Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Νέες σελίδες δόξης στο σοσιαλδημοκρατικό τους αφήγημα ‒ Μέρκελ - Σόιμπλε: Υπάρχει πρόοδος, αλλά μένει πολλή διαπραγματευτική δουλειά ακόμη


Νέα λίστα μέτρων μετά τα τελεσίγραφα ενόψει Eurogroup
του Θάνου Τσίρου
10 Απρ. 15 (14:01) | upd: 10 Απρ. 15 (14:01)
Η Εβδομάδα των Παθών θα ξεκινήσει για την κυβέρνηση… μετά την Ανάσταση.
Αμέσως μετά το Πάσχα, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα καλείται να παρουσιάσει τη «διορθωμένη» λίστα με τα μέτρα στους δανειστές ακολουθώντας κατά τη σύνταξή της δύο βασικούς κανόνες:
  • τα μέτρα θα πρέπει να είναι πρώτον συγκεκριμένα -δηλαδή να είναι μετρίσιμη η απόδοσή τους- και δεύτερον μόνιμα, δηλαδή να επιφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου και όχι μόνο μέσα στο 2015.
Οι δύο συγκεκριμένες απαιτήσεις θα υποχρεώσουν την ελληνική πλευρά να προσθέσει… σελίδες στο 26σελίδο κείμενο με τις προτάσεις που έχει καταθέσει προκειμένου να πάρει το πράσινο φως για την εκταμίευση χρημάτων από τον Μηχανισμό.
Παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις, το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ -ζωντανό παραμένει και το σενάριο αύξησης συντελεστών στα νησιά- παραμένει ανοικτό, όπως είναι πιθανές και οι παρεμβάσεις στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Τα συμπληρωματικά μέτρα, η κυβέρνηση θέλει να τα «αντλήσει» από περιοχές πηγές που εξασφαλίζουν κάποιο επιχείρημα (π.χ φορολόγηση των εύπορων νησιών και όχι της άγονης γραμμής, αύξηση της επιβάρυνσης στα πλουσιότερα στρώματα κλπ).
Από την άλλη, αυτό που θέλει να αποφύγει η ελληνική πλευρά είναι να θιγούν μισθοί και συντάξεις κάτι που αποτελεί την τελευταία «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης.
Πρακτικά, οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν μέσα στην εβδομάδα που έρχεται καθώς θα πρέπει να προκύψει τελικό κείμενο συμφωνίας πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, να συγκληθεί και δεύτερο Eurogroup -έκτακτο ή μέσω τηλεδιάσκεψης- προς το τέλος του μήνα αν και εφόσον δεν υπάρξει οριστική κατάληξη στις 24 του μήνα.
Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι δηλώσεις είναι καθησυχαστικές όσον αφορά στις υποχρεώσεις του μήνα. Η δόση στο ΔΝΤ πληρώθηκε ενώ δεσμεύτηκαν τα χρήματα και για το 15νθήμερο των δημοσίων υπαλλήλων.

Στις 15 Απριλίου υπάρχει άλλη μια κρίσιμη έκδοση εντόκων γραμματίων που αποσκοπεί στην άντληση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα καθώς το προηγούμενο έντοκο που πρέπει να αντικατασταθεί είχε καλυφθεί κυρίως από ελληνικές τράπεζες οι οποίες αναμένεται να το καλύψουν και τώρα.
Στις 20 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η ρύθμιση των 100 δόσεων η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Απριλίου για όσους θέλουν να πληρώσουν μέρος των οφειλών τους και να διαγράψουν ισόποσες προσαυξήσεις. Για όσους θέλουν απλώς να τακτοποιήσουν τα χρέη τους σε 100 δόσεις θα υπάρχει χρόνος έως τις 27 Μαΐου. Η διαδικασία θεωρείται κρίσιμη για το υπουργείο Οικονομικών καθώς ειδικά μέσα από τη διαδικασία της προκαταβολής, περιμένει να βάλει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία τα οποία θα βοηθήσουν για να καλυφθεί η τελευταία υποχρέωση του μήνα που είναι η πληρωμή των μισθών και των συντάξεων.
Ο Μάιος θα ξεκινήσει με την υποχρέωση καταβολής άλλης μια μεγάλης δόσης προς τος ΔΝΤ ύψους 750 εκατ. ευρώ στις 12 του μήνα.
Η ελληνική πλευρά, θα ήθελε να έχει υπάρξει εκταμίευση χρημάτων μέχρι τότε. 

Βερολίνο: Υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις της Αθήνας και των θεσμών
Θετικά αποτιμά το Βερολίνο την πρόοδο στις συζητήσεις Αθήνας και Θεσμών ωστόσο επισημαίνεται πως ακόμη υπάρχει πολλή διαπραγματευτική δουλειά.
Η εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, έκανε λόγο για «προόδους» στις συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της και χαρακτήρισε την καταβολή από την Ελλάδα χθες Μ. Πέμπτη, της δόσης του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Η κυβέρνηση ενημερώθηκε για το γεγονός ότι η Ελλάδα έκανε μια πληρωμή στο ΔΝΤ» και βλέπει σε αυτό «ένα θετικό σημάδι», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος της κυρίας Μέρκελ.
Σόιμπλε: Υπάρχει πρόοδος αλλά όχι ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων 
Υπάρχει πρόοδος στη συνεργασία της Αθήνας με τους θεσμούς αλλά ακόμη υπάρχει πολλή διαπραγματευτική δουλειά ανέφερε εξάλλου η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τιζενχάουζεν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει λίστα.
«Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική από ό,τι πριν από δύο ημέρες. Αυτη τη στιγμή, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος. Την ίδια ώρα όμως πρέπει να γίνει πολλή διαπραγματευτική δουλειά, μέχρι να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία είναι σημαντική προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικων να μπορέσουν να συζητήσουν για τους όρους του ελληνικού προγράμματος στην Ρίγα, στις 24 Απριλίου. Και τότε όμως οι θεσμοί πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταλήξουν σε συμφωνία. Το επόμενο βήμα θα ήταν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τότε θα φθάναμε στην συμφωνία υλοποίησης, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι είναι σαφές ότι δεν υπάρχει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.