Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Έκτακτη εισφορά. Κωλώνουμε; ‒ Θα δώσουν τα χρήματα και θα πούμε κι ένα τραγούδι ‒ Ψηλά τα Φλάμπουρα, σύντροφοι! ‒ Κι αντί να ζητάτε εξηγήσεις, να πείτε την αλήθεια


Φλαμπουράρης: Αν φρακάρουμε, θα βάλουμε έκτακτη εισφορά
09 Απρ. 15 (10:16) | upd: 09 Απρ. 15 (10:44)
Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα και απέκλεισε αύξηση του ΦΠΑ σε διμοφιλή νησιά.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την ανάθεση των 500 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό των 5 αεροσκαφών.
Μετά τις ενστάσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου και της βουλευτού Ραχήλ Μακρή, σήμερα και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, κράτησε σαφέστατες αποστάσεις από την εν λόγω απόφαση.
Ο υπουργός αρμόδιος για τον συντονισμό της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο Mega, σημείωσε πως «Μπορεί να μην ήταν προτεραιότητά μου η συμφωνία για τα αεροπλάνα του Ναυτικού».
Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο κ. Φλαμπουράρης εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «στο Eurogroup της 24ης Απριλίου θα υπάρχει 100% συμφωνία».
«Υπάρχει σκληρή γραμμή από τους θεσμούς, αυτή είναι η τακτική τους, αλλά εμείς δεν θα δεχτούμε και εκείνοι θα υποχωρήσουν. Θα τα δώσουν τα χρήματα. Δεν τους συμφέρει να μην τα δώσουν. Δεν θα υποχωρήσουμε στις πιέσεις και θα πετύχουμε συμφωνία».
Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν να διαλύσουν την Ευρώπη επειδή κάποιοι θέλουν αύξηση ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη», ενώ απέκλεισε προς το παρόν την επιβολή έκτακτης εισφοράς, τονίζοντας ότι «μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο», αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον «Αν φτάσουμε και φρακάρει μπορεί να βάλουμε έκτακτη εισφορά στα μεγάλα εισοδήματα».
Για τις καταλήψεις και τον Γιάννη Πανούση είπε ότι είναι ένας από τους υπουργούς που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. «Από την αρχή συμπεριφέρθηκε σωστά. Η πολιτική του δεν όξυνε τα πράγματα. Δυστυχώς, όμως δεν πέτυχε 100%».
Τέλος για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού είπε πως «μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες στις φυλακές πρέπει αυτοί που έχουν 85% αναπηρία να νοσηλεύονται κατ' οίκον».
Επισημάνσεις, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.