Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛθεσμοίeuroworkingbrusselsgroup: Παίζουν και χάνεις Συριζαίε! (Και πού 'σ' ακόμα...) ‒ Μία κόκκινη γραμμή υπάρχει μόνο. Γκέκε?

Σε Euro Working Group και Brussels Group το πολυνομοσχέδιο με τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις
Δημοσίευση: Τετ, 29/04/2015 - 10:03
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 29/04/2015 - 14:42
Mε τις αντιλαϊκές διεργασίες σε εξέλιξη, στο επίκεντρο τόσο του Euro Working Group όσο και του Brussels Group θα βρεθεί το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει το πρώτο πακέτο με τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 20ής Φλεβάρη.
Η συνεδρίαση του Euro Working Group αναμένεται σήμερα στις Βρυξέλλες και την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης. 
Αύριο το πρωί ξεκινούν οι συνεδριάσεις του BrusselsGroup όπου θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕλ.
Κυβερνητική πηγή ανέφερε πως «σκοπός των διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα είναι η επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι αυτό θα επιτευχθεί σύντομα».
Το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο συζητήθηκε και χτες, στο πλαίσιο της «ομάδας διαπραγμάτευσης» που έχει συγκροτήσει η συγκυβέρνηση.
Σε αυτό περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα για το κλείσιμο της ενδιάμεσης συμφωνίας, και το «γεφύρωμά» της με την επόμενη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που θα τη συνοδεύσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επιδιώκει την ψήφισή του προκειμένου να δείξει καλή πίστη, και να βοηθηθεί η επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Το αντιλαϊκό νομοθέτημα περιλαμβάνει:
-- Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Το συγκεκριμένο όργανο, με το μανδύα του «ανεξάρτητου φορέα», θα συγχωνευθεί με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Στόχος να εντοπίζει έγκαιρα τυχόν δημοσιονομικές αποκλίσεις και «ανισορροπίες», ενεργοποιώντας τους «αυτόματους μηχανισμούς διόρθωσης», που σημαίνουν νέα μέτρα, είτε ως προς το σκέλος μείωσης των κρατικών κονδυλίων, είτε αύξησης των αντιλαϊκών φόρων, ή συνδυασμό αυτών.
-- Κατάρτιση κρατικού προϋπολογισμού: Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι θα υπάρξουν «βελτιώσεις» που θα περιλαμβάνουν τα ανώτατα όρια στις δαπάνες, ώστε «να ενισχυθεί η τήρηση του προϋπολογισμού στη διάρκεια του έτους». Είναι φανερό ότι πρόκειται για έναν ακόμη ευφημισμό, προκειμένου να συσκοτίσουν την πολιτική διάλυσης των κρατικών κονδυλίων.
-- «Κόκκινα» δάνεια: Διατάξεις για το καθεστώς πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, με κριτήρια «κουρεμένα» σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης...
-- Υποχρεωτική πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου κ.ά. μέσω τραπεζών ή με κάρτες, και όχι με μετρητά.
-- Φορολογικές υποθέσεις για τις οποίες οι ελεγκτικές αρχές βεβαίωσαν φόρους, αλλά οι επιχειρήσεις έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, οι δικάσιμοι έχουν οριστεί αλλά οι ακροάσεις δεν έχουν ξεκινήσει, θα επιδιωχθεί να περαιωθούν με «ευνοϊκό τρόπο» για τις επιχειρήσεις.
-- Καθιέρωση κληρώσεων στις οποίες θα συμμετέχουν οι αριθμοί των αποδείξεων που θα μαζεύουν οι φορολογούμενοι.
-- Αύξηση των εισιτηρίων για την είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, από τον Ιούνη του 2015.
-- Νομοθεσία για τον ειδικό φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων, ώστε να εισπραχθεί εντός του τρέχοντος έτους (η προηγούμενη κυβέρνηση ανέβαλλε την είσπραξή του για το 2016). Επίσης, η επέκταση του φόρου και στις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
-- Ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού με περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Στα υπό εξέταση σενάρια βρίσκεται και αυτό της αύξησης του «τέλους αλληλεγγύης» πάνω από ένα όριο εισοδήματος (30.000 ευρώ), τα οποία ωστόσο «διαψεύδονται» από τη συγκυβέρνηση.
  • Επίσης σε ισχύ θα παραμείνουν τόσο τα φορολογικά όσο και τα άλλου χαρακτήρα αντιλαϊκά μέτρα της «μνημονιακής περιόδου», όπως τα τέλη «αλληλεγγύης» και «επιτηδεύματος», ενώ
  • αλώβητη και στο ύψος της θα παραμείνει και η μάζα από τα χαράτσια που επιβάλλονται στη λαϊκή στέγη και τη μικρή ακίνητη περιουσία. 
  • Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται και φορολογικές παρεμβάσεις για την άμεση συγκέντρωση εσόδων.
Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να συζητηθεί και στο Euro Working Group, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί μετά το «Brussels Group».
Μέτρα αναμένουν οι δανειστές
«Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια, πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και επανέλαβε ότι «ο χρόνος εξαντλείται για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα».
Ανέφερε πως είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης η διενέργεια δημοψηφίσματος για τη συμφωνία, ενώ υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση
«έπαιξε και έχασε, σχετικά με την πρόθεση της ΕΚΤ να χαλαρώσει τους κανόνες», και πρόσθεσε ότι «δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία με το Eurogroup».
Σε ό,τι αφορά στην αναδιοργάνωση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, σημείωσε ότι δεν θα άρει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.