Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Θανάσιμος Παφίλης για την εξεταστική: Η κρίση είναι του καπιταλισμού και όχι του μνημονίου ‒ Μετά το τσάκισμα των λαών, συνεχίζουν να λένε ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος! (VIDEO)Βουλή: Εγκρίθηκε η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια
Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να πέσει θύμα του αποπροσανατολισμού και της πόλωσης.
Επεσήμανε ότι το ΚΚΕ θα συμμετέχει στην Επιτροπή και θα κάνει προσπάθεια να αποκαλύψει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» γιατί διαφωνεί ριζικά με το πολιτικό σκεπτικό που έχει η κυβέρνηση, το οποίο κρύβει τις πραγματικές αιτίες.
Όπως είπε, η πρόταση της κυβέρνησης επιχειρεί να αποσιωπήσει ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν ήρθε από το μνημόνιο αλλά από τον ίδιο τον καπιταλισμό. 

Επίσης, η πρόταση βγάζει λάδι την πολιτική της ΕΕ και κρύβει το γεγονός ότι η «βάση» του μνημονίου ήταν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου. 

«Αναζητά άλλοθι για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν κατάργησε τα μνημόνια με ένα νόμο, αλλά υπέγραψε τη συμφωνία στις 20 Φλεβάρη που συνεχίζει το μνημόνιο, συνεχίζει τη δανειακή σύμβαση και πιθανά προετοιμάζεται για νέο μνημόνιο, όπως και να το πει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές όλων των αστικών κομμάτων υπογράμμισε ότι μετά από αυτή την τραγωδία και το τσάκισμα των λαών, συνεχίζουν να λένε ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος. 

Καταλήγοντας ανέπτυξε τη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και μονομερή διαγραφή του χρέους. 
Περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.