Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

ΕΕΔΥΕ: Δυναμική διαμαρτυρία για την επέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Βενεζουέλας ‒ Αλληλεγγύη στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του αμερικάνικου και του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Δυναμική διαμαρτυρία στην πρεσβεία των ΗΠΑ σε ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας (VIDEO-ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Παρ, 17/04/2015 - 14:31
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 17/04/2015 - 14:46
Σε συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και παράσταση διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη πρεσβεία, προχώρησαν το μεσημέρι, εργαζόμενοι, γυναίκες φοιτητές και μέλη του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο λαό της Βενεζουέλας.
Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, ενώ συμμετείχαν η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, η ΠΑΣΕΒΕ καθώς και μέλη της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).
Το «παρών» έδωσε και ο Α' Γραμματέας της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Ερνέστο Μπορντιέ.

 
Διεθνής Μέρα Αλληλεγγύης
Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Μέρας Δράσης για Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, που αποφάσισε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ).
Μιλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, που με την ιδιότητα του γγ του ΠΣΕ, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, στο λαό της Βενεζουέλας και απαίτησε την κατάργηση του διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα, που χαρακτηρίζει τη Βενεζουέλα ως «ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».
Πρόσθεσε πως «η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας αλλά και γενικότερα στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του αμερικάνικου αλλά και του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού είναι καθήκον όλων των κινημάτων, πρέπει να είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος γιατί βασική μας αρχή είναι ότι κάθε λαός είναι αρμόδιος και αποκλειστικά υπεύθυνος να αποφασίζει για τα του τόπου του, τα του οίκου του, και δεν χρειάζεται ούτε τις συμβουλές, ούτε τη θανάσιμη προστασία του ιμπεριαλισμού».
Στη συνέχεια η Δέσποινα Μάρκου, πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ, διάβασε το υπόμνημα της κινητοποίησης, στο οποίο μεταξύ άλλων εκφράζεται η αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας και απαιτείται η άμεση κατάργηση του διατάγματος Ομπάμα.

Παράλληλα καταδικάζονται «οι απαράδεκτες και επικίνδυνες επεμβάσεις των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας» και σημειώνεται ότι «η πορεία της κάθε χώρας είναι υπόθεση του λαού της».
Ακολούθως, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη πρεσβεία, όπου και θυροκόλλησαν το υπόμνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.