Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Εφοπλιστές: 101.324.850,36 ευρώ χρωστάνε στο ΝΑΤ ‒ Το αίτημα του ΚΚΕ και το άλλοθι του Σκουρλέτη


Οι εφοπλιστές χρωστούν πάνω από 101 εκ. ευρώ στο ΝΑΤ
Δημοσίευση: Παρ, 10/04/2015 - 11:56
Στα 101.324.850,36 ευρώ ανέρχονται οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των ναυτιλιακών εταιρειών προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ύστερα από αίτημα βουλευτών του ΚΚΕ.
Όπως σημειώνεται στην απάντηση του υπουργού,

  • τα «πλοία εσωτερικού» οφείλουν 35.898.484,79 ευρώ,
  • τα ποντοπόρα πλοία 17.935.365,75 ευρώ, ενώ από
  • το Κεφάλαιο Αλληλασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων (ΚΑΕΟ) το ποσό οφειλής είναι 47.490.999,82 ευρώ.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, τα παραπάνω ποσά «αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους σε πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας (ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας) και σε οφειλές ΚΑΕΟ (Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατικών Οχημάτων) προ του 2011, οπότε και καταργήθηκε».
Σε ό,τι αφορά το είδος των οφειλών, σ' αυτές συμπεριλαμβάνονται «οι αναλογούσες εισφορές προς το ΝΑΤ, το ΚΑΑΝ (Κεφάλαιο Ανεργίας Ασθενείας Ναυτικών), το ΤΠΕΝ (Ταμείο Πρόνοιας Εμπορικού Ναυτικού) και το ΚΕΑΝ (Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών)».
Αμέσως παρακάτω, όμως, ο υπουργείο αναλαμβάνει απροκάλυπτα να δώσει άλλοθι στις ναυτιλιακές για τα χρέη τους προς το ΝΑΤ, αναφέροντας ότι
«τα ανωτέρω ποσά είναι τα αρχικώς βεβαιωθέντα, καθότι είναι σε εξέλιξη διακανονισμοί αρκετών οφειλών με το ΝΑΤ και λαμβάνουν χώρα καταβολές στις ΔΟΥ (εφάπαξ ή δυνάμει ρυθμίσεων), για τις οποίες το Ταμείο ενημερώνεται σταδιακά».
Υπενθυμίζεται ότι η Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από τους βουλευτές του ΚΚΕ για τα χρέη των εφοπλιστών απευθύνονται και σε δύο ακόμη υπουργούς (Οικονομίας και Οικονομικών), χωρίς προς το παρόν να έχει δοθεί απάντηση.
Όπως καταγγελλόταν στην αίτηση,
οι εφοπλιστές, με αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφιστεί, απολαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 56 προκλητικές φοροαπαλλαγές και οι φορολογικές υποχρεώσεις τους εξαντλούνται με τη φορολόγηση στη βάση της χωρητικότητας και της ηλικίας των πλοίων, με το σύστημα «tonnage tax» και όχι με κριτήριο τα ετήσια έσοδα και κέρδη τους.
902

Βλέπε από Μποτίλια με ετικέτα: Εφοπλιστές (29)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.