Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ανακοίνωση του ΚΚΕ ‒ Μαζική κινητοποίηση από εργατικά σωματεία και φορείς ‒ Ψήφισμα του ΠΑΜΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση από εργατικά σωματεία και φορείς (βλέπε πιο κάτω)


ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Δημοσίευση: Δευ, 20/04/2015 - 17:59
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 20/04/2015 - 18:10
Σε ανακοίνωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η δίκη των στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε σήμερα και αναβλήθηκε για τις 7 Μάη, πρέπει να ολοκληρωθεί με την καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και των συνεργών τους, όσων συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αλλά και κατά των Αιγύπτιων ψαράδων. Για όλα αυτά τα εγκλήματα, αλλά και για δεκάδες άλλα, την ευθύνη έχει η ίδια η ηγεσία της, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ακριβώς γιατί είναι ναζιστική τόσο στη δομή της, όσο και στην οργάνωσή της. Ωθεί, καθοδηγεί τα μέλη της, στο να εγκληματούν σε βάρος μεταναστών, εργατών, συνδικαλιστών, αντιφασιστών, κομμουνιστών.
Το αποκρουστικό, εγκληματικό της πρόσωπο έδειξε και σήμερα, λίγο πριν την έναρξη της δίκης, όταν επιτέθηκε και ξυλοκόπησε νέα παιδιά, μάρτυρες κατηγορίας και φίλους του Παύλου Φύσσα.
Ο φασισμός, ο ναζισμός πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο από το δικαστήριο, αλλά από τον ίδιο τον ελληνικό λαό και σ’ αυτό μπορεί να συμβάλει το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα απομονώνει την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και θα δυναμώνει τη δράση του ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά και θρέφει το ναζισμό».
902

Συνδέσεις Ειδήσεων: 


Μαζική κινητοποίηση από εργατικά σωματεία και φορείς για τη δίκη της Χρυσής Αυγής (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Δευ, 20/04/2015 - 12:48
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 20/04/2015 - 16:32
Μαζική και δυναμική κινητοποίηση ενάντια στη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς, ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, καθώς σήμερα ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι, στη Νίκαια, και ακολούθησε πορεία ως τις φυλακές Κορυδαλλού.
Με συνθήματα όπως «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» και «Η εργατιά δε σκύβει το κεφάλι, το φασισμό τσακίζει με αντίσταση και πάλη», εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής που είχε κηρύξει στάση εργασίας, άνεργοι, νέοι διαδήλωσαν ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η παρουσία των Λαϊκών Επιτροπών. Δεκάδες σωματεία, συνδικάτα και φορείς, όλο το προηγούμενο διάστημα, στήριξαν το ψήφισμα του ΠΑΜΕ (βλέπε πιο κάτω) για τη δίκη που καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτές του Κόμματος.
Μιλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη, ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ σήμερα γιατί δεν ξεχνάμε το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου, μελών και στελεχών του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών, συνέχεια των δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.
Η Χρυσή Αυγή είναι φορέας της αντιδραστικής ιδεολογίας του εθνικοσοσιαλισμού, έχει ως πρότυπο τον Χίτλερ, τα φασιστικά καθεστώτα που αιματοκύλισαν τους λαούς. Προωθεί το χυδαίο αντικομμουνισμό και το μίσος απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής. Γνήσιο μαντρόσκυλο του συστήματος και του κεφαλαίου, που αποκαλύφθηκαν σε ό,τι αφορά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων για τζάμπα εργάτες».
Ο Ν. Ξουράφης τόνισε ότι «τη Χρυσή Αυγή μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο η ανάπτυξη της ταξικής πάλης, που θα έχει στόχο να βάλει τέρμα στην εξουσία των μονοπωλίων, στο καπιταλιστικό σύστημα. Μόνο η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να ξεριζώσει τη Χρυσή Αυγή οριστικά και αμετάκλητα. Έχουμε χρέος σε κάθε τόπο δουλειάς, αλλά και στα σχολεία και τη νεολαία, συνολικά μέσα στην κοινωνία, να αποκαλύψουμε, να πολεμήσουμε το δηλητήριο του ναζισμού - φασισμού, να κάνουμε πράξη τα λόγια του ποιητή: “Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον”».
Λίγο μετά τις 11.30, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν συντεταγμένα και φωνάζοντας συνθήματα. Νωρίτερα, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, ενημέρωσε για τη διακοπή της δίκης και για την τραμπούκικη επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών σε μάρτυρες κατηγορίας και τόνισε ότι πρέπει να μεταφερθεί το αγωνιστικό μήνυμα της κινητοποίησης παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλες τις γειτονιές.
Κινητοποίηση με αφορμή τη δίκη και ενάντια στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε και στην Ξάνθη. (Δείτε παρακάτω φωτογραφίες).
Ψήφισμα του ΠΑΜΕ
Εργατικά σωματεία: Κινητοποίηση σήμερα για την έναρξη της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής
Δημοσίευση: Δευ, 20/04/2015 - 08:01
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 20/04/2015 - 14:00
Σήμερα η συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι, στη Νίκαια που διοργανώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας κι ενώ στις 9 ξεκινά η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών του Κορυδαλλού.
Το Συνδικάτο Μετάλλου καλεί κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε μαζικό φορέα, κάθε εργαζόμενο σε μαζική συμμετοχή και σε στήριξη της κινητοποίησης. Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταθέτουν στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, ψήφισμα για τη δίκη και κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση.
Το ψήφισμα ενέκριναν: η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ, το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΓΕ, το Σωματείο Εργαζομένων της Tasty, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το ΠΕΣ - ΝΑΤ, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ.
Επίσης, το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «Pepsico-Ήβη», το Εργατικό Κέντρο ν. Λάρισας, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιων, οι γυναικείοι σύλλογοι Πειραιά και η ομάδα γυναικών Σαλαμίνας (μέλη της ΟΓΕ), η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά και γύρω Δήμων, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», το σωματείο ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ Α.Ε., το Σωματείο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ, ο Σύλλογος Σπυδαστών Δημόσιων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ), η Πανελλαδική Ένωση εργατοτεχνικού και υπαλληλικού προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιειών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Λάρισας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, η παράταξη της «Ταξικής Ενότητας» στον όμιλο «WIND», το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.
Το  Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 20 Απρίλη από τις 7.30 π.μ έως τις 11:30. Κάλεσμα συμμετοχής στην στάση εργασίας απευθύνει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».
Κάλεσμα συμμετοχή στην κινητοποίηση απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καθώς και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Επίσης η Επιτροπή Αγώνα ΑΕΝ/Ασπροπύργου.
Από την Εύβοια σωματεία που στηρίζουν το ψήφισμα του ΠΑΜΕ είναι τα εξής: Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Μετάλλου, Εργαζομένων ΝΗΡΕΑ, Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και Εργαζομένων ΟΤΑ Βόρειας Εύβοιας.
Σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής καλούν όλο το λημνιακό λαό και την νεολαία, σωματεία της Λήμνου όπως: Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, η Παλλημνιακή Επιτροπή της ΠΑΣΥ και τα Δ.Σ. των Σωματείων Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εργαζομένων ΟΤΑ, Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού ν. Λάρισας.
Κινητοποίηση στην Ξάνθη
Το ψήφισμα αναφέρει:
«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.
Δεν ξεχνάμε το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: Τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών, που αποτελούσαν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.
Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, μακρύ χέρι τους, μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Η ΧΑ οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αποκαλύφτηκαν οι διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, η διαπλοκή της με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.
Δεν ξεχνάμε ότι έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία και την ίδια στιγμή ζητούσε στη Βουλή φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους.
Δεν ξεχνάμε ότι είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας του εθνικοσοσιαλισμού, του ρατσισμού, της "ανωτερότητας της φυλής", του άκρατου εθνικισμού, του αντισημιτισμού και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Φορέας του χυδαίου αντικομμουνισμού και του μίσους απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Δεν ξεχνάμε ότι είναι νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.
Η πατρίδα μας είναι γεμάτη τόπους μαρτυρίου, ολοκαυτωμάτων από τη ναζιστική φασιστική θηριωδία. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν "μια ακόμα ιδεολογία" και τη Χρυσή Αυγή ως "ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα". Καταδικάζουμε όσους προσπαθούν να φιμωθεί η ανάδειξη της πολιτικής πλευράς της δίκης, όσους την προστατεύουν. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!
Συμφέρον από τον αποχαρακτηρισμό της ως ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης έχει το σύστημα που θέλει να προστατέψει το ναζιστικό φασιστικό δημιούργημά του. Ορθώνουμε εργατικό λαϊκό τείχος σε όσους επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.
Πριν λίγο καιρό είχαμε τις φωνές ορισμένων εκπροσώπων αστικών κομμάτων, δημοσιογράφων κ.ά. ότι μία "πιο σοβαρή ΧΑ" θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
Αυτές οι θεωρίες οδήγησαν να παίρνονται μέτρα καταστολής σε βάρος των αγώνων σε όλους τους κλάδους, στον τουρισμό, στους ναυτεργάτες, στη "Χαλυβουργία", στα αγροτικά μπλόκα και αλλού, ενώ η ΧΑ εξαπέλυε εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων εργατών, μένοντας στο απυρόβλητο από τα κρατικά όργανα.
Σήμερα διάφοροι άλλοι, ανάμεσά τους και κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες σιγοντάρουν την ίδια προσπάθεια που παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή ως ένα απλό κοινοβουλευτικό κόμμα! Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά! Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με το σύστημα μπορεί να απομονώσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ και οριστικά και αμετάκλητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.