Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τσίπρας: Τα έχει δώσει όλα! ‒ ΚΚΕ: Σχόλιο για τη συνέντευξη (Κι όποιος δεν κατάλαβε, κακό του κεφαλιού του!)


Αλ. Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία
Δημοσίευση: Τρί, 28/04/2015 - 11:22
Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, «αν κάποιος δεν θέλει να την δυναμιτίσει», προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στο «STAR», δίνοντας ορισμένες πτυχές των αντιλαϊκών μέτρων που θα περιλαμβάνει.
ΚΚΕ: Σχόλιο για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα
Δημοσίευση: Τρί, 28/04/2015 - 12:29
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 28/04/2015 - 13:57
Σε σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα, επισημαίνει:
«Ο κ. Τσίπρας, αναμασώντας τις λογικές της ''καμένης γης'' και τις ''δυσκολίες στην ΕΕ'', που κατά τα άλλα ''θα την άλλαζε'', στρώνει το έδαφος για να αποδεχθεί ο λαός τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες και δεσμεύσεις και να πει και ''ευχαριστώ''».
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, αλλά όχι εκλογών, σε περίπτωση που χρειαστεί να υπάρξει υπέρβαση της «λαϊκής εντολής», σε μια προσπάθεια να καταστήσει το λαό συνένοχο στις όποιες εξελίξεις.
«Αν βρεθώ σε δύσκολη θέση τότε ο λαός θα αποφασίσει, όχι όμως με εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.  Έσπευσε πάντως να συμπληρώσει πως «δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα» και πως είναι «πεπεισμένος ότι δεν θα φτάσουμε εκεί».
Με αφορμή τα παζάρια για ένα «ελάχιστο πακέτο»,
  • προανήγγειλε την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, του λιμανιού του Πειραιά, της ΔΕΣΦΑ, του Αστέρα Βουλιαγμένης, του Ιπποδρόμου και ακινήτων του Δημοσίου που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ.
  • Επιβεβαίωσε ότι οι δανειστές έχουν βάλει στο τραπέζι το θέμα των συντάξεων, των ομαδικών απολύσεων και του ΦΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση επιδιώκει η συζήτηση για τα σκληρά μέτρα να μετατεθεί για τον Ιούνη, στα πλαίσια της γενικότερης συμφωνίας για «το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το χρηματοδοτικό κενό».
  • Όπως είπε, μπορεί να επιτευχθεί «μια ενδιάμεση συμφωνία σε ό,τι μπορούμε να συμφωνήσουμε» και «τα αγκάθια να τα πάμε για αργότερα», όπως την Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Σε σχέση με το ΦΠΑ στα νησιά, ανέφερε ότι αντί για την αύξησή του θα πρέπει να βελτιωθεί η εισπραξιμότητά του, εν
  • δεν απέκλεισε να επιβληθεί ένας νέος φόρος ανά διανυκτέρευση.
  • Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2016, λέγοντας ότι θα εξαρτηθεί από την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Εμμέσως πλην σαφώς,
  • ζήτησε από τους δανειστές να δώσουν στην κυβέρνηση ένα περιθώριο διαχείρισης των όποιων υποχωρήσεών της και να μην οδηγήσουν τα πράγματα σε επίπεδα εξευτελισμού. «Αν πάμε σε κωλοτούμπες εξευτελισμού τότε υπάρχουν άλλοι που μπορούν να τις κάνουν», είπε. 
  • Ακόμη, παραδέχθηκε πως «δεν σημαίνει ότι έχεις την εξουσία όταν έχεις τη διακυβέρνηση».
Ο Αλέξης Τσίπρας
  • με σαφή τρόπο εξήγησε ότι στρατηγικός στόχος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η επανεκκίνηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, υποστηρίζοντας πως «θέλουμε επενδύσεις από πραγματικούς επενδυτές» και ότι «η Ελλάδα έχει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες σε Τουρισμό και Ενέργεια», ενώ υποσχέθηκε «χτύπημα της γραφειοκρατίας», κρατική διοίκηση «λειτουργική» για τις ανάγκες του κεφαλαίου και «σταθερή φορολόγηση» των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Από την ίδια σκοπιά της ικανοποίησης των αναγκών ρευστότητας και κερδοφορίας των εγχώριων μονοπωλίων αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ένα μέρος των χρημάτων από τις ιδιωτικοποιήσεις πρέπει «να κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία» και όχι όλα για την αποπληρωμή του χρέους. 
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης να μην ζητήσει χρήματα τον Φλεβάρη, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτό οφείλεται σε «παραπλάνηση».

Όπως είπε, ενώ είχε δοθεί προφορική διαβεβαίωση στην ελληνική κυβέρνηση ότι με την υπογραφή της συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη θα αποκατασταθεί η παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων, αυτό δεν έγινε.
«Δεν έχουμε χαλάσει τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ», απάντησε με αφορμή διάταξη νόμου που σχετίζεται με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, ενώ δικαιολογήθηκε έναντι των αμερικανικών αιτιάσεων, επισημαίνοντας ότι ο νόμος δεν έγινε για κάποιον, αν και παραδέχθηκε ότι συμπεριλαμβάνει και τον Σ. Ξηρό. 
Αναφερόμενος στον Γ. Βαρουφάκη, τον χαρακτήρισε
«κεφάλαιο» για την κυβέρνηση και τη χώρα, ενώ παραδέχθηκε ότι «δημιουργήθηκε ένα αρνητικό κλίμα», το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι «μέρος του διαπραγματευτικού παιχνιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.