Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Θεσμοί: Οι συντάξεις, οι ομαδικές απολύσεις και ο «έντιμος συμβιβασμός»(;!)

Αγωνία 9+1 ημερών για συμφωνία ή νέα κρίση
Σε μία καταρχήν συμφωνία με τους «θεσμούς» στο πλαίσιο του Brussels Group θέλει να καταλήξει η κυβέρνηση πριν από τις 24 Απριλίου. Οι «σταθμοί» στο κρίσιμο 10ημερο.
του Θάνου Τσίρου | 14 Απρ. 15 (07:48) | upd: 14 Απρ. 15 (07:46)
Ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα. Μέσα στην εβδομάδα, η κυβέρνηση θέλει να έχει καταλήξει σε μια καταρχήν συμφωνία με τους «θεσμούς» στο πλαίσιο του Brusells Group με στόχο να την οριστικοποιήσει έως τις 23 Απριλίου στο πλαίσιο του Euroworking Group. 
Έτσι, θα μπορέσει να επιτύχει τον «έντιμο συμβιβασμό» την 24η Απριλίου, ημερομηνία πραγματοποίησης του Eurogroup το οποίο αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία.
Όσον αφορά στις δανειακές και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας, το 10ήμερο που μεσολαβεί μέχρι τις 24 Απριλίου αναμένεται να κυλήσει χωρίς απρόοπτα για το οικονομικό επιτελείο.
Το έντοκο γραμμάτιο ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων που λήγει σήμερα έχει ήδη εξασφαλιστεί ότι θα αποπληρωθεί με την έκδοση της προηγούμενης εβδομάδας ενώ και η αυριανή έκδοση με στόχο την άντληση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ αναμένεται να καλυφθεί κανονικά δεδομένου ότι και το έντοκο που πρέπει να αντικατασταθεί στις 17 Απριλίου βρίσκεται ούτως ή άλλως στα χέρια ελληνικών τραπεζών.
Οι Γραφές
Έτσι, και με δεδομένο ότι η επόμενη σοβαρή οικονομική υποχρέωση έχει να κάνει με την καταβολή των μισθών και των συντάξεων στο τέλος του μήνα, το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθείς στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς οι οποίες προχωρούν εν μέσω αλλεπάλληλων δηλώσεων και δημοσιευμάτων περί grexit.
Σε αυτό το 10ήμερο, κρίσιμοι θεωρούνται οι ακόλουθοι «σταθμοί»:
1. Η αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται αυτή τη φορά στο αν θα υπάρξει αλλαγή στην νομισματική πολιτική ούτε καν στον «απολογισμό» από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Εστιάζεται περισσότερο στο αν στην προκαθορισμένη συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι, θα υπάρξει κάποια δήλωση του επικεφαλής της ΕΚΤ που θα δηλώνει τη στάση που προτίθεται να κρατήσει η Κεντρική Τράπεζα.
2. Την Πέμπτη, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην Ουάσινγκτον και στην προγραμματισμένη εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Στην Αμερικανική πρωτεύουσα θα βρεθούν τόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης όσο και ο Β. Σοϊμπλε. Επίσημη συνάντηση των δύο υπουργών Οικονομικών δεν έχει ανακοινωθεί κάτι όμως που δεν αποκλείεται δεδομένου ότι θα βρεθούν στον ίδιο χώρο (είναι και οι δύο ομιλητές στο συνέδριο του Ινστιτούτου Brookings).
Τα νεώτερα ωστόσο, αναμένεται να προκύψουν από το Brussels Group καθώς από τις συνεδριάσεις του θα φανεί αν η ελληνική πλευρά θα καταθέσει ανανεωμένο κατάλογο με μέτρα, πέρα από αυτά που έχει προϋπολογιστεί ότι μπορούν να αποδώσουν έως και 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πώς θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά στις πιέσεις για λήψη μέτρων σε κρίσιμα μέτωπα όπως:

1.   Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ

2.   Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

3.   Η περικοπή συντάξεων προκειμένου να κλείσει το «κενό» στο ασφαλιστικό το οποίο μόνο για το 2015 εκτιμάται σε τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.