Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

ΠΑΜΕ στη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία στο ΟΑΚΑ, 26 Απρίλη ‒ Ο προλεταριακός διεθνισμός του Μετώπου ‒ Ανακοινώσεις-Πρόγραμμα: Τα αφεντικά δεν μπορούν χωρίς εσένα! (SPOT)

ΠΑΜΕ: Μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία στις 26 Απρίλη (SPOT)

Μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία αφιερωμένη στο ελληνικό, διεθνές εργατικό και πολιτικό τραγούδι, την Κυριακή 26 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, διοργανώνει το ΠΑΜΕ, συμπληρώνοντας 16 χρόνια ζωής και δράσης. Η συναυλία είναι ενταγμένη στον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς και έχει κι έναν επιπλέον σκοπό: Να συνεισφέρει στην οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, με τη λαχειοφόρο που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Μάρτη.
Στη συναυλία θα κυκλοφορεί και το τριπλό cd που θα εκδώσει το ΠΑΜΕ και έχει ως θέμα το ελληνικό και παγκόσμιο εργατικό και πολιτικό τραγούδι. Ορισμένα από τα τραγούδια του cd θα ακουστούν στη συναυλία. Στη δημιουργία του cd έχουν συμμετάσχει και συμβάλει 40 μουσικοί, 20 τραγουδιστές και φωνητικά σύνολα. (Ακούστε εδώ το SPOT του ΠΑΜΕ)
Στη συγκέντρωση - συναυλία θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι συνδικάτων από την Τσεχία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Κύπρο και αντιπροσωπεία συνδικάτων της Παγκόσμια Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας από Βιετνάμ, Σουδάν, Ινδία, Πορτογαλία, Παλαιστίνη και Περού. Ταυτόχρονα στο ΠΑΜΕ έχουν σταλεί μηνύματα εργατικών οργανώσεων που χαιρετίζουν τη 16χρονη προσφορά του. (Διαβάστε πιο κάτω)
Επιπλέον οι Λαϊκές Επιτροπές δρομολογούν πούλμαν από συνοικίες της Αττικής. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Τη συμβολή του ΠΑΜΕ και τα 16 χρόνια αγώνων απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, το πολιτικό τους προσωπικό, τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα τονίζουν σε δηλώσεις τους στελέχη του εργατικού κινήματος που συμμετείχαν στην ίδρυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Ήταν 3 Απρίλη του 1999. Μέσα από μια σύσκεψη δεκάδων συνδικαλιστικών στελεχών, έγινε το βήμα σε αυτό που έλεγαν πολλοί εργαζόμενοι απ’ όλα τα συνδικάτα και τους τόπους δουλειάς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα: "Προχωρήστε και αλλάξτε την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα", "Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση", "Κάντε κάτι, ταράξτε τα νερά".
Έτσι ιδρύθηκε το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ανταποκρίθηκαν σε αυτό το πρώτο κάλεσμα πολλά σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, επιτροπές αγώνα και συνδικαλιστές. Η ίδρυση του ΠΑΜΕ συνέπεσε με την έναρξη των ΝΑΤΟικών δολοφονικών επιδρομών στη Γιουγκοσλαβία στις 24 Μάρτη, στις οποίες το ΠΑΜΕ αντέδρασε με μαχητικό πρωτοπόρο και ηρωικό τρόπο, διαδηλώνοντας πάνω στις γέφυρες που βομβαρδίζονταν.
16 χρόνια προσφοράς και ακούραστης δουλειάς σε όλα τα μέτωπα του αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, απέναντι στο κεφάλαιο, στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές, για να αποκτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στέρεο ταξικό προσανατολισμό και να απαλλαγεί από τα βαρίδια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ, κλείνοντας την πρώτη δεκαπενταετία από την ίδρυσή του στις 3 Απρίλη του 1999, πραγματοποιεί μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία αφιερωμένη στο διεθνές εργατικό τραγούδι.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες, να δώσουν μαζικό και μαχητικό "παρών", για να τιμήσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης. Να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά τις σημαίες του αγώνα. Να τραγουδήσουμε τις αγωνίες των ταπεινών και καταφρονεμένων. Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων σ’ όλο τον κόσμο.
Με τη μαζική συμμετοχή μας να στείλουμε μήνυμα ότι η εργατική τάξη παλεύει και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλύτερες μέρες, ότι θα συνεχίσουμε ακούραστα, χωρίς να λογαριάζουμε κόπο και χρόνο, τις προσπάθειες για την οργάνωση των δυνάμεών της, την οργάνωση της πάλης, ξεπερνώντας εμπόδια που βάζουν επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα των αγώνων μας. "Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά. Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".
Σε λίγες μέρες, συμπληρώνονται 129 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1886. Καλούμε τα συνδικάτα, την εργατική τάξη να δώσει το μαζικό "παρών" της στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Να είναι μαχητικές διαδηλώσεις, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση.
Να σμίξουν οι φωνές μας, τα συνθήματά μας, τα τραγούδια μας και με ψηλά το κεφάλι μπαίνουμε πιο αποφασιστικά στη μάχη. Συνεχίζουμε το δρόμο που έχουμε χαράξει, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Τίποτα δεν έχει κριθεί!
Ψηλά το κεφάλι!».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Τα τραγούδια που θα ακουστούν στη συναυλία είναι τα παρακάτω: «Ένα τραγούδι για το ΠΑΜΕ», «Στη δουλειά και στον αγώνα», «Μόνο οι αλυσίδες», «Το τραγούδι της αλληλεγγύης», «Τι έχουν να χωρίσουνε», «Η φάμπρικα», «Άπονες εξουσίες», «Απεργία», «El paso del Ebro» (Η Καρμέλα, που τραγουδούσαν οι Ισπανοί μαχητές στον Ισπανικό Εμφύλιο), «Τα λόγια και τα χρόνια», «Otre il ponte» (ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι), «Άγριος καιρός», «Union maid» (Το κορίτσι του συνδικάτου, του μεγάλου Αμερικανού Woody Guthrie), «Halkimsin» (Ο Λαός μου, από την Τουρκία), «Κιλελέρ», «Το τραγούδι της ενότητας», «Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Ο Χρόνος», «Δημοσθένους Λέξις», «Chant de Breendok» (βέλγικο αντιφασιστικό τραγούδι), «Η πόρνη η Τζέιν», «Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου», «La plegaria a un Labrador» (Προσευχή σ' έναν εργάτη, από τη Χιλή), «Imagine», «Revolution», «Στην εποχή του Κάιν», «Η Διεθνής».
Θα τραγουδήσουν: Θωμάς Μπακαλάκος, Ηλίας Κλωναρίδης, Στέφανος Ψαραδάκος, Αμέρισσα Φτούλη, Σύλβια Καπερνάρου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Γιάννης Λάρδης, Στέλιος Μυλόβας, Θοδωρής Καρέλλας, Εύα Κυριαζοπούλου, Ίλια Κοντού, Χριστίνα Καγιάφα, Ειρήνη Τσιλιγιάννη, Γιώργος Δημάκης, Γιώργος Σαμαρτζής, Παναγιώτης Βόζης, Γεωργία Λαμπρή, Νατάσσα Μουσάδη, Αχιλλέας Βογιατζάκης, Σταύρος Ξένος, Νίκος Μποφίλιος, Γιώργος Σαρρής.
Θα παίξουν οι μουσικοί: Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο, φλογέρα), Φώτης Αθανασίου (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο), Γιάννης Καραλιάς (κλαρινέτο), Δημήτρης Κουφαλάκος (φυσαρμόνικες), Νίκος Σαρρής (τρομπέτα), Γιώργος Καλτσούνης (τρομπέτα), Πάνος Λυκούσης (τρομπόνι), Παύλος Τριανταφυλλίδης (τρομπόνι), Ίλια Κοντού (πλήκτρα), Φώτης Κοπανιτσάνος (πλήκτρα), Ανέστης Ψαραδάκος (ηλεκτρική κιθάρα), Λευτέρης Ψαραδάκος (ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι, τσουμπούς), Κώστας Σταυρόπουλος (ακουστική κιθάρα, λαούτο, κοντραμπάσο), Χρήστος Μπριντζίκης (ακουστική κιθάρα), Παναγιώτης Βόζης (ακουστική κιθάρα), Βασιλική Αντωνάκη (κλασική κιθάρα), Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι), Αθηνά Κουκή (κανονάκι), Κάτια Καμίνσκαγια (βιολί), Κλεόδωρος Αγοράς (βιολί), Ραφαήλ Γαϊτάνος (βιόλα), Ρία Αναστασίου (τσέλο), Βασίλης Καραχούτης (μπάσο), Ερμής Αδαμίδης (μπάσο), Ηλίας Μαυριάς (τύμπανα).
Συμμετέχει η χορωδία του ΠΑΜΕ (διδασκαλία Τατιάνα Ντερέβσκα). Διεύθυνση ορχήστρας: Στέφανος Ψαραδάκος.  
H συγκέντρωση - συναυλία του ΠΑΜΕ στις 26 Απρίλη, έκφραση προλεταριακού διεθνισμού

Εκπρόσωποι συνδικάτων από όλο τον κόσμο θα παρευρίσκονται στη συγκέντρωση - συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απρίλη για τα 16 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ.
Συγκεκριμένα, στη συγκέντρωση θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι συνδικάτων από την Τσεχία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Κύπρο και αντιπροσωπεία συνδικάτων της Παγκόσμια Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας από Βιετνάμ, Σουδάν, Ινδία, Πορτογαλία, Παλαιστίνη και Περού. Ταυτόχρονα στο ΠΑΜΕ έχουν σταλεί μηνύματα εργατικών οργανώσεων που χαιρετίζουν τη 16χρονη προσφορά του.
H ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, το ΠΑΜΕ χαράσσει τη δράση του με βάση την αρχή του προλεταριακού διεθνισμού. Χαρακτηριστικές της δράσης του είναι οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, στον πόλεμο στο Ιράκ, στην έκφραση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, στη σοσιαλιστική Κούβα. Επίσης, ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παγκόσμια έκφραση αλληλεγγύης στην 9μηνη ηρωική απεργία των Χαλυβουργών.
Από το 2000 γίνεται μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που εκφράζει την ταξική γραμμή στο διεθνές εργατικό κίνημα, ενώ σαν αναγνώριση της προσφοράς και των αγώνων του ταξικού εργατικού κινήματος της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ φιλοξένησε στην Αθήνα το 2011 το 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ, ενώ από το 2005 έχει αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στην ΠΣΟ.
Μαζί με την επέτειο της πρώτης δεκαπενταετίας αγώνων και δράσης του ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας θα τιμήσει στη συγκέντρωση της Κυριακής 26 Απρίλη και τα 70 χρόνια προσφοράς της ΠΣΟ. Τόσο με τα εργατικά τραγούδια από πολλές χώρες του κόσμου όσο και με την παρουσία συνδικάτων του εξωτερικού, που δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό.
Στη συγκέντρωση θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι συνδικάτων από την Τσεχία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Κύπρο και αντιπροσωπεία συνδικάτων της Παγκόσμια Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας από Βιετνάμ, Σουδάν, Ινδία, Πορτογαλία, Παλαιστίνη και Περού.
Ταυτόχρονα στο ΠΑΜΕ έχουν σταλεί μηνύματα εργατικών οργανώσεων που χαιρετίζουν τη 16χρονη προσφορά του από:
Ιταλία USB
Βραζιλία CTB
Ιράκ FWCUI
Βιετνάμ VGCL
Αυστρία Left Bloc
Πορτογαλία FEHSAT
Πακιστάν APFUTU
Συρία GFTU
Κύπρος ΠΕΟ και η τουρκοκυπριακή KTOEOS
Η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Κυριακής θα είναι έκφραση προλεταριακού διεθνισμού, στήριξης του παγκόσμιου ταξικού εργατικού κινήματος και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.