Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Το χρέος της Ζωής και το Χρέος του λαού ‒ ΚΚΕ: Συσκοτίζουν τις αιτίες της κρίσης


ΚΚΕ: Σχόλιο για το διαφημιστικό σποτ της Βουλής
Δημοσίευση: Τετ, 08/04/2015 - 11:42
Σε σχόλιο που εξέδωσε για το διαφημιστικό σποτ της Βουλής (διαβάστε πιο κάτω) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Το διαφημιστικό σποτ της Βουλής και της περιβόητης ''Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους'' είναι ένας ακόμη κρίκος αυθαίρετων ενεργειών της προέδρου και της κυβέρνησης, που στόχο έχουν να συσκοτίσουν τις αιτίες της κρίσης και να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού το χρέος, με το διαχωρισμό του σε ''καλό'' και ''κακό'', για αποδοχή της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με τους θεσμούς της τρόικας, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του και να οργανώσει την πάλη του». 
Συνεχίζεται η κοροϊδία με την επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους
Δημοσίευση: Τετ, 08/04/2015 - 11:38
Συνεχίζεται η απροκάλυπτη κοροϊδία του λαού από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την πρόεδρο της Βουλής με αφορμή το χρέος.
Παρά τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στο ΔΝΤ ότι θα πληρωθεί το χρέος στο διηνεκές, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει να διαφημίζει -και με τηλεοπτικό σποτ- μια επιτροπή που θα αναζητήσει την αλήθεια για το χρέος.
Σε πολύωρη συνέντευξη στη Βουλή ρωτήθηκε πώς συμβαδίζει το έργο της επιτροπής με τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών και όταν απάντησε επικαλέστηκε τη «διάκριση των εξουσιών» και ανέφερε πως υπάρχει σύμπλευση με την κυβέρνηση και πως ο υπουργός Οικονομικών «έχει δεσμευτεί ότι θα συνδράμει την επιτροπή».
Πάντως, λίγες ώρες νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης διαβεβαίωνε μέσω του ΣΚΑΪ πως «η ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι θα είναι συνεπής προς όλες τις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις και προς το εσωτερικό, αλλά και προς τους δανειστές».
Επί της ουσίας καλείται ο λαός να αποδεχθεί το χρέος και να πληρώσει μεγαλύτερο ή μικρότερο μέρος του και αυτόν το σκοπό υπηρετεί και η επιτροπή, που χαρακτηρίστηκε από το ΚΚΕ «κακόγουστη φάρσα».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.