Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Τα πραξικοπήματα των ΠΝΠ γίνονται τώρα με κοινωνική ευαισθησία ‒ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Fast Track συζήτηση ‒ ΠΑΜΕ: Κινητοποίηση ενάντια στην αριστερή κλοπή (VIDEO) ‒ Απατεώνες, ρε!

Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Fast Track συζήτηση της ΠΝΠ στη Βουλή
Δημοσίευση: Πέμ, 23/04/2015 - 13:20
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 23/04/2015 - 13:56
Σε ανακοίνωσή της για την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την διαδικασία συζήτησης της δεύτερης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειωνει:
«Με νέα και προκλητική απόφαση η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αποφάσισε με διαδικασία fasttrack να συζητηθεί αύριο Παρασκευή η -δεύτερη μέσα σε ένα μήνα- Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Είναι προφανές ότι με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρεί να σταματήσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις για τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των οργανισμών που εποπτεύει.
Αποδεικνύεται ότι και η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία στο Προεδρείο της Βουλής εφαρμόζουν και στο περιεχόμενο και στην μορφή την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ονομάζονταν "πραξικοπήματα" από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ σήμερα βαφτίζονται δημοκρατική ευαισθησία!!!
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα καταθέσει αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - Γιγαντοπανό στο κτίριο του ΙΚΑ (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Πέμ, 23/04/2015 - 13:34
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 23/04/2015 - 13:39
Φωτό από το γιγαντοπανώ στην πρόσοψη του κτιρίου - Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση
«Κάτω τα χέρια από χρήματα των εργαζομένων» βροντοφωνάζουν οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και στην υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων Δήμων και Οργανισμών.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, όπου νωρίτερα είχε αναρτηθεί γιγαντοπανό το οποίο ανέγραφε: «Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ των Πανεπιστημίων, των δημόσιων φορέων. Όλοι στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου».
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, το σωματείο εργαζόμενων στους ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ.
Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και μετέπειτα στην πρυτανεία του ΑΠΘ με τα συνθήματα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» να κυριαρχούν. 
Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στις διάφορες εκκλήσεις τόσο της συγκυβέρνησης όσο και διαφόρων «αντιδρώντων» στην ΠΝΠ δημάρχων - περιφερειαρχών για να βάλουμε τάχα όλοι πλάτη αν χρειαστεί για να μην πάει η χώρα στα βράχια, σημείωσε στην ομιλία του ο Γιάννης Δελής μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
«Καμία ανοχή και στην στάση του παλιού και νέου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που για άλλη μια φορά βάζει πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική.
Οι δυο ΠΝΠ που κατέθεσε η κυβέρνηση βγάζουν πραγματικά μάτι για το ποιος καλείται να βάλει πλάτη για ποιον. Από την μια χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις για τους μεγαλοοφειλέτες και από την άλλη προωθείται παραπέρα ο αντιλαϊκός εσωτερικός δανεισμός με την υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμών τον χρημάτων, δηλαδή αυτά που έχει πληρώσει ο λαός μας από το υστέρημα του και την φοροεπιδρομή όλων των προηγούμενων χρόνων».
Ο Γ. Δελής τόνισε ότι  
«Οι ταξικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ , η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ η ΟΓΕ, σε όλους τους χώρους μπαίνουμε μπροστά για να εκφραστεί αγωνιστικά η αντίθεση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν να συνθλίψουν ακόμα περισσότερο τις λαϊκές ανάγκες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων, να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων, να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Αγώνας, συνέχεια και παντού, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια. Η ταξική εργατική πρωτομαγιά φωτίζει το δρόμο μας. Έτσι τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, έτσι γιορτάζουμε την ταξική πρωτομαγιά και φέτος».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.