Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

ΚΚΕ: Ο φασισμός γεννιέται στα σπλάχνα του καπιταλισμού. Στην καπιταλιστική βαρβαρότητα η μόνη λύση είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός

Βίντεο του ΚΚΕ για την 9η Μάη 1945 (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 24/04/2015 - 13:28
Το βίντεο του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από τις 9 Μάη 1945 και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών παρουσιάζει το 902.gr. Το αφιέρωμα πλαισιώνεται από προσεγμένο οπτικό και ακουστικό υλικό που μεταφέρει το κλίμα της εποχής.
Η διάρκειά του είναι 25 λεπτά και αναδεικνύει αυτό που αναφέρεται στην αρχή ως τίτλος «Ο φασισμός γεννιέται στα σπλάχνα του καπιταλισμού. Είναι δημιούργημά του», είναι «μορφή άσκησης της καπιταλιστικής εξουσίας».
Με αυτήν τη ματιά ζωντανεύουν σημαντικά γεγονότα-σταθμοί που σημάδεψαν την άνοδο του φασισμού - ναζισμού με την πολύπλευρη στήριξη των ιμπεριαλιστικών κρατών, όπως ο  εμπρησμός του Ράιχσταγκ. Επίσης σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία προς τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως η εισβολή της Ιαπωνίας στη Μαντζουρία στις 19 Σεπτέμβρη του 1931, η εισβολή της Ιταλίας στην Αιθιοπία, το ξέσπασμα του Ισπανικού Εμφυλίου, το αντικομμουνιστικό «Αντικομιντέρν σύμφωνο» ανάμεσα στη Γερμανία και την Ιαπωνία και η «Συμφωνία του Μονάχου» με την οποία οι ιμπεριαλιστές παρέδωσαν την Τσεχοσλοβακία στη χιτλερική Γερμανία.
Ξεχωριστή θέση έχει ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης, που σήκωσε το κύριο βάρος της γερμανικής επίθεσης νικηφόρα, αποδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποιημένης παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας.
Ιδιαίτερη θέση στο βίντεο κατέχει και η προσπάθεια αναθεώρησης της Ιστορίας από τους ιμπεριαλιστές, όπου αναδεικνύεται και ο ρόλος της ΕΕ, που πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό και καθιέρωσε την 9η Μάη ως «Μέρα της Ευρώπης» απαλείφοντας τη «Μέρα Νίκης των Λαών».
Το βίντεο ολοκληρώνεται με τα διδάγματα εκείνης της περιόδου συμπυκνωμένα στη φράση: «Στην καπιταλιστική βαρβαρότητα η μόνη λύση είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.