Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Χρήστος Κατσώτης: Το χρέος και οι μετανάστες είναι γεννήματα του καπιταλισμού ‒ Τ. Χριστοδουλοπούλου: Κουβέντα για ιμπεριαλισμό και για Δουβλίνα. Υπάρχει μόνο η κοινωνία των πολιτών ‒ Αλ. Μητρόπουλος: Όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ στη λίστα Νικολούδη (VIDEO)

Παρέμβαση του Χρ. Κατσώτη στο «Mega» (VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 14/04/2015 - 10:33
Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega», το πρωί της Τρίτης 14 Απρίλη 2014. 
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις καταλήψεις των Πανεπιστημίων, τη λίστα Νικολούδη, τους μετανάστες, την καπιταλιστική κρίση και το χρέος που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, παρότι δεν ευθύνεται καθόλου γι' αυτό. 

Μητρόπουλος: Δεν υπάρχει ΥΠΟΙΚ που να μην είναι στη λίστα Νικολούδη
14 Απρ. 15 (10:59) | upd: 14 Απρ. 15 (11:26)
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο, δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών που να μην είναι στη λίστα Νικολούδη, για εμβάσματα μεγαλύτερα των 500.000 ευρώ στο εξωτερικό.
Μάλιστα ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι το 2014 δέχθηκε επίθεση από αγνώστους όταν κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τη λίστα.
Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη λίστα Νικολούδη υπάρχουν πολιτικοί από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και περιλαμβάνονται και ονόματα δημοσιογράφων, ωστόσο απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένα ονόματα.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δήλωσε ότι ο «έντιμος συμβιβασμός είναι ανέφικτος»,  καθώς, όπως εξήγησε, «οι δανειστές μας φαίνεται πως επιμένουν να εφαρμόσει η κυβέρνησή μας μνημόνιο και μέτρα».

Η Τ. Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες
Δημοσίευση: Τρί, 14/04/2015 - 12:34
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο κανάλι του «Mega» για το θέμα των μεταναστών στη χώρα μας. 
Όπως ισχυρίστηκε, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη καθώς οι μετανάστες λαμβάνουν εξάμηνη άδεια παραμονής και στη συνέχεια φεύγουν από τη χώρα, παρότι πάντως κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από τις συνθήκες του Δουβλίνου Ι και ΙΙ που έχουν υπογράψει και αποδεχθεί οι προηγούμενες, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Στην προσπάθειά της να αποσείσει τις ευθύνες της κυβέρνησης, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως δεν κοιμούνται στο δρόμο ολόκληρες οικογένειες μεταναστών -αφού δεν έχουν πού να πάνε- αλλά «λιάζονται στις πλατείες το πρωί».
Επικαλέστηκε μάλιστα προσωπική αυτοψία που  πραγματοποίησε η ίδια στην πλατεία Βικτωρίας το βράδυ της Δευτέρας και είδε μόνο γονείς να παίζουν με τα παιδιά τους.
Κάλεσε σε ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς μέχρι στιγμής δεν λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη για τους βασανισμένους ανθρώπους που έρχονται από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση μετά από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 
Για το θέμα, διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο Μαξίμου με τη συμμετοχή εκτός της Τ. Χριστοδουλοπούλου, του Γ. Πανούση και του Θ. Δρίτσα καθώς του κ. Καλογερόπουλου, ως εκπροσώπου του Δ. Αβραμόπουλου.
Θα συμμετέχουν επίσης ο Α. Αθανασόπουλος ναύαρχος Λιμενικού και ο Ν. Πατρινός υπαρχηγός Β' Λιμενικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.