Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΣκουρλέτης: Κοινωνικός διαλογισμός με ΣΕΒασμό στους Θεσμούς

Μη φοβάσει, Δημήτρη. Δεν θα πέσει να μας πλακώσει. Έχω τρομαχτικές ικανότητες, ξέρεις. Και τον έχω συμβουλέψει καταλλήλως τον Σκουρλέτη. Δεν άκουσες τον
Φλαμπουράρη;
Με «κοινωνικό διάλογο» συγκυβέρνηση και εργοδότες κατά των εργαζόμενων
Δημοσίευση: Τετ, 15/04/2015 - 21:23
Με όχημα τον λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο», η κυβέρνηση μεθοδικά και σταθερά υποχωρεί ακόμη και από τα ελάχιστα που εξήγγειλε προεκλογικά για τους εργαζόμενους, όπως η επαναφορά του κατώτερου μισθού με νόμο στα 751 ευρώ, και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο καθεστώς που υπήρχε πριν τις αντεργατικές παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων.

Παράλληλα δίνει απλόχερα το βήμα στους εργοδοτικούς φορείς να προβάλλουν τις απαράδεκτες αξιώσεις τους, πίσω από τις οποίες οχυρώνεται και η ίδια.
Αυτό έγινε φανερό στην «τριμερή συνάντηση» που συγκάλεσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις και την ΓΣΕΕ. 

Πηγές του υπουργείου Εργασίας άφηναν να εννοηθεί ότι στη «σταδιακή» επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ δεν θα περιέχονται οι ωριμάνσεις (τριετίες, πενταετίες, επιδόματα πολυετίας), και πως το ζήτημα αυτό θα είναι αντικείμενο των διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.
Το ξεκαθάρισε άλλωστε και ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, δηλώνοντας ότι
«το σχετικό Σχέδιο Νόμου αναμένεται να διαμορφωθεί στην τελική μορφή του τις επόμενες ημέρες. Στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης, το Σχέδιο Νόμου θα αποσταλεί στην ΟΚΕ (σ.σ. τη Δευτέρα) για γνωμοδότηση, και στη συνέχεια προς ψήφιση στη Βουλή».
Άρα, αν και όταν πάει το νομοσχέδιο στη Βουλή θα έχει την πλήρη στήριξη των εργοδοτών, χωρίς να τίθεται και η παράμετρος της διαπραγμάτευσης που γίνεται με τους λεγόμενους «θεσμούς».
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Κ. Μπίτσιου, εκτελεστικού αντιπροέδρου του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι:
  • «Η θεσμοθέτηση υψηλότερων αμοιβών και άλλων αμφιλεγόμενων διοικητικών μέτρων, μπορεί να διογκώσει περαιτέρω την αδήλωτη εργασία και εισφοροδιαφυγή. Αυτό είναι εις βάρος τόσο των δημόσιων οικονομικών και της υγείας των ταμείων, όσο και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της οικονομίας».
Ο εκπρόσωπος των μεγαλοξενοδόχων, Γ. Ρέτσος, έθεσε και πάλι ζήτημα για παραπέρα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, τις οποίες θεωρεί υψηλές, και έκανε γνωστό ότι στην ΟΚΕ, ο ΣΕΤΕ θα πάει με τις δικές του προτάσεις - αξιώσεις.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, δήλωσε ανοιχτά πως
«η όποια παρέμβαση της πολιτείας, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Υπάρχουν θέματα που συζητήσαμε σήμερα όπως είναι οι ωριμάνσεις, που θα φέρουν μια μεγάλη αύξηση στο μισθολογικό κόστος, είναι μεγάλη κουβέντα, και γι' αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαπραγμάτευσης των εταίρων. Το θέμα του ΟΜΕΔ είναι ένα μεγάλο ζήτημα...».
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση της ΕΣΕΕ, της οποίας ο πρόεδρος, Β. Κορκίδης, παρουσίασε τις θέσεις των μεγαλεμπόρων που αντιμάχονται και την νομοθετική επαναφορά των ωριμάνσεων, δίνοντας πάσα στην κυβέρνηση, αλλά και βάζοντας σοβαρές ενστάσεις για την επαναφορά της λειτουργίας του ΟΜΕΔ σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς.
Από την πλευρά της η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αφού κατά το σύνηθες έδωσε άλλοθι σε κυβέρνηση και εργοδότες με τη συμμετοχή της στον προσχηματικό διάλογο, ο πρόεδρός της, Γ. Παναγόπουλος, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι
«...κυρίως στο σημείο που αφορά στην επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, είναι απολύτως συμβατό μ' αυτά που διεκδικούσαν και διεκδικούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις», για να προσθέσει πως «πεδίο για να κρίνουμε τα πάντα, είναι η εφαρμογή, είναι η νομοθέτηση και η υλοποίηση, γιατί ακόμη βρισκόμαστε στο επίπεδο των προθέσεων και των εξαγγελιών».
Βλέπε και:

2 σχόλια:

  1. Στην πρώτη φωτογραφία ο Αλέξης προσμένει και την "εξωτερική" επιφοίτηση- πλην της "εσωτερικής";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την έχει δεχτεί και αυτή. Άλλωστε δεν μπήκε τυχαία Στους 100 "κορυφαίους αρτίστες, θεραπευτές, διανοητές, αμφισβητίες και άρχοντες"(http://zbabis.blogspot.gr/2013/12/100.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.