Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΚΚ Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Μάλτας: Όχι στις δολοφονικές πολιτικές της ΕΕ για τους μετανάστες ‒ Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Κύριοι υπεύθυνοι με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις τους. Οι εξαγγελίες δεν περιλαμβάνουν μέτρα ανακούφισης

Από το ναυάγιο στη Ρόδο
Κοινή ανακοίνωση των ΚΚ Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Μάλτας, για τις δολοφονικές πολιτικές της ΕΕ για τους μετανάστες
Δημοσίευση: Τετ, 22/04/2015 - 12:38
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 22/04/2015 - 12:46
Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, τα Κομμουνιστικά Κόμματα από 4 ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, που δέχονται τα μεγαλύτερα κύματα προσφύγων και μεταναστών, καταγγέλλουν την πολιτική τής ΕΕ, και καταδεικνύουν τις αιτίες του προβλήματος, καθώς και την κατεύθυνση της πάλης των κομμουνιστών σ' ό,τι αφορά αυτό το ζήτημα. Η Κοινή Ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Όχι στις δολοφονικές πολιτικές της ΕΕ για τους μετανάστες
Το ΚΚ Ελλάδας, το ΚΚ Ιταλίας, το ΚΚ Λαών Ισπανίας και το ΚΚ Μάλτας, μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσεται στις θάλασσες των χωρών μας, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:
Η συνεχιζόμενη τραγωδία έχει "ονοματεπώνυμο". Είναι η πολιτική της ΕΕ και άλλων χωρών, όπως των ΗΠΑ, που ευθύνονται για τους πολέμους στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής. Η τραγωδία αυτή έχει τη "ρίζα" της στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, στο έδαφος αυτό εκδηλώνεται η φτώχεια, η ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση της εργατικής τάξης, των λαών, από τα αντιδραστικά καθεστώτα, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που προκαλούν ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις.
Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι που διεξάχθηκαν σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Μάλι και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, έχουν σοβαρή επίδραση στους λαούς αυτών των χωρών, που αναγκάζονται να βάζουν τις ζωές τους σε κίνδυνο, και ξεσπιτώνονται περιπλανώμενοι σε άλλες περιοχές.
Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ρευμάτων, δεν λύνεται χωρίς την αντιμετώπιση των αιτιών που τα δημιουργούν. Οι "φράχτες", η Frontex, και τα άλλα μέτρα καταστολής, το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν τον αριθμό των νεκρών και την τιμή των δουλεμπόρων.
Οι κυβερνήσεις του λεγόμενου "Νότου" της Ευρώπης, "δεξιές" κι "αριστερές", έχουν τεράστια ευθύνη γιατί συμμετέχουν σ' αυτό το έγκλημα, συμμετέχουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Αγωνιζόμαστε για μέτρα ανακούφισης, έτσι ώστε οι κυβερνήσεις  εδώ και τώρα να εξασφαλίσουν ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν.
Επιπλέον, τονίζουμε πως το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξέχωρα από τις αιτίες που το προκαλούν. Απαιτείται να δυναμώσει η πάλη των λαών μας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στο ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα».
Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα μέτρα που εξήγγειλε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Δημοσίευση: Τετ, 22/04/2015 - 13:13
Σε δήλωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τα μέτρα που εξήγγειλε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το μεταναστευτικό, αναφέρει:
«Η αποκαλούμενη δέσμη 10 μέτρων, που αποφάσισε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τα ζητήματα της μετανάστευσης και των προσφύγων, συνιστά μια ακόμη πρόκληση που επιτείνει τα οξυμένα ήδη προβλήματα, που οδηγούν σε ανθρώπινες τραγωδίες.
Οι εξαγγελίες της δεν περιλαμβάνουν μέτρα ανακούφισης των χιλιάδων προσφύγων που συρρέουν στα "έξυπνα σύνορά" της. Αυτά δηλαδή που ανοίγουν διάπλατα μόνο για επιχειρηματίες, τουρίστες και κατά παραγγελία εργατικό δυναμικό για τους επιχειρηματικούς ομίλους, και κλείνουν ερμητικά για χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, στέλνοντάς τους στον πάτο της Μεσογείου.
Τα μέτρα της ΕΕ σηματοδοτούν περαιτέρω ενίσχυση κι επέκταση όλων των μηχανισμών δίωξης, όπως η SHENGHEN, η FRONTEX, η EUROPOL, ΕUROJUST, παγίωση των κανονισμών "Δουβλίνο 2 και 3", που μετατρέπουν χώρες όπως η Ελλάδα κι η Ιταλία σε  αποθήκες ψυχών προσφύγων - μεταναστών που έχουν προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς κι ανακύκλωση των επιχειρήσεων καταστολής, που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο. Επιβάλλουν στους μετανάστες και νέο φακέλωμα μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ η θωράκιση των μηχανισμών της το μόνο που επιτυγχάνει είναι η αύξηση των τιμών των δουλεμπόρων. Η ΕΕ παρά τα μεγάλα λόγια για "χτύπημα των δουλεμπόρων", ούτε μπορεί ούτε θέλει να τους αντιμετωπίσει, καθώς αποτελούν νύχι - κρέας με την οικονομία της αγοράς, που η ΕΕ στηρίζει και υπηρετεί.
Η ΕΕ που είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους μαζί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους, για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν, χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα της ίδιας της πολιτικής της, που έχει σαν βασική επιδίωξή της τα κέρδη των μονοπωλίων.
Η βάρβαρη αντιμεταναστευτική πολιτική τής ΕΕ πετυχαίνει τους  στόχους της. Καθόλου δεν απέτυχε, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που την συνυπογράφει και την εφαρμόζει  από την πρώτη στιγμή και κατά γράμμα, όπως και η προηγούμενη. Επιχειρεί μάλιστα να την εξωραΐσει, εμφανιζόμενη ως προστάτης των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι ένοχη καθώς υιοθετεί κι αναπαράγει τα προσκλητήρια των ιμπεριαλιστών και τα προσχήματά τους, όπως "η καταπολέμηση των τζιχαντιστών" (που οι ίδιοι δημιούργησαν) και η "προστασία των χριστιανικών πληθυσμών", δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για τον λαό.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ανακούφιση των μεταναστών και των προσφύγων, από το πλαίσιο των διεκδικήσεων στήριξής τους και κάλυψης των άμεσων βιοτικών αναγκών τους, που ήδη έχει προβάλει το ΚΚΕ μαζί με κατάργηση των κανονισμών "Δουβλίνο 2 και 3", της Shenghen, της Frontex και των άλλων κατασταλτικών μηχανισμών και αντιμεταναστευτικών κανονισμών της ΕΕ.
Σε αυτόν τον δρόμο της σύγκρουσης με την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα, και την εξουσία που τους υπηρετεί, Έλληνες και ξένοι εργάτες μπορούν να ανοίξουν δρόμο για φιλολαϊκές εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.