Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Υεμένη: Δεκάδες οι νεκροί άμαχοι από τους βομβαρδισμούς ‒ ΠΟΥ (17 Απριλίου 2015): 1000 νεκροί, 3.500 τραυματίες, καταρρέει το σύστημα υγείας ‒ Και ο ιμπεριαλισμός πνίγει τους πρόσφυγες

Από τις επιθέσεις (Πηγή: AP)

Υεμένη: Δεκάδες οι νεκροί άμαχοι από τους βομβαρδισμούς
Δημοσίευση: Τρί, 21/04/2015 - 08:33
Από τις επιθέσεις (Πηγή: AP)
Ο δεκαμελής στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησε το περασμένο 24ωρο έναν από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, προκαλώντας δεκάδες νεκρούς άμαχους και τραυματίες αλλά και σοβαρές υλικές ζημιές για πρώτη φορά στα κτίρια των πρεσβειών του Ιράν και της Ινδονησίας.
Πληροφορίες διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων όπως το Ρόιτερς και το κινέζικο XINHUA αναφέρουν ότι τη Δευτέρα σκοτώθηκαν πάνω από 60 άμαχοι στη Σαναά και τραυματίστηκαν άλλοι 50 στη διάρκεια σφοδρού -από αέρος- σφυροκοπήματος δεκάδων κατοικιών, βενζινάδικων, αποθηκών όπλων και στρατοπέδων κοντά σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές...
Υεμένη: Τους 1000 προσεγγίζουν οι νεκροί, καταρρέει το σύστημα υγείας
Η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στην Υεμένη συνοδεύτηκε χτες και από την εντολή για την αποστολή του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt και της πυραυλάκατου USS Normandy από τον περσικό Κόλπο στην Αραβική Θάλασσα με στόχο την «επιτήρηση» αλλά και τη διεξαγωγή «επιχειρήσεων ναυτιλιακής ασφάλειας» ανοικτά της Υεμένης.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου διέψευσε τις αρχικές πληροφορίες πως βασικός σκοπός της αποστολής του αμερικανικού αεροπλανοφόρου και της πυραυλάκατου πέρα από τα άλλα εννιά αμερικανικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή είναι η αναχαίτιση ιρανικών πλοίων που μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά με πιθανούς αποδέκτες Σιίτες Χούτι στην Υεμένη.
«Τις τελευταίες μέρες το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό αυξάνει την παρουσία του στην περιοχή ως αποτέλεσμα της τρέχουσας αστάθειας στην Υεμένη με σκοπό την εξασφάλιση πρόσβασης και ασφάλειας σε ζωτικής σημασίας ναυτιλιακές γραμμές της περιοχής» ανέφερε χτεσινή ανακοίνωση από το Πεντάγωνο. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες περί πιθανής αναχαίτισης ιρανικών πλοίων στην περιοχή.
Αργότερα πάντως ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, εξέφρασε την «ανησυχία» της κυβέρνησης Ομπάμα για «τη συμπεριφορά Ιρανών και τις αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις που έχουν πιθανές αποστολές όπλων και άλλη υποστήριξη στους Χούτι της Υεμένης». Ο Έρνεστ επέμεινε πως οι ΗΠΑ «διαθέτουν στοιχεία» για την αποστολή ιρανικών όπλων στους Χούτι της Υεμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.