Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ο Παρατρίχα Πρόεδρος προς Τσίπρα: Αν διανοηθώ ότι θίγεται ο πυρήνας της ΕΕ...! ‒ Ποιο Δουβλίνο; Και η τζιχάντ του Καμμένου να μην μπερδεύεται στη διαπραγμάτευση


Τσίπρας - Αβραμόπουλος: Η συνάντηση που δεν έλιωσε τους πάγους
Τα μηνύματα που επέλεξε να στείλει ο Δ.Αβραμόπουλος στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα.
του Στέφανου Λιγνού
07 Απρ. 15 (14:08) | upd: 07 Απρ. 15 (14:12)
Ήταν μια πρώτη συνάντηση για να λιώσουν οι πάγοι και να αρθεί η καχυποψία. Επιτεύχθηκε ο στόχος; Δύσκολο να το πει κανείς με βεβαιότητα, αλλά αυτό που έγινε ξεκάθαρο από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, είναι πως δεν έχουν κοινή πορεία, αλλά παράλληλη. Η κίνηση του Πρωθυπουργού να επιλέξει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την προεδρία της Δημοκρατίας δεν ξεχάστηκε, όσο και εάν γίνεται προσπάθεια από διάφορους κυβερνητικούς κύκλους.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων και των δημοσιογράφων, τα χαμόγελα έπρεπε να υπάρχουν ως ντεκόρ. Η χημεία όμως που παρελθόντος εξαφανίστηκε μετά την ημέρα της ανακοίνωσης του «καραμανλικού» Π.Παυλόπουλου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
 
Ο Έλληνας επίτροπος στην Ε.Ε. δεν είναι άνθρωπος που ξεχνάει εύκολα, αλλά όπως λένε οι φίλοι του ξέρει να περιμένει και έχει τεράστια αποθέματα υπομονής. Η κίνηση του Αλ. Τσίπρα δεν μπορεί να τεθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και γι’ αυτό ο Δ. Αβραμόπουλος επέλεξε να δώσει ένα πρώτο σαφές μήνυμα πως θα σταθεί έναντι της κυβέρνησης.
 
Δεν ήταν και πολύ ένθερμος στις δηλώσεις του και δεν… «βγήκε από το κουστούμι» του επιτρόπου, ενώ ενώπιον των δημοσιογράφων στην κοινή συνέντευξη τύπου, επέλεξε να στείλει το μήνυμά του:
 
«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα διακυβεύσει την ιστορική κατάκτηση της Ελλάδας να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης» είπε ο Δ. Αβραμόπουλος και υποστήριξε ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ελλάδα.
 
Η αναφορά του έχει διπλή ανάγνωση και προφανώς, όπως λένε έμπειρα πολιτικά στελέχη, δεν προσφέρει βοήθεια στον Αλ. Τσίπρα στο βαθμό που ο ίδιος ήθελε.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε τη βοήθεια του Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος του περιέγραψε το πολύ αρνητικό κλίμα που υπάρχει στις Βρυξέλλες για την κυβέρνηση.
 
Ναι μεν ο Δ. Αβραμόπουλου του είπε ότι η Ευρώπη είναι δίπλα στην Ελλάδα, όπως ήταν και αυτονόητο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα κυλούν ομαλά. Το αντίθετο. Και γ’ αυτό του είπε την ωμή αλήθεια και τον προέτρεψε να αλλάξει γρήγορα στάση. Επί μιάμιση ώρα συζήτησαν τις εξελίξεις και εκφράστηκε από τον Πρωθυπουργό η αισιοδοξία πως θα υπάρξει λύση. Και γι’ αυτό και είπε δημόσια ότι «οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται και ωριμάζουν».
 
Στο τραπέζι μπήκε, όπως ήταν αυτονόητο και το μεταναστευτικό, με τον Πρωθυπουργό να θέτει θέμα αλλαγής του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ. Και σε αυτό το θέμα ο Δ. Αβραμόπουλος επιφύλαξε ένα κτύπημα στην κυβέρνηση, ειδικά μετά τις δηλώσεις Πάνου Καμμένου (σ.σ. ότι θα στείλουμε τζιχαντιστές στο Βερολίνο εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές). «Το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής δεν πρέπει να συγχέεται με το ζήτημα της διαπραγμάτευσης» είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.