Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Τα ταξικά 7,9 Ρίχτερ του Νεπάλ: Όπου φτωχός κι η «μοίρα» του στις παραγκουπόλεις του Κατμαντού ‒ Πάνω από 1400 οι νεκροί ‒ Θύματα σε Έβερεστ, Ινδία, Μπαγκλαντές, Κίνα ‒ Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία: Εκφράζει θλίψη και αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και το λαό του Νεπάλ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΝΔΙΑ, ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΙΝΑ
Πάνω από 1400 οι νεκροί και βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ από τον ισχυρό σεισμό 7,9 Ρίχτερ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)
 Δημοσίευση: Σάβ, 25/04/2015 - 21:48
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 25/04/2015 - 22:50

Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων στο Νεπάλ. Ξεπέρασαν τους 1400 οι νεκροί από την ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (τοπική ώρα) κάνουν λόγο κρατικοί αξιωματούχοι του Νεπάλ.  

Πληροφορίες μεταδίδονται για τουλάχιστον 20 θύματα από το σεισμό ακόμα και σε γειτονικές χώρες, όπως η Ινδία, το Μπανγκλαντές και η Κίνα, ενώ ο μεγαλύτερος μετασεισμός ήταν -έως τωρα- 6,6 ρίχτερ.
Αγνωστο πόσοι ακόμα έχουν καταπλακωθεί κάτω από συντρίμμια
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σεισμό που έχει πλήξει το Νεπάλ εδώ και 80 χρόνια.

Το επίκεντρό του εντοπίζεται περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα της χώρας Κατμαντού, και σε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (στην πρώτη του εκτίμηση μιλούσε για μέγεθος 7,5 βαθμών και εστιακό βάθος 11 χιλιομέτρων).

Συνεχείς είναι οι μετασεισμοί, με τον πιο μεγάλο μέχρι στιγμής να σημειώνεται περίπου μία ώρα μετά από τη δόνηση των 7,9 βαθμών και να είναι μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Χάος από τα 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ-Νεκροί και στο Έβερεστ (thetoc)
Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει στην πρωτεύουσα της χώρας, Κατμαντού, το οποίο είναι γεμάτο από φτωχογειτονιές με στιβαγμένες κακοχτισμένες οικοδομές σε στενούς δρόμους.

Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με τραυματίες, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια. 
Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν, περιλαμβάνονται και ιστορικά κτίσματα στην παλιά πόλη, όπως ναοί και πύργοι του 19ου αιώνα.

Από τα συντρίμμια του εμβληματικού για την πόλη πύργου Νταράρα (κατασκευής 1832) έχει ανασυρθεί ένας νεκρός, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς ανθρώπους θαμμένους κάτω από τα ερείπια.
«Θάνατοι έχουν καταγραφεί σε όλες τις περιοχές με εξαίρεση κάποιες περιοχές στο δυτικό τμήμα της χώρας. Όλες οι ομάδες μας έχουν αναπτυχθεί με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιζώντων» επεσήμανε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Σύμφωνα εξάλλου με το υπουργείο Τουρισμού, τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Έβερεστ, εξαιτίας χιονοστιβάδας που προκάλεσε ο ισχυρότατος σεισμός, η οποία έπληξε κατασκηνώσεις ορειβατών.

Άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός και των αγνοουμένων, ενώ νωρίτερα κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για 30 τραυματίες από τη χιονοστιβάδα που έπληξε ορειβατική κατασκήνωση σε ύψος περίπου 5.000 μέτρων.
Νεκροί και τραυματίες και στις γειτονικές χώρες
Νεκροί από το σεισμό καταγράφονται και στις γειτονικές στο Νεπάλ χώρες (σε Ινδία, Μπανγκλαντές και Κίνα), με την εικόνα και σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο να είναι ακόμα συγκεχυμένη.
Αξιωματούχοι της Ινδίας κάνουν λόγο για 20 νεκρούς και πολλούς τραυματίες στη χώρα, καθώς η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο βόρειο τμήμα της Ινδίας. 

Τηλεοπτικά μέσα στο Μπανγκλαντές κάνουν λόγο για 2 νεκρούς και 100 τραυματίες στη χώρα, ενώ στην Κίνα αναφέρεται ότι δύο Κινέζοι έχασαν τη ζωή του στα σύνορα της χώρας με το Νεπάλ και άλλοι 6 άνθρωποι στο Θιβέτ.
Αισθητός έγινε ο σεισμός και στο Πακιστάν.
902

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία: Εκφράζει θλίψη και αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και το λαό του Νεπάλ

Δημοσίευση: Σάβ, 25/04/2015 - 20:39
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 25/04/2015 - 20:42




Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και την πλήρη ταξική αλληλεγγύη προς την εργατική τάξη και το λαό του Νεπάλ για την καταστροφή που προκλήθηκε από τον ισχυρότατο σεισμό.

Όπως αναφέρει σε μήνυμα όλες οι σκέψεις είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζει την ηθική της στήριξη στους εργαζόμενους, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στους συνεργάτες, στη χώρα και στο λαό του Νεπάλ.
Εκφράζει την αλληλεγγύη της και καλεί όλες τις συνδεδεμένες και φιλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους και το λαό του Νεπάλ.
Το μήνυμα τη ΠΣΟ:

«The World Federation of Trade Unions expresses its deep sorrow and complete class solidarity with the working class and the people of Nepal for the national calamity caused by the catastrophic earthquake. The earthquake with a magnitude of 7,8 left over 750 people dead and caused great disasters. Our thoughts go to the families of the victims. We express our moral support for the workers, the trade union movement, our affiliates in the country and to the people of Nepal. On behalf of the 92 million organized workers in 126, we repeat our solidarity and we call upon all our affiliated and friendly trade unions to express their support and solidarity to the Nepalese workers and people.»

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.