Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη - Η «γεωπολιτική δυναμική» εμπλέκει τον λαό στο κουβάρι επικίνδυνων ανταγωνισμών



Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, συναντήθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, συναντήθηκε χτες στην Αθήνα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κύπριου Προέδρου στην Αθήνα και των επαφών του με την κυβέρνηση και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ν. Χριστοδουλίδης και ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Κ. Κενεβέζος.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράσαμε τις εκτιμήσεις μας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, της κρίσης, των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις νέες δεσμεύσεις, κατά την άποψη του ΚΚΕ, που η κυβέρνηση αναλαμβάνει σε βάρος πάλι των συμφερόντων του λαού και της χώρας. Ο ελληνικός λαός, με το συμβιβασμό που ετοιμάζεται να γίνει τους επόμενους μήνες και τη νέα συμφωνία - μνημόνιο, άσχετα πώς θα ονομαστεί, θα έχει νέα επιδείνωση της κατάστασης του βιοτικού του επιπέδου.

Ταυτόχρονα, εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η γεωπολιτική δυναμική, που ο κύριος πρωθυπουργός είπε σήμερα ότι αξιοποιεί η κυβέρνησή του για τη χώρα μας, μας εμπλέκει περισσότερο στο κουβάρι αυτό των ανταγωνισμών, των μεγάλων αντιθέσεων, ανάμεσα σε ισχυρούς παίχτες, σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με βάση τα συμφέροντά τους στην περιοχή, για το μοίρασμα των αγορών και, βεβαίως, όπως ξέρουμε, οι δρόμοι του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, οι υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο σημαίνουν νέες επικίνδυνες εξελίξεις που θα τις πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός και η νεολαία.

Τέλος, εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας, για μια ακόμα φορά, στον αγώνα του κυπριακού λαού, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, για μια Κύπρο ενιαία, αδιαίρετη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με μία διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια, μια πατρίδα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, με το λαό πραγματικά κυρίαρχο στη χώρα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.