Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Η νέα οικονομική σκέψη και το «κεφάλαιο» Βαρουφάκης


Οι διακλαδώσεις του κεφαλαίου
Στη λίστα των ομιλητών στο φετινό ετήσιο συνέδριο του «Ινστιτούτου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη» (Institute for New Economic Thinking) φιγουράρει και το όνομα του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη. 
 • Το εν λόγω ινστιτούτο αποτελεί ένα από τα «δημιουργήματα» του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή, γνωστού «γύπα» των χρηματαγορών, Τζορτζ Σόρος, ο οποίος πρόσφατα πόνταρε 50% - 50% στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου αναφέρει ότι στο φετινό συνέδριο, που διεξάγεται τις μέρες αυτές, στο Παρίσι, θα κυριαρχήσουν τα ζητήματα της ανισότητας, της οικονομικής αστάθειας και της διδασκαλίας των οικονομικών. Επίσης, ότι
«ο καθηγητής Οικονομικών Τ. Πικετί, οι νομπελίστες Τζ. Στίγκλιτς και Τζ. Χέκμαν, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, και ο συνιδρυτής του Ινστιτούτου, Τζ. Σόρος, θα αναζητήσουν μαζί με εκατοντάδες ακαδημαϊκούς πώς η νέα οικονομική σκέψη μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την κοινωνία»...
***
Να υπενθυμίσουμε ορισμένες από τις δράσεις του μεγαλοεπιχειρηματία Τζ. Σόρος, όπως
 • το χοντρό τζογάρισμα με την αγγλική στερλίνα και τα αστρονομικά κέρδη που αποκόμισε στις αρχές της δεκαετίας του '90,
 • τις παρεμβάσεις του, ειδικά στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, μέσω διαφόρων «φιλανθρωπικών δικτύων»,
 • τις χρηματοδοτήσεις που χορηγεί σε διάφορα «ερευνητικά» ιδρύματα του κεφαλαίου, με διακλαδώσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Ένα μήνα νωρίτερα, ο Γ. Βαρουφάκης ήταν στο πάνελ των ομιλητών που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες το «Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ των ΗΠΑ» (German Marshall Fund of the United States).
Το εν λόγω «ευαγές» ίδρυμα στοχεύει στην ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, στο «πνεύμα του σχεδίου Μάρσαλ», όπως πληροφορεί η ιστοσελίδα του «Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού», που συμβάλλει στην έρευνα και την ανάλυση για τα ζητήματα της διατλαντικής συνεργασίας.
Ανάμεσα σε άλλα, στηρίζει τα δίκτυα συνεργασίας στα Βαλκάνια («φιλανθρωπικά ιδρύματα», π.χ. Σόρος) και τις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας.
***
Σόιμπλε -Βαρουφάκης ομιλητές σε συνέδριο του Ινστιτούτου Brookings στις 16 Απριλίου 2015
Η πολυπλόκαμη δράση και η χρηματοδότηση σε λεγόμενες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) βρίσκονται πίσω από διάφορες «πορτοκαλί» και άλλης απόχρωσης «επαναστάσεις», όπως αυτή στα μέσα της περασμένης δεκαετίας στην Ουκρανία.
 • Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε, από τη μια τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, να ρίχνει γέφυρες συνεργασίας με τη Ρωσία και από την άλλη τον Γ. Βαρουφάκη -την ίδια ακριβώς μέρα- να είναι επίσημος ομιλητής και συνδαιτυμόνας στο Ιδρυμα του Σόρος...
Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξή του (2012), ο Γ. Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον Σόρος σημείωσε
«Δεν μπορώ να γνωρίζω τι παιχνίδια παίζει ο καθένας σε μια εποχή που όλες οι συναλλαγές στις αγορές χρήματος είναι ανώνυμες. Αυτό που ξέρω είναι το εξής: Ο Σόρος, από τότε που ξέσπασε η κρίση, το 2008, καταθέτει συνεχώς προτάσεις επίλυσής της οι οποίες, αν γίνουν αποδεκτές, θα βοηθήσουν τη χώρα μας (και βέβαια όλη την Ευρώπη) και θα μειώσουν τα κέρδη του»! 
Προφανώς, τέτοιου είδους είναι και οι προτάσεις που συζητήθηκαν τις προάλλες στο Ιδρυμα του εν λόγω μεγαλοεπιχειρηματία.
***
Αντίστοιχα «δίκτυα συνεργασίας» υπάρχουν και στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, στους χορηγούς του οποίου φιγουράρουν δύο από τα ιδρύματα του Σόρος (Fund for an Open Society και German Marshall Fund). 
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τζ. Σόρος ήταν καλεσμένος στην Αθήνα (Απρίλης 2011) από τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου με την παρουσία και του τότε υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
 • Μάλιστα, η MKO Solidatrity Now, που αποτελεί τον εκτελεστικό βραχίονα του Open Society Foundation, έχει αναλάβει το έργο της «φιλανθρωπίας» στην Ελλάδα με χορηγίες σε δήμους, (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) προκειμένου, υποτίθεται, να διευκολύνουν τη διαχείριση της «ανθρωπιστικής κρίσης».
Τα πάρε - δώσε του κεφαλαίου, μαζί και οι κολεγιές των κάθε είδους διαχειριστών του εκμεταλλευτικού συστήματος, είναι απόλυτα εχθρικές προς τα λαϊκά συμφέροντα.
 • Η αγωνία των καπιταλιστών και του πολιτικού προσωπικού τους αφορά στην έξοδο από την κρίση, σε όφελος του κεφαλαίου, για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων.
Την ίδια ώρα, η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου θα απαιτεί διαδοχικά αντιλαϊκά μέτρα, όπως αυτά που ετοιμάζουν, τις μέρες αυτές, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Α. Σ.

Λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή του στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνεται στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας από το ίδρυμα «The European House: Ambrossetti» (γνωστό και ως «ευρωπαϊκή λέσχη Μπίλντερμπεργκ»), ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, φιγουράρει στην επίσημη λίστα των ομιλητών στο ετήσιο συνέδριο «Brussels Forum», που διοργανώνει (20 με 22 Μάρτη) στις Βρυξέλλες το «Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ των ΗΠΑ» (German Marshall Fund of the United States)...

Το εν λόγω «ευαγές» ίδρυμα στοχεύει στην ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, στο «πνεύμα του σχεδίου Μάρσαλ», όπως πληροφορεί η ιστοσελίδα του «Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού», που συμβάλλει στην έρευνα και την ανάλυση για τα ζητήματα της διατλαντικής συνεργασίας.

Ανάμεσα σε άλλα, στηρίζει τα δίκτυα συνεργασίας στα Βαλκάνια («φιλανθρωπικά ιδρύματα», π.χ. Σόρος) και τις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας. Εκτός από την έδρα του στην Ουάσιγκτον, έχει γραφεία στο Βερολίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, το Βελιγράδι, την Αγκυρα, το Βουκουρέστι και τη Βαρσοβία.

Στο φετινό συνέδριο (εκτός από τον Γ. Βαρουφάκη) μετέχουν, μεταξύ άλλων,
 • ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, ο πρώην σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ Ζ. Μπρεζίνσκι,
 • ο μεγαλορεντιέρης Τζ. Σόρος,
 • ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χ. βαν Ρομπάι,
 • η εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φ. Μογκερίνι,
 • ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Σ. Κάμπετερ,
 • η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Β. Νούλαντ κ.ά...

Μαζί με τον Yanis Varoufakis, Minister of Finance, Greece
Και η κυρία
Elena Panaritis, Senior Advisor to the Finance Minister, Greece


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.