Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΚΚΕ: Όχι άλλα λόγια ‒ 170 ψυχές στα κύματα του Αιγαίου ‒ 400 πνιγμένοι από τα κύματα του Δυτικού πολιτισμού ‒ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Επιπλέει στα απόνερα του καπιταλισμού

Πάνω από 170 μετανάστες εντοπίστηκαν σε Τήλο και Λέσβο
Δημοσίευση: Τετ, 15/04/2015 - 09:49
Στον εντοπισμό και τη σύλληψη συνολικά 174 μεταναστών καθώς και δύο λαθρεμπόρων προέβησαν την Τρίτη οι Αρχές σε Τήλο και Λέσβο.
Μετά από πληροφορίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης διά θαλάσσης, πλήρωμα περιπολικού σκάφους εντόπισε και ακινητοποίησε θαλαμηγό, δύο χειριστές της οποίας είχαν αποβιβάσει νωρίτερα 75 μετανάστες σε παραλία της Τήλου.
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα μεταναστών και προσφύγων (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 15/04/2015 - 13:35
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 15/04/2015 - 13:44
Για την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας, γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου σε πρόσφυγες, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τις χώρες προορισμού τους.
Η κυβερνητική υποταγή στον κανονισμό του Δουβλίνου και στη Συνθήκη Σένγκεν επιδεινώνει, παρά λύνει το πρόβλημα.
Όχι άλλα λόγια».
Το σκάφος και οι κυβερνήτες του οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Τήλου, όπου αναγνωρίσθηκαν από τους μετανάστες ως οι διακινητές τους.
Από το Λιμενικό Σταθμό Τήλου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι 75 μετανάστες και οι δύο διακινητές τους και κατασχέθηκε το σκάφος.
Ακόμη 99 μετανάστες εντοπίστηκαν στη συνελήφθησαν στη Λέσβο, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, καθώς δεν διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Διασωθέντες μετανάστες περιμένουν να αποβιβαστούν στο Παλέρμο
Ιταλία: 400 άνθρωποι πνίγηκαν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στην Ιταλία
Δημοσίευση: Τρί, 14/04/2015 - 20:38
Περίπου 400 πρόσφυγες πνίγηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία, ανέφερε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση «Σώστε τα παιδιά», επικαλούμενη τις μαρτυρίες επιζώντων που διασώθηκαν από ένα άλλο πλοίο και μεταφέρθηκαν σε ιταλικό λιμάνι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, μεταξύ των θυμάτων ήταν και «πολλοί νέοι άνδρες, πιθανότατα ανήλικοι».
Συνεχίζεται η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων για μετανάστες και πρόσφυγες
Δημοσίευση: Τρί, 14/04/2015 - 19:59
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 15/04/2015 - 08:42
Την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στο μεγάλο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων, αποφεύγοντας να πει το παραμικρό για την πολιτική της ΕΕ, τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τη συνθήκη Σέγκεν που στοιβάζουν και εγκλωβίζουν ανθρώπινες ζωές σε χώρους - αποθήκες, με απάνθρωπες συνθήκες.
Μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης που έγινε το Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ανακοινώθηκε πως αποφασίστηκε 
«η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες», όταν τέτοιους είδους υποδομές είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.
Το ομολογεί η κυβέρνηση καθώς στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι 
«εγκρίθηκε σχέδιο για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας».
Ανακοινώθηκε επίσης πως «στους Σύρους πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα», ενώ για τους υπόλοιπους πρόσφυγες και μετανάστες η απόφαση δεν λέει το παραμικρό, διότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση να χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν ταξιδέψουν σε άλλα κράτη της ΕΕ, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να μην εφαρμόσει τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τη συνθήκη Σέγκεν.
Πάντως από τις κινήσεις της κυβέρνησης δεν λείπει και η επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος -όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις- με στόχο να κρύψει την ουσία πίσω από την εικόνα.

Γι' αυτό άλλωστε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωνε σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι πρόσφυγες και μετανάστες είναι σε πλατείες και παγκάκια για να λιάζονται! 

Ανέφερε χαρακτηριστικά στο «ΣΚΑΙ», «αν το πρωί λιάζονται τι να κάνουμε;»
Βλέπε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.