Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο Παρασκευή (24/4/) για τη ληστεία των ταμειακών διαθεσίμων - Σε μαζική συμμετοχή καλεί η ΠΑΣΕΒΕ ‒ Μαζικό δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για μετανάστες - πρόσφυγες (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαζικό δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για τους μετανάστες και πρόσφυγες (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Πέμ, 23/04/2015 - 19:51
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 23/04/2015 - 22:37
Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο διοργάνωσε σήμερα το ΠΑΜΕ στην Αθήνα,  για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Αντίστοιχο συλλαλητήριο διοργάνωσε  και η USB Iταλίας στη Ρώμη, έξω από το Κοινοβούλιο.
Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία  στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας. Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα», «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «Εμείς δεν προσκυνάμε φονιάδες των λαών και τους δολοφόνους των μεταναστών», εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι διαδήλωσαν ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα των μαζικών πνιγμών μεταναστών στη Μεσόγειο και στη δολοφονική πολιτική της ΕΕ για τους μετανάστες.  
Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τα γραφεία της ΕΕ,  κρέμασαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου, με  το σύνθημα «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και με τη φωτογραφία που δείχνει την ανάσυρση από τη θάλασσα του μικρού παιδιού που πνίγηκε στη Ρόδο. Αποκαθήλωσαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έκαψαν συμβολικά, ενώ πέταξαν κόκκινη μπογιά, με το σύνθημα «Δολοφόνοι, δολοφόνοι» να δονεί την ατμόσφαιρα.
Βίντεο σχετικά στιγμιότυπα
Η ομιλία στη συγκέντρωση
Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος σημείωσε:
«Με τη σημερινή μας συγκέντρωση απαιτούμε να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το συνεχιζόμενο έγκλημα, εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για τους χιλιάδες πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.
Καταγγέλλουμε τη δολοφονική πολιτική και την υποκρισία των ιμπεριαλιστών, τη βάρβαρη πολιτική τους που κρύβεται πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυά τους. Είναι αδίστακτοι.
Κρύβουν τις αιτίες. Ετοιμάζουν τα κοράκια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ νέες επεμβάσεις για την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των λαών από τις πολυεθνικές, τους μονοπωλιακούς ομίλους. Αυτή η δολοφονική πολιτική έχει τη ρίζα της στο καπιταλιστικό σύστημα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα προσχήματα που χρησιμοποιούν κάθε φορά οι φονιάδες των λαών, να μείνει απαθής στις εξελίξεις, στην όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή μας και ευρύτερα.
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα χρειάζεται να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική του δράση, χρειάζεται να παρέμβουμε δυναμικά για να αποτρέψουμε τους εγκληματικούς σχεδιασμούς τους, να εκφράσουμε την ταξική - διεθνιστική αλληλεγγύη.
Χαιρετίζουμε τους Ιταλούς εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κοινό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της USB και διαδηλώνουν με το κοινό μας πλαίσιο ενάντια στη στήριξη των κυβερνήσεων στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που σήμερα υποκριτικά πραγματοποιεί Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό την ίδια ώρα που πνίγουν στο αίμα μια σειρά χώρες από τη Συρία ως το Ιράκ και από τη Λιβύη έως την Ουκρανία και όσους καταφέρνουν να ξεφύγουν, να θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο.
Χαιρετίζουμε επίσης τις πρωτοβουλίες στήριξης των μεταναστών και προσφύγων, την καμπάνια έμπρακτης αλληλεγγύης που πήραν συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα στη χώρα μας.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Όσο παραμένουν και οξύνονται οι αιτίες που προκαλούν τη μετανάστευση και την προσφυγιά, τόσο θα δημιουργούνται και θα γιγαντώνονται τα κύματα των πεινασμένων, των εξαθλιωμένων και κυνηγημένων μεταναστών και προσφύγων που θα αναζητούν στη μετανάστευση τη διέξοδο για να σώσουν τη ζωή τους.
Τα μέτρα καταστολής που συζητούν στην ΕΕ δεν ανακόπτουν τη φυγή, αλλά επιδρούν στους δρόμους και τους όρους της, γιγαντώνουν τα δουλεμπορικά κυκλώματα, οδηγούν στο θάνατο, αποτελούν έγκλημα προμελετημένο.
Οι αιτίες που συνειδητά αποσιωπούνται από την κυβέρνηση και υποβαθμίζονται από τα ΜΜΕ είναι η ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση, η συνέχιση και ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, οι υποκινούμενες εμφύλιες συρράξεις, η καταλήστευση του πλούτου των λαών από μια χούφτα μονοπώλια. Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι συνυφασμένο με το καπιταλιστικό σύστημα και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Οι λαοί πρέπει να παλέψουν τους ντόπιους και ξένους δυνάστες, να απαλλαγούν από το ζυγό των μονοπωλίων για να μπορούν να παραμένουν στον τόπο τους και να ευημερούν.
Από τη μια τα μονοπώλια, οι πόλεμοι, η εξαθλίωση και η προσφυγιά και από την άλλη οι λαοί με τον προλεταριακό διεθνισμό, η ελπίδα για τους λαούς να γίνουν αφέντες στον τόπο τους.
Για να μην αναγκάζονται να παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, όπως χιλιάδες Έλληνες εργάτες τα τελευταία χρόνια και πολλά χρόνια πριν. Για να μη χρησιμοποιούνται στις χώρες που πάνε μετανάστες για να βγάζουν περισσότερα κέρδη τα αφεντικά και όπου δεν χρειάζεται να τους διώχνουν ή να τους γυρνάνε πίσω στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για να μην καίγονται ή θάβονται ζωντανοί, να δολοφονούνται στους χώρους δουλειάς, όπως στα ραφτάδικα του Μπαγκλαντές, σε ανθρακωρυχεία της Αφρικής, στην Τουρκία και αλλού. Για να μην πυροβολούνται από τους επιστάτες στους ευρωπαϊκούς παραδείσους, στις όπου Γης Μανωλάδες της άγριας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Για να μη σκοτώνονται ή να πνίγονται για ένα κομμάτι ψωμί.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η αστική τάξη και τα κόμματά της, ιδιαίτερα μετά το ξεκίνημα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, επικέντρωσαν την άθλια προπαγάνδα τους στα ζητήματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη, αξιοποιεί τη λεγόμενη γεωπολιτική δύναμη για να εμπλέξει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων για το μοίρασμα των αγορών, για τα συμφέροντά τους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αθωώνει την ΕΕ για τις επεμβάσεις και τους πολέμους, βάζει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Με πρόσχημα την καταπολέμηση των τζιχαντιστών, του δημιουργήματος των ΗΠΑ και ΕΕ, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και δήθεν τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, πρωτοστατεί με δηλώσεις στελεχών της στην προετοιμασία νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα νέα κύματα κυνηγημένων και διωγμένων, πολλαπλασιασμό των προσφύγων, νέα εγκλήματα και πνιγμούς στη Μεσόγειο.
Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας σε αυτές που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.
Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη συνθήκη Σένγκεν που εγκλωβίζουν στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μετατρέποντάς την σε "αποθήκη ψυχών". Να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Αγωνιζόμαστε για μέτρα ανακούφισης των μεταναστών.
Ανθρώπινους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς. Σ’ αυτή την κατεύθυνση η σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το εκμεταλλευτικό σύστημα. Έλληνες και ξένοι εργάτες μπορούν με την πάλη τους ν’ ανοίξουν δρόμους για ριζικές αλλαγές.
Σας καλούμε όλους τώρα στην πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί αύριο Παρασκευή 24 Απρίλη στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 7 το απόγευμα, ενάντια στην αρπαγή των αποθεματικών διαθέσιμων ασφαλιστικών ταμείων, δήμων και φορέων από την κυβέρνηση για να ξαναπληρωθεί και να κερδίσει για ακόμη μια φορά η πλουτοκρατία».
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο Παρασκευή ενάντια στην υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων - Σε μαζική συμμετοχή καλεί η ΠΑΣΕΒΕ
Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις
Δημοσίευση: Πέμ, 23/04/2015 - 12:12
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 23/04/2015 - 20:21
Συλλαλητήριο ενάντια στην υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων Δήμων, Οργανισμών και Ασφαλιστικών Ταμείων διοργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τα διαθέσιμα – αποθεματικά. Αυτά είναι χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες». Σε μαζική συμμετοχή καλούν η ΠΑΣΕΒΕ. (Διαβάστε παρακάτω) η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καθώς και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις. (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω) 
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ 
«Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (τις οποίες κατήγγειλε ως αντιπολίτευση) επιχειρεί να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα Δήμων, Οργανισμών και Ασφαλιστικών Ταμείων.
Η Συγκυβέρνηση από τη μια αποφασίζει εξοπλιστικά προγράμματα 500 εκατομμυρίων ευρώ και νέες φοροαπαλλαγές και σβήσιμο προστίμων στο μεγάλο κεφάλαιο, και από την άλλη επικαλείται "άδεια ταμεία", ή όπως το έλεγαν παλαιότερα "καμένη γη" για να αρπάξει ότι έχει απομείνει στα ταμεία για την εξυπηρέτηση των δανειστών - τροϊκανών - θεσμών. Αυτή η κίνηση θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, την ήδη πανάκριβη πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως η Υγεία, και άλλες δομές απαραίτητες, αλλά ήδη δυσπρόσιτες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΟΑΕΔ που ενώ τόσα χρόνια δεν έχει τη δυνατότητα ούτε καν να παρέχει επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, μέσα σε μια μέρα βρήκε επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ, στα 120 που έδωσε πριν 3 βδομάδες για να επιτελέσει το "πατριωτικό του καθήκον". Είναι τεράστιες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών δυνάμεων που βάζουν πλάτη για αυτή τη ληστεία και πρέπει να καταδικαστούν μαζικά από τους εργαζόμενους.
Οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Τα δάνεια και το χρέος δεν είναι του λαού. Καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το μάρμαρο, να δεχτούν να ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση για συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Τώρα οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα να καταγγείλουν με κάθε μέσο την ΠΝΠ. Να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τις απειλές.
Αρκετά ματώσαμε για την πλουτοκρατία και για τα κέρδη της.
Να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI».
Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ 
«Η συγκυβέρνηση επιβεβαιώνει τον αντιλαϊκό της, κατήφορο αποδεικνύοντας ότι μπροστά στην πληρωμή των δανειστών δεν λογαριάζει συντάξεις, περίθαλψη, ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες που έχουν απομείνει προς τα λαϊκά στρώματα.
Το απαράδεκτο αυτό μέτρο θα επιδεινώσει την ήδη άθλια κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων που λόγω της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης είναι στο χείλος της καταστροφής.
Η αποστράγγιση του ΟΑΕΕ από κάθε Ταμειακό διαθέσιμο, φέρνει το Ταμείο σε οριακό κυριολεκτικά σημείο, με κίνδυνο ακόμα και να μην πληρώσει συντάξεις.
Αντίστοιχα, θα οξύνει τα ήδη εκρηκτικά προβλήματα σε όλους τους Δημόσιους οργανισμούς, μετακυλώντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα που ήδη πληρώνουν τον "κούκο - αηδόνι", για τις στοιχειώδεις παροχές που έχουν απομείνει.
Η απαράδεκτη αυτή κίνηση, πρέπει να μας βρει όλους απέναντι. Κάτω τα χέρια από τα χρήματα που προορίζονται για τις λαϊκές ανάγκες.
Το μεγάλο κεφάλαιο να πληρώσει τα χρέη που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του, για να στηρίξουν την κερδοφορία του.
Όλοι στο συλλαλητήριο Παρασκευή 24 Απρίλη στις 7 μμ στην Ομόνοια.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Κατάργηση της πράξης Νομοθετικού περιεχομένου, που δεσμεύει τα αποθεματικά των Δημόσιων οργανισμών.
  • Κάτω τα χέρια, από τα Ταμειακά διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων.
  • Να επιστραφούν ΤΩΡΑ τα κλεμμένα.
  • Άμεση χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών του».
Στο μεταξύ, οι φοιτητικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής,Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Χημικού, Νηπιαγωγών, Οικονομικών Επιστημών, Μαθηματικού, Φυσικού, Βιολογικού, Πολιτικών Επιστημών, Τούρκικων Σπουδών, Οδοντιατρικής ΣΕΜΦΕ, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί και Ναυπηγοί και οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ και ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 24 Απρίλη στις 19:00 στην Ομόνοια για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους.   
Σε κλείσιμο του Δήμου Πάτρας την Παρασκευή 24 Απρίλη, από τις 11 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο στις 11.30 το πρωί καλεί ο Δήμος Πατρέων. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Γραμματεία  Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Πάτρας, την Παρασκευή 24 Απρίλη, στις 11 το πρωί, καλεί και η Γραμματεία Αχαίας της ΠΑΣΕΒΕ.
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής σε συγκέντρωση - πικετοφορία το Σάββατο 25 Απρίλη στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.