Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Μάκης Παπαδόπουλος - Νίκος Καραθανασόπουλος: Όποια και αν είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων δεν θα υπάρξει ανάκτηση των τεράστιων απωλειών ‒ Είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι, δεν θα αναιρέσει τα βασικά αντιλαϊκά χαρακτηριστικά (Γκέκε; Τα είπε κι ο Τσίπρας, άλλωστε. Για όποιον κατάλαβε: Όλα, του αγίου ανήμερα) - VIDEO

Παρέμβαση του Μ. Παπαδόπουλου στο «Mega» (VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 28/04/2015 - 08:36
Ακολουθούν περιλήψεις των παρεμβάσεων

Η παρέμβαση του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στην τηλεόραση του «Mega» το βράδυ της Δευτέρας 27 Απρίλη. 
Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι όποια και αν είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης με τους δανειστές, το σίγουρο είναι πως δεν θα υπάρξει ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι την περίοδο της κρίσης και θα έρθουν και νέα μέτρα. Όπως πρόσθεσε, στο θέμα των λαϊκών συμφερόντων, η συγκυβέρνηση είναι στην ίδια πλευρά με τους εταίρους και η μόνη διαφορά της είναι στην ονοματοδοσία και όχι στη διαχειριστική λογική. 
Στο ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος επεσήμανε ότι ο λαός δεν πρέπει να δεχθεί να του βάλουν τη θηλιά στο λαιμό και να τον καλέσουν με φόβητρο το grexit και τη χρεοκοπία να προσυπογράψει την αυτοκτονία του, δηλαδή ένα πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων. Πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του, να διεκδικήσει την ανάκτηση των απωλειών του, να ζητήσει εδώ και τώρα αυτά που χάθηκαν στην περίοδο της κρίσης, να κινηθεί ενάντια στην ΕΕ και την άρχουσα τάξη.  
Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου στον «ΑΝΤ1 (VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 28/04/2015 - 10:45
Η παρέμβαση του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» και στον Γιώργο Παπαδάκη, το πρωί της Τρίτης 28 Απρίλη 2015.
Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι επιβεβαιώθηκαν αυτά που έλεγε και προεκλογικά το ΚΚΕ, ότι βασικό στοιχείο της πορείας της κυβερνητικής πολιτικής είναι η σταθερή εξυπηρέτηση των δανειστών, έτσι όπως καθορίζεται από τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί και η συγκυβέρνηση δεν τα «έσκισε», παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Όπως πρόσθεσε, η όποια εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις, είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι, δεν θα αναιρέσει τα βασικά αντιλαϊκά χαρακτηριστικά καθώς δεν θα ανακτηθούν οι απώλειες των λαϊκών εισοδημάτων και αυτό πρέπει να διεκδικήσει ο λαός, υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, καλώντας σε ρήξη με την ΕΕ και τα μονοπώλια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.