Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΛΑΡΚΟ: Νέο έγκλημα στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους ‒ Νεκρός 53χρονος «εργολαβικός» εργάτης


Νεκρός 53χρονος εργάτης σε μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ
Ανακοίνωση της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Πέμ, 02/04/2015 - 09:41
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 02/04/2015 - 09:42
Ένας εργάτης σκοτώθηκε την Τετάρτη στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στη θέση «Τσούκα» στο Μαρτίνο Φθιώτιδας.
Ο 53χρονος εργάτης -που δούλευε σε εργολάβο- σκοτώθηκε όταν μετά από ελεγχόμενη έκρηξη για την εξόρυξη μεταλλεύματος ανέβηκε στο χώρο της έκρηξης για τον καθιερωμένο έλεγχο και εκείνη την στιγμή έγινε κατολίσθηση παλιάς στοάς του μεταλλείου.
Ο εργάτης έπεσε από μεγάλο ύψος μέσα στη στοά και καταπλακώθηκε από χώματα. Χρειάστηκε πολύωρη επιχείρηση 20 πυροσβεστών της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο προκειμένου να ανασυρθεί ο εργάτης, ο οποίος ήταν νεκρός.
Η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Άλλος ένας νεκρός εργάτης προστέθηκε στη λίστα των θανατηφόρων ατυχημάτων της ΛΑΡΚΟ!
Ο 53χρονος εργάτης δούλευε σε εργολάβο ο οποίος κάνει εξόρυξη στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στη θέση "Τσούκα" του Μαρτίνου Φθιώτιδας.

Καταπλακώθηκε από μετάλλευμα κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε μετά από ελεγχόμενη ανατίναξη. 

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν ο έλεγχος που εντάλθηκε να κάνει ήταν αμέσως μετά την ανατίναξη ή είχε περάσει ο συγκεκριμένος χρόνος ασφαλείας. Το ζήτημα χρήζει διερεύνησης.

Από ό,τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, έγινε κατολίσθηση παλιάς γαλαρίας του μεταλλείου, με αποτέλεσμα ο "άτυχος" εργαζόμενος να απορροφηθεί από το έδαφος ακαριαία. Ο απεγκλωβισμός του έγινε από την ΕΜΑΚ.
Πολυμελές κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε άμεσα το χώρο του ατυχήματος και καταγγέλλει τα εξής:
Η εντατικοποίηση της δουλειάς για αύξηση της παραγωγής στο συγκεκριμένο μεταλλείο, και όχι μόνο, η συνειδητή απαξίωση των μεταλλείων της Εύβοιας και η ανάγκη να βρεθεί μετάλλευμα για να λειτουργήσει το εργοστάσιο της Λάρυμνας είναι λόγοι που συνέβαλαν στο "ατύχημα".
Το κυνήγι του κέρδους υποτιμά ή παραλείπει τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και σκοτώνει τους εργάτες. Όλα αυτά, που διαχρονικά εφάρμοζαν οι αστικές κυβερνήσεις και απογείωναν τους επιχειρηματικούς - μονοπωλιακούς ομίλους, ήρθε να τα ενισχύσει η περίφημη ευελφάλεια της ΕΕ.
Σε αυτή την κατεύθυνση, διατυπώνουμε ερωτηματικά και επιφυλάξεις 
  • για το αν στο εν λόγω μεταλλείο τηρούνται όλοι οι κανόνες και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Για το αν η ΛΑΡΚΟ έχει άδεια εξόρυξης για το συγκεκριμένο χώρο που έγινε το ατύχημα.
  • Για το αν υπάρχουν χάρτες-οδηγοί των υπόγειων γαλαριών που είναι παροπλισμένες εδώ και πολλές δεκαετίες.
  • Για το αν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν προβεί στους απαραίτητους ελέγχους που χρειάζονται για την ασφαλή λειτουργία του μεταλλείου, με δεδομένο ότι όλη η παραγωγική διαδικασία διεξάγεται από εργολαβικό συνεργείο.
Σε κάθε περίπτωση η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ:
  • Απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ψάξουν και να αποδώσουν ευθύνες όπου υπάρχουν.
  • Απαιτεί από τη ΛΑΡΚΟ να αποζημιωθεί πλήρως η οικογένεια του εργαζόμενου.
Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να κάνουν δικιά τους υπόθεση την ασφαλή λειτουργία της. Να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές για τη λαϊκή εξουσία, όπου η ΛΑΡΚΟ:
  • Θα είναι κοινωνικοποιημένη, θα λειτουργεί κάτω από κεντρικό σχεδιασμό και με γνώμονα την κάλυψη των συνεχώς διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών.
  • Θα αξιοποιούνται στο μέγιστο οι δυνατότητές της με την καθετοποίηση της παραγωγής, μέσα από μονάδα ανοξείδωτου χάλυβα που θα αξιοποιεί τα υποπροϊόντα της.
  • Θα έχει μόνιμους εργαζόμενους με πλήρη σύγχρονα δικαιώματα και με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Θα προστατεύει το περιβάλλον». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.