Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Μετανάστες - πρόσφυγες: Με Δουβλίνα, Σέγκεν και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ- ΗΠΑ- ΝΑΤΟ δεν υπάρχουν λύσεις ‒ Πρόταση του ΚΚΕ και της Ευρωκοινοβουλευτικής του Ομάδας

Άμεσες λύσεις για μετανάστες - πρόσφυγες

Είναι προφανές ότι οι χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται στη χώρα μας, κυνηγημένοι από τη φτώχεια, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, ούτε λιάζονται, ούτε έχουν έρθει ως τουρίστες για τις διακοπές τους.
Είναι επίσης προφανές ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων θέλει να φύγει από τη χώρα μας για να αναζητήσει αλλού μια ίσως καλύτερη τύχη.
Μόνο που η βασική αιτία που δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που με κανονισμούς και Συνθήκες όπως το «Δουβλίνο 2» ή η Σένγκεν, τούς απαγορεύει να φύγουν και, εάν συλληφθούν σε άλλη χώρα, τους επιστρέφει στην Ελλάδα... Συνθήκες και κανονισμούς που θεωρούν απαραβίαστους όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή.
Όλα τα στοιχεία φανερώνουν ότι η μεταναστευτική ροή αυξάνεται. Οι υπάρχουσες υποδομές για την υποδοχή τους είναι υποτυπώδεις, έως και επικίνδυνες για τη ζωή τους.
  • Αποτέλεσμα; Να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα τόσο οι ίδιοι οι πρόσφυγες - ακόμη και μικρά παιδιά - που καταφεύγουν στη χώρα μας (στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λπ.) όσο και οι κάτοικοι των περιοχών που δέχονται τα προσφυγικά κύματα.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζουν την ίδια αδιέξοδη πολιτική που ακολουθούσε και η προηγούμενη των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
  • Προσήλωση στην πολιτική της ΕΕ, που όμως είναι η αιτία του προβλήματος.
  • Ανέξοδες υποσχέσεις και λόγια του αέρα για ένα πρόβλημα που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.
Και ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες μέρες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ανεξάρτητα από το εάν κάποιοι μπορεί να παίζουν και επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια εκμεταλλευόμενοι τους μετανάστες και τους πρόσφυγες...
Μια τέτοια κατάσταση το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί βούτυρο στο ψωμί κάθε είδους ρατσιστικών αντιλήψεων και των φορέων τους, όπως έχει γίνει παλιότερα από πολλές πλευρές και με την ανοχή προηγούμενων κυβερνήσεων. Μπορούμε όλοι να θυμηθούμε τα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής.
Με αφορμή όλη αυτή την κατάσταση, το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση με την οποία ζητά: 
  • Να δημιουργηθούν ανοιχτά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, δωρεάν νομική αρωγή και διερμηνεία, καταγραφή και διευθέτηση των πρώτων αναγκών τους.
  • Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες, με την αύξηση των γραφείων ασύλου και του προσωπικού τους.
  • Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, χωρίς εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν.
  • Να απομακρυνθούν ο FRONTEX και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών στα σύνορα, που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών, όπως έδειξαν και σειρά τραγικών περιστατικών (Λαμπεντούζα κ.ά.).
  • Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται πολλά χρόνια και έχουν αναπτύξει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς (εργασία, οικογένειες κ.λπ.).

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Επιστολή για τα εκρηκτικά προβλήματα των μεταναστών και προσφύγων
Δημοσίευση: Τετ, 15/04/2015 - 21:11
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 16/04/2015 - 15:46
Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, και τον επίτροπο για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δ. Αβραμόπουλο, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θέτει τα εκρηκτικά προβλήματα των μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς το κύμα προσφύγων και μεταναστών, από τις χώρες όπου εκδηλώνονται με σφοδρότητα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, στις κύριες χώρες εισόδου όπως η Ελλάδα, η Ιταλία κ.ά.
Τα ναυάγια των άθλιων πλοιαρίων, όπως αυτό στα ανοιχτά της Λιβύης με 400 νεκρούς, οδηγούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τα κυκλώματα διακινητών, είτε στο μαζικό πνιγμό είτε σε άθλιους χώρους συγκέντρωσης, όπου στοιβάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες στα ελληνικά νησιά και στη συνέχεια στην Αθήνα, ενώ ακόμα παραμένουν σε λειτουργία τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Οι ευθύνες της ΕΕ, της ελληνικής και των άλλων κυβερνήσεων των κρατών - μελών για την κατάσταση αυτή, είναι μεγάλες.
Το πρόβλημα υποδοχής, στήριξης και εξασφάλισης των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων για τους χιλιάδες αυτούς ανθρώπους, παίρνει μεγάλες διαστάσεις.
Η πολιτική που εφαρμόζεται απαρέγκλιτα με βάση τους Κανονισμούς Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ και τη Συνθήκη Σένγκεν, κρατάει εγκλωβισμένους στην Ελλάδα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν προορισμό άλλες χώρες.
Η αποπροσανατολιστική επίκληση της δήθεν "αλληλεγγύης των εταίρων" στην ΕΕ, επιτείνει το αδιέξοδο, αφού είναι ακριβώς η αντιμεταναστευτική πολιτική και το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ που δημιουργούν και ανακυκλώνουν το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, όπως αποδεικνύουν η εφαρμογή των κανονισμών Δουβλίνο ΙΙΙ (604/2013) και EURODAC (603/20130), η Συνθήκη Σένγκεν, η FRONTEX και το πρόγραμμα "ΤΡΙΤΩΝ", τα λεγόμενα "έξυπνα σύνορα" της ΕΕ, η περιβόητη Οδηγία 2008/115/ΕΚ που προβλέπει ως και 18μηνη φυλάκιση για όσους επιχειρούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, την πείνα και τον θάνατο στις χώρες τους, που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ.
--Πώς τοποθετείστε ως επικεφαλής της Επιτροπής, ως αρμόδιος Επίτροπος, στα επείγοντα αιτήματα:
-- Nα δημιουργηθούν ανοιχτά κέντρα υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, με επαρκείς υποδομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
--Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
--Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ. Να χορηγούνται άμεσα, ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ.
-- Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες - θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες.
-- Να καταργηθεί η FRONTEX και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών.
-- Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται πολλά χρόνια και έχουν αναπτύξει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.