Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Θαλασσοπνίχτης η ΕΕ ‒ 950 οι νεκροί. «Οι δουλέμποροι μας είχαν κλείσει στο αμπάρι» ‒ Νέα τραγωδία με μετανάστες στη Ρόδο. Τρεις νεκροί (μεταξύ τους ένα μικρό παιδί). Μεταφέρονταν 150 άνθρωποι. Έχουν διασωθεί 60

Τραγωδία στη Μεσόγειο: Οι δουλέμποροι τους είχαν κλείσει στο αμπάρι
Μεγαλώνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία στη Μεσόγειο. Μαρτυρία διασωθέντα: Ηταν 950 στο πλοίο. Οι δουλέμποροι μας είχαν κλείσει στο αμπάρι
20 Απρ. 15 (09:54) | upd: 20 Απρ. 15 (10:21)
Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των νεκρών, ωστόσο σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός διασωθέντα οι άνθρωποι που επέβαιναν στο σκάφος ήταν 950, όπως υποστήριξε στον Ιταλό εισαγγελέα 40-50 ήταν παιδιά και 200 οι γυναίκες.
Ο άντρας από το Μπαγκλαντές είπε ότι οι δουλέμποροι είχαν κλείσει πολλούς από τους μετανάστες στο αμπάρι από τη στιγμή της αναχώρησης... Αυτό ίσως εξηγεί τον μέχρι στιγμής σχετικά μικρό συνολικό αριθμό διασωθέντων και σορών.
Εως τώρα έχουν διασωθεί 28 άτομα ενώ έχουν εντοπιστεί 24 σοροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί. 
Το ταξίδι από τη Λιβύη στην Ιταλία, στη Γη της Επαγγελίας, έγινε υγρός τάφος για ακόμη μία φορά για εκατοντάδες απεγνωσμένες ανθρώπινες ψυχές. Οι λέξεις δεν φτάνουν για να περιγραφεί το νέο τραγικό ναυάγιο στη θάλασσα της Μεσογείου. 
«Βοηθήστε μας...»
Ο συναγερμός σήμανε όταν ένας από τους μετανάστες έκανε το τηλεφώνημα που αποκάλυψε το μέγεθος του ναυαγίου «είμαστε στη θάλασσα, βοηθήστε μας». Το πλοιάριο εντοπίστηκε μέσω δορυφόρου και αμέσως ξεκίνησε η κινητοποίηση.
Εντοπίστηκαν στο Κανάλι της Σικελίας σε πλοιάριο μήκους 30 μέτρων πλοιάριο που ανατράπηκε και βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά τα ξημερώματα της Κυριακής, στα ανοιχτά της Λιβύης, μεταξύ της Μάλτας και της Λαμπεντούζα. Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη για να φτάσουν στην Ιταλία, «στο όνειρο της Ευρώπης».
Όταν το σκάφος τους πλησίασε οι μετανάστες μετακινήθηκαν στη μία πλευρά προκειμένου να σωθούν. Ομως ήταν τόσοι πολλοί που το πλοίο αναποδογύρισε. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο αριθμός των νεκρών ήταν 700. Αργά το απόγευμα το Λιμενικό επιβεβαιώνει την ύπαρξη 24 νεκρών και τη διάσωση 28 ανθρώπων.
Οι διασώστες παρά τις απέλπιδες προσπάθειες, έβρισκαν μόνο πετρέλαιο και συντρίμμια. 
Συγκλονίζουν τα video από τη διάσωση των μεταναστών  
11.000 πρόσφυγες μέσα σε μια εβδομάδα
Καθημερινά, 500 έως 1.000 πρόσφυγες περισυλλέγονται από την ιταλική ακτοφυλακή ή εμπορικά πλοία. Περισσότεροι από 11.000 μέσα σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση που καλείται να λάβει πρωτοβουλίες εδώ και ημέρες και σε κάθε νέο δράμα στη Μεσόγειο, συγκάλεσε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών για να λάβει μέτρα, ενώ προτίθεται να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο κορυφής.
"Θα συνεχίσω τις συνομιλίες με τους ευρωπαίους ηγέτες, την Επιτροπή και τη διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ για το πώς μπορεί να διευθετηθεί η κατάσταση", έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπός του θα "αποφασίσει για την πιθανή διοργάνωση έκτακτης συνόδου κορυφής έπειτα από τις διαβουλεύσεις αυτές".
Στη Γερμανία, αρκετοί υπουργοί, μεταξύ τους ο αντικαγκελάριος υπουργός Οικονομίας σοσιαλδημοκράτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ζήτησαν την καταπολέμηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο των "εγκληματιών" διακινητών. "Όλες οι αστυνομίες της Ευρώπης και οι αρμόδιες αρχές για την επιτήρηση των συνόρων πρέπει να κινητοποιηθούν από κοινού εναντίον των εγκληματιών διακινητών που κάνουν μπίζνες με την ανθρώπινη αθλιότητα", δήλωσε ο Γκάμπριελ.
Ο υπουργός Εσωτερικών, συντηρητικός Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε από την πλευρά του ότι πρέπει να αναληφθεί διεθνής δράση κατά των συμμοριών αυτών που "κερδίζουν πολλά λεφτά υπερφορτώνοντας πλοία και αφήνοντας τους ανθρώπους στην τύχη τους. Τόσο φοβερά εγκλήματα ζητούν ευρωπαϊκή απάντηση, δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο αυτούς τους εγκληματίες που θυσιάζουν μαζικά ανθρώπινες ζωές μόνο και μόνο από απληστία".
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ζήτησε χθες τη σύγκληση ευρωπαϊκή συνόδου κορυφής πριν από τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας. "Δεν μιλάμε για κάτι κοινότυπο αλλά για ανθρώπινες ζωές", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι αποφάσισε το θέμα να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη των εργασιών των υπουργών Εξωτερικών σήμερα στο Λουξεμβούργο.
Απέναντι σε μια "ταχεία αύξηση" των τραγωδιών αυτών από την έναρξη της χρονιάς "οφείλουμε να δράσουμε", δήλωσε χθες ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναφέροντας ότι είχε συνομιλήσει με τον Ματέο Ρέντσι.
Ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες ζήτησε επίσης επείγουσα ανάληψη δράσης απέναντι σε αυτό που δείχνει να είναι "η χειρότερη τραγωδία", με θύματα πρόσφυγες, στη Μεσόγειο.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δήλωσε "συγκλονισμένος και συντετριμμένος" και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επιμεριστεί τη μέριμνα για τους πρόσφυγες.
Η νέα τραγωδία συγκλονίζει έπειτα από δύο ναυάγια την περασμένη εβδομάδα, το ένα με 400 αγνοούμενους και το άλλο με περισσότερους από 40, σύμφωνα με τις μαρτυρίες επιζησάντων στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Στο τέλος του πρώτου ναυαγίου, η ακτοφυλακή είχε περισυλλέξει εννέα πτώματα.
Διεθνείς οργανισμοί και ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν την αμέλεια της ΕΕ. "Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή επιχείρηση Μare Nostrum", ζήτησε η UNHCR. Η ιταλική επιχείρηση διάσωσης προσφύγων Mare Nostrum αντικαταστάθηκε φέτος από την πολύ πιο ήπια επιχείρηση επιτήρησης των συνόρων Triton.
Χωρίς να υπολογιστεί η νέα αυτή τραγωδία, περισσότεροι από 900 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του χρόνου στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τη Λιβύη και να φθάσουν στην Ιταλία, έναντι λιγότερων από 50 την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν η Mare Nostrum εφαρμοζόταν, δήλωσαν ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Οι πρόσφυγες κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα από τη Συρία, προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο με αυτοσχέδιες λέμβους ή υπερφορτωμένα σαπιοκάραβα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε χθες τη διεθνή κοινότητα να "δράσει αποφασιστικά και γρήγορα" ενώ πληθαίνουν οι ναυτικές τραγωδίες με πρόσφυγες στη Μεσόγειο.
Νέα τραγωδία με μετανάστες στη Ρόδο [Βίντεο]
20 Απρ. 15 (11:19) | upd: 20 Απρ. 15 (11:31)
Νέο τραγωδία με μετανάστες που έφτασαν στη Ρόδο. Τρεις νεκροί μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του ναυαγίου με πρόσφυγες από τη Συρία καθώς το ξύλινο πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βούλιαξε. Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης των Σύρων προσφύγων στη παραλία Ζέφυρος.
Το σκάφος μετέφερε κατά πληροφορίες 150 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν διασωθεί περίπου 60, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτα στοιχεία.Το ναυάγιο έγινε σε βραχώδη περιοχή και σε πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Ρόδου.
Αφωνοι οι κάτοικοι της Ρόδου, είδαν μετανάστες να βγαίνουν  στην κεντρική παραλία του νησιού.
ΠΗΓΗ: rodiaki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.