στόχο να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία μέσω της είσπραξης των «μνημονιακών» και άλλων χαρατσιών.
Το νομοσχέδιο χθες ψηφίστηκε από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και σήμερα συζητείται και ψηφίζεται σε μία και μόνο συνεδρίαση, όπως προβλέπει η διαδικασία του κατεπείγοντος.
Παίρνοντας το λόγο επί της διαδικασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης εξέφρασε τη διαφωνία του Κόμματος με τη μορφή του κατεπείγοντος. Επίσης σχολίασε την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως επαναλαμβάνεται αυτό που ζήσαμε στην προηγούμενη Βουλή, με διαφορετικούς ρόλους. «Καταγγέλλουν εκείνοι που φέρνανε τα κατεπείγοντα και εκείνοι που καταγγέλλανε τα κατεπείγοντα, φέρνουν κατεπείγοντα», είπε χαρακτηριστικά:
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, επισήμανε προς το προεδρείο της Βουλής τις ευθύνες που έχει όσον αφορά τη στάση της Χρυσής Αυγής που «παίζει» επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια, καθώς ζήτησε εκ νέου τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, παρότι δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών.  Όσον αφορά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου επισήμανε πως η κυβέρνηση διατηρεί ανέπαφο το αντιλαϊκό περιβάλλον μέσα στο οποίο βρέθηκαν υπερχρεωμένα τα λαϊκά νοικοκυριά. 
Επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση αποτελεί μέρος της συνολικότερης διαπάλης που γίνεται στο εσωτερικό της ΕΕ και με την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ, ενώ γίνεται για λογαριασμό του κεφαλαίου, για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό την επανεκκίνηση της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών:
Εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα θετικό από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και τη Σύνοδο Κορυφής, επισήμανε στην ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, η οποία, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την παρουσιάσει ως «κοσμογονία», στην ουσία αποτελεί συνέχιση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου. 
Κατήγγειλε την κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι τα μνημόνια τελείωσαν, ενώ οι 400 μνημονιακοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ και με βάση αυτούς λειτουργεί η οικονομία καθώς και ότι προεκλογικά ισχυριζόταν πως η ΕΕ αλλάζει, ωστόσο είναι εδώ η σκληρή αντιλαϊκή καπιταλιστική βαρβαρότητα, η κυνική δικτατορία του κεφαλαίου, που είναι η ΕΕ με κοινοβουλευτικό μανδύα, που απαιτεί κι άλλο αίμα από τους λαούς, όχι μόνο από τη δουλειά, αλλά και με πόλεμο για να φύγει από την κρίση (Βίντεο επάνω).

Η Ομιλία του Χρήστου Κατσώτη

Ο λαός είναι χαμένος από χέρι και με την διαπραγμάτευση και με τον συμβιβασμό της κυβέρνησης γιατί έγιναν για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κερδών, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, εισηγητής του ΚΚΕ στην συζήτηση του νομοσχεδίου.

«Και θα είναι χαμένος από χέρι όσο δεν συγκεντρώνονται δυνάμεις για την ρήξη και την ανατροπή», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στην αντιλαϊκή συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, τόνισε ότι με αυτή διατηρείται στο ακέραιο όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο των μνημονίων και συνεχίζεται με τις «νέες μεταρρυθμίσεις» που απαιτούν η θεσμοί-τρόικα.

Ο Χ. Κατσώτης υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο στοχεύει να αρπάξει ό,τι έχει απομείνει στα λαϊκά στρώματα και αναφέρθηκε στις ασφαλιστικές ρυθμίσεις, λέγοντας ότι είναι στην κατεύθυνση της απαλλαγής κράτους - εργοδοσίας από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.