Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ουκρανία: Η άνοδος του ναζισμού και η απαγόρευση της κομμουνιστική ιδεολογίας ‒ Οι επιστολές των Δημήτρη Κουτσούμπα και Πέτρο Σιμονένκο

Επιστολή του Δ. Κουτσούμπα στον πρόεδρο της Ουκρανίας για το νόμο που απαγορεύει τη διάδοση της κομμουνιστικής ιδεολογίας
Δημοσίευση: Πέμ, 16/04/2015 - 15:05
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 17/04/2015 - 09:04
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε, την Πέμπτη 16 Απρίλη, επιστολή προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο, σχετικά με τον απαράδεκτο νόμο που ενέκρινε η ουκρανική βουλή στις 9 Απρίλη και που απαγορεύει τη διάδοση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και εξισώνει τον κομμουνισμό με το ναζισμό.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
«Προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας
Πιοτρ Ποροσένκο
Κύριε Πρόεδρε,
Στις 9 Απριλίου 2015, ένα μήνα πριν την 70ή επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης, το κοινοβούλιο της χώρας σας ενέκρινε ένα νόμο "για την καταδίκη του κομμουνιστικού και ναζιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος στην Ουκρανία και την απαγόρευση της προπαγάνδας και των συμβόλων τους" (Νο 2558). Επίσης, την ίδια μέρα το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε άλλο νόμο που ηρωοποιεί τους ντόπιους συνεργάτες των ναζί.
Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν πρόκληση για όσους αγωνίστηκαν με το τέρας του φασισμού. Είναι βλασφημία στα εκατομμύρια των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με το φασισμό, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου. Αποσκοπούν στην απαράδεκτη εξίσωση της Σοβιετικής Ένωσης με τη ναζιστική Γερμανία, την ώρα που είναι πασίγνωστη η συνεισφορά της ΕΣΣΔ, που, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, σήκωσε το κύριο βάρος του πολέμου κατά του φασισμού. Είναι προσβολή στους κομμουνιστές των άλλων χωρών, όπως της Ελλάδας, που στάθηκαν στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, για τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.
Κύριε Πρόεδρε,
Η επιδίωξη απαγόρευσης της διάδοσης των κομμουνιστικών ιδανικών, η απαγόρευση του ΚΚ, οι ποινικές διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών είναι ένας ολισθηρός αντιδημοκρατικός δρόμος. Η επικίνδυνη αυτή απόφαση καταδικάζεται από το ΚΚΕ και τους Έλληνες κομμουνιστές, από τα κομμουνιστικά κόμματα σε όλο τον κόσμο και θα βρει απέναντί της χιλιάδες κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, εκατομμύρια ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Πρώτα απ’ όλα, όμως, θα βρείτε απέναντί σας το λαό της Ουκρανίας, που βίωσε τις μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις του σοσιαλισμού στη χώρα σας, δίνοντας για πρώτη φορά κρατική υπόσταση στην Ουκρανία, με τη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας, αλλά και τις ιστορικές κατακτήσεις που γνώρισε η ανθρωπότητα στα χρόνια του σοσιαλισμού.
Κύριε Πρόεδρε
Η υπογραφή από μέρους σας των παραπάνω απαράδεκτων νομοθετημάτων θα σημαίνει την προώθηση μιας καταδικασμένης από τους λαούς ανιστόρητης επιλογής που σας φέρνει σε αντιπαράθεση με το δικαίωμα στην πολιτική δράση, με τα λαϊκά δικαιώματα, αναλαμβάνοντας μεγάλες ευθύνες.
Δημήτρης Κουτσούμπας
ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος».
Αντίδραση του ΚΚ Ουκρανίας στον αντικομμουνιστικό νόμο
Δημοσίευση: Πέμ, 16/04/2015 - 22:49
Ο Πέτρο Σιμονένκο
Την αντίδρασή του στην ψήφιση από το ουκρανικό κοινοβούλιο του νόμου «για την καταδίκη του κομμουνιστικού και ναζιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος στην Ουκρανία και την απαγόρευση της προπαγάνδας και των συμβόλων τους» (Αρ. 2558) στις 9 Απρίλη 2015, εκφράζει το ΚΚ Ουκρανίας.

Ο πρώτος Γραμματέας της ΚΕ Πέτρο Σιμονένκο, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει:
«Ο νόμος που ψηφίστηκε αγνοεί κατάφωρα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου και του πολίτη που διασφαλίζονται από τα άρθρα 34, 36, 37 του Συντάγματος της Ουκρανίας και τα άρθρα 10, 11 της Σύμβασης για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Βασικών Ελευθεριών της 4/11/1950. Ο νόμος αυτός είναι τόσο κακογραμμένος, λαϊκιστικός, αντιδημοκρατικός και αντιευρωπαϊκός που στην ουσία δημιουργεί παραλογισμό στη λειτουργία του κράτους και της δημόσιας ζωής». Επίσης σημειώνει ότι «δεν θα συμβάλει στην ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης και δημοκρατικής Ουκρανίας».
Ακόμα υποστηρίζει ότι η «Ουκρανία θα πρέπει να συμβαδίζει με τα βασικά ευρωπαϊκά πρότυπα στον τομέα τον ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ανθρώπου και του πολίτη. Τα πρότυπα που αναφέρθηκαν είναι τελείως αντίθετα με την ιδεολογία του νόμου "για την καταδίκη κομμουνιστικών και ναζιστικών ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ουκρανία και απαγόρευση της προπαγάνδας των συμβόλων τους" (Αρ. 2558). Όλες οι αναπτυγμένες χώρες της ΕΕ σήμερα έχουν καταργήσει τους νόμους που απαγόρευαν τη χρήση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των συμβόλων της σοβιετικής περιόδου» και καλεί τον πρόεδρο να απορρίψει το νόμο.
Γεγονός είναι ότι οι συνθήκες είναι σύνθετες κι απαιτείται ιδιαίτερη επιμονή για την ανάπτυξη της πάλης των κομμουνιστών ενάντια στον αντικομμουνισμό, που προωθείται μέσω της απαράδεκτης και ανιστόρητης ταύτισης του σοσιαλισμού-κομμουνισμού με το φασισμό και όπου εντάσσεται η πολιτική που εφαρμόζει η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις, όπως δείχνουν πολλά παραδείγματα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες (Βαλτικές και χώρες της κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.