Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Οι αντισυνταγματικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Οι καθαρίστριες «κατασκήνωσαν» έξω από το ΥΠΟΙΚ ‒ ΠΑΜΕ και ΟΓΕ δίπλα τους

Οι καθαρίστριες «κατασκήνωσαν» έξω από το ΥΠΟΙΚ
Διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα
Έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, κατασκήνωσαν από χτες το απόγευμα καθαρίστριες που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Πρόκειται για εργαζόμενες που απολύθηκαν το 2013 και προηγουμένως απασχολούνταν σε εφορίες και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου μέχρι και δώδεκα χρόνια με μηνιαίες συμβάσεις.

Η αμοιβή τους ήταν μόλις 325,88 ευρώ το μήνα «καθαρά», ενώ δεν είχαν επιδόματα, δώρα και δικαίωμα να πάρουν άδεια. Στο πλάι τους βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ και μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
Οι απολυμένες βιώνουν τον κυβερνητικό εμπαιγμό σε όλο του το μεγαλείο.

Προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ τούς είχε υποσχεθεί ότι θα υλοποιήσει το αίτημά τους και σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη ανακάλυψαν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί είναι «αντισυνταγματικό»!
Η κοροϊδία συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να προτείνει διάφορες δήθεν «λύσεις» εκτός βεβαίως από αυτή της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Ετσι, πρόσφατα τους πρότεινε να επαναπροσληφθούν προσωρινά με 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μετά βλέπουμε!

Την πρόταση έσπευσε να υιοθετήσει και να προωθήσει ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΣΚΙ) στους εφοριακούς.
Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ Εφοριακών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) καταγγέλλει την κυβέρνηση και την ΑΣΚΙ και επισημαίνει ότι η πρόταση αυτή δε λύνει το πρόβλημα, ενώ θέτει το ερώτημα αν θα εργάζονται με τους προηγούμενους άθλιους όρους των 325 ευρώ.

Η ΔΑΣ καλεί τις καθαρίστριες να μη δείχνουν καμιά εμπιστοσύνη στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό και δηλώνει τη στήριξή της στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρες ωράριο και αντίστοιχες αποδοχές.
Χτες και ενώ είχε ξεκινήσει η κινητοποίηση, αντιπροσωπεία των καθαριστριών συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος όμως δε δεσμεύτηκε για τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.