Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Νεπάλ: Μεγάλος σεισμός 7,9 Ρίχτερ (BINTEO-ΦΩΤΟ)

Μεγάλος σεισμός 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ – Ψάχνουν για ζωντανούς στα ερείπια – Κουνήθηκε και η Ινδία (BINTEO-ΦΩΤΟ)
25. Απριλίου, 2015
Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,9 βαθμών, σημειώθηκε σήμερα στο Νεπάλ, σε απόσταση περίπου 77 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Κατμαντού και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καταρρεύσει κτίρια στην πρωτεύουσα.
Τουλάχιστον δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Μια 15χρονη σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα με την Ινδία όταν καταπλακώθηκε από τον τοίχο ενός σπιτιού που κατέρρευσε. Άλλο ένα κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε επάνω του ένα άγαλμα, στο πάρκο μιας κωμόπολης έξω από την Κατμαντού, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.
Στην πρωτεύουσα Κατμαντού κατέρρευσε ένας ιστορικός πύργος του 19ου αιώνα και από τα συντρίμμια του έχει ανασυρθεί νεκρός ένας άνθρωπος μέχρι στιγμής.
Ο Πύργος Νταράρα, που χτίστηκε το 1832, ήταν ένα ιστορικό ορόσημο και από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Ήταν ανοιχτός για το κοινό εδώ και δέκα χρόνια και στον όγδοο όροφό του είχε ένα μπαλκόνι απ” όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τη θέα.
Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στον πύργο την ώρα του σεισμού, τα μέσα ενημέρωσης του Νεπάλ ωστόσο κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 παγιδευμένους στα συντρίμμια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εκτός από τον νεκρό που ανασύρθηκε ήδη, έχει εντοπιστεί άλλο ένα πτώμα σε μικρή απόσταση.
Το επίκεντρο του σεισμού που εντοπίστηκε ανάμεσα στην Κατμαντού και τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Νεπάλ, την Ποκάρα, προκάλεσε χιονοστιβάδες στην περιοχή του όρους Έβερεστ, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δικτυο CNN.
Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί πολλοί άνθρωποι που φέρουν κατάγματα σε χέρια και πόδια. Ωστόσο μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος.
Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνονται ερείπια σπιτιών, δρόμοι που έχουν ανοίξει και γυναίκες, με μωρά στην αγκαλιά, να κάθονται στο ύπαιθρο.
Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερς από την Κατμαντού είπε ότι είδε σπίτια να έχουν γκρεμιστεί και πολλούς τοίχους κτιρίων να έχουν καταρρεύσει. «Όλοι είναι στους δρόμους, οι άνθρωποι σπεύδουν στα νοσοκομεία», καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστεί κατάγματα, πρόσθεσε.
Το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS αρχικά είχε ανακοινώσει ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών και ότι προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων, ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε την εκτίμηση αυτή, ανεβάζοντας το μέγεθος του σεισμού στους 7,9 βαθμούς και διευκρινίζοντας ότι το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων, η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας.
«Ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές εδώ στο Δελχί και σε πολλές άλλες περιοχές της Ινδίας», είπε μια παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό κανάλι NDTV. «Βλέπετε εικόνες από τα στούντιό μας στο Δελχί όπου όλα έτρεμαν για πολλή ώρα, για ένα λεπτό ή και περισσότερο», συνέχισε η δημοσιογράφος ενώ η κάμερα έδειχνε τα φώτα στο ταβάνι να κουνιούνται.
Ένας αξιωματικός υπηρεσίας στην αστυνομική διεύθυνση του γειτονικού, πυκνοκατοικημένου κρατιδίου Μπιχάρ είπε ότι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα καθώς όλοι καλούν για να ζητήσουν ή να δώσουν πληροφορίες. «Δεν ξέρουμε για θύματα, μας έχουν κατακλύσει τα τηλεφωνήματα», τόνισε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.