Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Αντιδράσεις στην κυβερνητική απόφαση για την υφαρπαγή των διαθέσιμων δήμων και οργανισμών (3 VIDEO)

Πλήθος αντιδράσεων στην κυβερνητική απόφαση για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων δήμων και οργανισμών (VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 21/04/2015 - 15:35
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 21/04/2015 - 19:53
Την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υφαρπάξει τα ταμειακά διαθέσιμα δημόσιων οργανισμών, των περιφερειών και των δήμων, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, καταγγέλλουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι αλλά και εμπλεκόμενοι φορείς.
Aπό την τοποθέτηση της Ελπίδας Παντελάκη στην ΚΕΔΕ
«Να μην εφαρμοσθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη σε παρέμβαση της στην έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι πρόκειται για «προκλητική απόφαση, η οποία έχει τραγικές συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια και την καθημερινότητά της». Υπογράμμισε ότι «ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο» και πρόσθεσε ότι δεν είναι για όλους η στάση ή η μετάθεση πληρωμών υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση «χάρισε τα πρόστιμα σε επιχειρηματικούς ομίλους» και πως η κυβέρνηση «είχε χρήματα όταν έκανε συμφωνία για 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά προγράμματα».

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε, σήμερα Τρίτη, για το θέμα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Σε δήλωσή του χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανός χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης. Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», διακόπηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο καταδικάζει με ψήφισμά του την κυβερνητική απόφαση ενώ συνεδριάζει εκ νέου σήμερα για το θέμα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος καταδίκασε την απόφαση.

Ο Δήμος Πετρούπολης ξεκινά γύρο πρωτοβουλιών, με σκοπό να γνωστοποιήσει τις εξελίξεις στο λαό της πόλης και να τον καλέσει σε αγώνα και επαγρύπνηση, ενώ ήδη έχει συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα καλεί τα σωματεία και το λαό, ο Δήμος Χαϊδαρίου (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Έγινε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καθώς και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Άμεση η αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Την καταδίκη τους εκφράζουν η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου, η ΑΣΓΜΕ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ που διοργανώνει κινητοποίηση την Πέμπτη 23 Απρίλη, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας, Σωματείο εργαζομένων καθαριότητας Δήμου Πατρέων, Σωματείο οδηγών χειριστών Δήμου Πατρέων, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, Λαική Συσπείρωση Δ. Λάρισας.
Επίσης, την αντίθεσή της εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρειες και δήμους: Βόλου, Ιστιαίας Εύβοιας, Ηρακλείου Κρήτης, Λιβαδειάς, Β. Αιγαίου.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.