Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Η φρουραρχίνα (Lagarde) του κεφαλαίου: «Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι βιώσιμο, επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και ΠΡΕΠΕΙ αμέσως να αναμορφωθεί» ‒ Σιγά τη βόμβα! Το λένε άλλωστε και οι Γραφές ‒ Σακελλαρίδης: Μην ορκίζεσαι, ρε παιδί μου! (VIDEO)


Βόμβες Λαγκάρντ για Βαρουφάκη και συνταξιοδοτικό
Η επικεφαλής του ΔΝΤ αμφισβητεί την θέληση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και ζητά να υπάρξουν ταχύτατες αλλαγές στο ασφαλιστικό.
10 Απρ. 15 (18:26) | upd: 10 Απρ. 15 (20:10)
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την κατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Alpha Θάνο Δημάδη.
Οι Γραφές
Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την ανησυχία της «για το αν θα το κομμάτι της συζήτησής που κάναμε την Κυριακή του Πάσχα, θα υλοποιηθεί!» και προειδοποίησε ότι «το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο, επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και πρέπει αμέσως να αναμορφωθεί».

________________________________________ 

Βόμβα Λαγκάρντ: "Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι βιώσιμο, επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και ΠΡΕΠΕΙ άμεσα να αναμορφωθεί"
32 retweets 19 favorites
________________________________________
Η επικεφαλής του ΔΝΤ αφήνει και αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας ότι «υποχώρησε μπροστά στις συντεχνίες.»
Όπως σημείωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ αυτό που «χρειάζεται διακαώς» η ελληνική οικονομία είναι οι «σε βάθος διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που «δεν έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια», ώστε να απελευθερωθεί η αγορά αγαθών και υπηρεσιών και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους, ενώ ως παραδείγματα κλειστών αγορών αναφέρθηκε στο βρεφικό γάλα που πωλείται μόνο στα φαραμακεία αλλά και στις μεταφορες.

Το ασφαλιστικό παραμένει ένα από τα βασικότερα σημεία διαφωνίας και απόκλισης.
'Οπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Ευ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξετάσει κάποιες ακραίες περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αλλά ως εκεί. 
«Αν προσπαθήσεις να μελετήσεις τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού έχοντας ανεργία πάνω από 20%, στο μόνο συμπέρασμα που θα οδηγηθείς είναι ότι πρέπει να πετσοκόψεις τις συντάξεις. Δεν είναι όμως λογική αυτή, εκτός κι αν είσαι εμμονικά νεοφιλελεύθερος» τονίζει ο κ. Τσακαλώτος.
Εν τω μεταξύ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Σακελλαρίδης επιβεβαιώνει με δήλωσή του ότι οι απαιτήσεις για μειώσεις στις συντάξεις και κόψιμο των επικουρικών τίθενται μετ' επιτάσεως από τους θεσμούς καθώς σημειώνει πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία που περιλαμβάνει αυτά τα μέτρα.

thetoc

Κουμπωθείτε!
10/4/2015: «Μαρτύριο ασφυξίας περνάει η αγορά εδώ και χρόνια. Ο κ. Σαμαράς το συνειδητοποίησε, τώρα, που νομοθετήθηκε η πιο σημαντική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των τελευταίων ετών, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα. Κάτι που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε να κάνει όσο κυβερνούσε.  Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι τι παροτρύνει ο κ. Σαμαράς την κυβέρνηση να αποδεχθεί για να κλείσει η συμφωνία. Μειώσεις συντάξεων; Κατάργηση των επικουρικών; Αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων; Αυξήσεις στο Φ.Π.Α.; Ξεπούλημα δημοσίου πλούτου; Γιατί μια τέτοια συμφωνία δεν πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση.»
Μην οκίζεσαιαιαιαιαι!
Και την ίδια μέρα, 6/4/2015, μιλώντας στο Bloomberg: Η κυβέρνηση θα μπορέσει να αναλάβει το πολιτικό κόστος ενός συμβιβασμού

 _____
Λοιπά, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.