Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛκαουλουπές ΗΠΑτες δυνάμεις: Και με τους φίλους τους παλιούς! ‒ ΚΚΕ: Ο λαός θα πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια ‒ (Εκτός του ότι, χαιρετίσματα και στα ταμεία)

ΚΚΕ: Σχόλιο για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών
Δημοσίευση: Δευ, 06/04/2015 - 15:45
Σε σχόλιο για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών και προγραμμάτων, όπως του ΟΑΕΔ, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Περιφερειών κ.α., που όφειλαν να αξιοποιηθούν για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων κι αντιθέτως κατευθύνονται στην αποπληρωμή των δόσεων του μνημονίου, μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η απόφασή της να αναθέσει απευθείας σε εταιρεία των ΗΠΑ τον εκσυγχρονισμό 5 πολεμικών αεροσκαφών, την οποία ο λαός θα πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια».
Από Μποτίλια




«Πεσκέσι» 500 εκατ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ


Δημοσίευση: Κυρ, 05/04/2015 - 18:30
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 06/04/2015 - 09:25
«Πεσκέσι» 500 εκατ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία προσφέρει η κυβέρνηση, επικυρώνοντας τη συμφωνία που σύναψε η προηγούμενη τον Αύγουστο του 2014 για την αναβάθμιση των αεροσκαφών «ναυτικής συνεργασίας», διακρατική επιχείρηση που υπηρετεί ανάγκες του ΝΑΤΟ.Αεροσκάφος «P3 Orion» του Πολεμικού Ναυτικού
Η συμφωνία επικυρώθηκε από το ΚΥΣΕΑ στις 15 Μάρτη. Την αναβάθμιση των πέντε αεροσκαφών «P3 Orion» θα αναλάβει η αμερικανική «Lockheed Martin» σε βάθος επταετίας και μετά τις εργασίες που θα γίνουν στην ΕΑΒ, με επίβλεψη της αμερικανικής πολυεθνικής, η ζωή τους παρατείνεται για ακόμη 15.000 ώρες πτήσης.
Τα αεροσκάφη αυτά κάνουν περιπολίες για λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο.
Αεροσκάφος «P3 Orion» του Πολεμικού Ναυτικού
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπερασπίζεται την απόφασή του, γράφοντας σε ανακοίνωση ότι 
«η λύση της αναβάθμισης κρίνεται συμφερότερη από την προμήθεια νέων αεροσκαφών για πολλούς λόγους» και ότι «είχε προταθεί η προμήθεια παροπλισμένων αεροσκαφών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία όμως χρειάζονταν τις ίδιες εργασίες αναβάθμισης με μεγαλύτερο κόστος ώστε να είναι διαθέσιμα, ενώ όλες οι εργασίες θα γίνονταν στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα».
Με non paper η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραδέχεται ότι πρόκειται για ικανοποίηση των Νατοϊκών αναγκών με χρήματα του ελληνικού λαού καθώς αναφέρει πως
«το θέμα δεν είναι κυρίως “ελληνικό” αλλά ΝΑΤΟϊκό. Το NATO θέλει κάθε μέρα για τις δικές του ανάγκες εναέρια επιτήρηση σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο. Χωρίς αεροπλάνα αυτό δεν μπορούσε να γίνει σωστά»  
902
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.