Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ζαν Ζαν Βαρουσώ: Το νεο Κοινωνικό συμβόλαιο με το ΔΝΤ ‒ H κυβέρνησή μας είναι μεταρρυθμιστική. Θα πλερώνουμε εις το διηνεκές (= τα τρισέγγονα, του Μήτσου, και βάλε...). Τα κλιμάκια απλά πήγαν διακοπές του Πάσχα. Από Δευτέρα συνεχίζουμε κανονικά (Κατάλαβες Μήτσο;) - (VIDEO)

‒ Και τι μας πέρασες κυρεάμου; Για ένα κούτελο ζούμε

Βαρουφάκης: Κανονικά η δόση στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου
H ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της εις το διηνεκές δήλωσε ο Γ Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση με την Κ. Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον.
H ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές εις διηνεκές, θα πληρωθεί κανονικά η δόση προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου διαβεβαίωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση του με την Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Την ικανοποίησή της εξέφρασε η εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ για την διαβεβαίωση που έλαβε από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών ότι η Αθήνα θα καταβάλει την οφειλή της προς το Ταμείο στις 9 Απριλίου.

Η συνάντηση των δύο διήρκεσε 2,5 ώρες και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας. Ο κ Βαρουφάκης δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της. 
«Η αποτελεσματική συνεργασία προς το συμφέρον όλων»
«Η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων», υπογράμμισε σε γραπτή της δήλωση η Κριστίν Λαγκάρντ τονίζοντας ότι «ο υπουργός Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου».
«Εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού για τη βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην Αθήνα και για την ενίσχυση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, και οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα. Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο για να συνεργαστεί με τις Αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης», επισημαίνει η κ. Λαγκάρντ σε γραπτή της δήλωση.

«Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της»
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της». Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.
«Είχαμε μία εποικοδομητική, εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση για τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντησή του με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία διήρκησε δυόμισι ώρες, στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, σήμερα το πρωί.
Στο τραπέζι Brussels Group και τεχνικά κλιμάκια 
«H κυβέρνησή μας είναι μεταρρυθμιστική. Είμαστε αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε την Ελλάδα εκ βαθέων. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας στον ελληνικό λαό» είπε και επεσήμανε: «Το να έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να συζητήσουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, εδώ στο ΔΝΤ με τη γενική διευθύντρια, είναι ένα εξαίρετο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Συζητήσαμε, επίσης, τρόπους βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των διαπραγματεύσεων που γίνονται τόσο στην Ομάδα των Βρυξελλών και σε τεχνικό επίπεδο στην Ελλάδα».
Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος των θεσμών του Bretton Woods, του ΔΝΤ και το να διατηρούμε και να βελτιώνουμε τα κανάλια επικοινωνίας, όπως κάνουμε, είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα καθώς το ΔΝΤ είναι εταίρος στην προσπάθεια της Ελλάδας να εξέλθει της κρίσης των τελευταίων πέντε ετών. Η Ελλάδα σκοπεύει να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της στο διηνεκές».
Η Ελλάδα χρειάζεται βαθιές μεταρρυθμίσεις
Εξάλλου, μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «Είχαμε μια παραγωγικότατη και σε εξαιρετικό κλίμα συνάντηση με την κα Λαγκάρντ για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το εφαρμόσει. Η Ελλάδα χρειάζεται βαθιές και γρήγορες μεταρρυθμίσεις. Μιλήσαμε για παρά πολύ ώρα για όλες τις πτυχές του μεταρρυθμιστικού αυτού προγράμματος και ξεκινήσαμε μια συζήτηση που είχε παρά πολύ ενδιαφέρον, για τη διαδικασία με την οποία θα γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικές οι συζητήσεις στην Ομάδα των Βρυξελλών, στα τεχνικά κλιμάκια της Αθήνας, με στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωση των συνομιλιών έτσι ώστε η Ελλάδα να βγει από τη φάση των διαπραγματεύσεων και να μπει στη φάση της δημιουργίας. Είμαστε μια χώρα που συμμετείχε στο Bretton Woods και η Ελλάδα είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΔΝΤ. Και οι συζητήσεις αυτού του είδους και τα ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ θετικά, ιδίως όταν το ΔΝΤ αποτελεί έναν από τους συμμετέχοντες στην προσπάθεια που κάνουμε τόσο στο Eurogroup, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, ώστε να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση και ο λαός μας να βρει τη θέση που του αξίζει μέσα την οικογένεια της Ευρώπης».
Στη ερώτηση αν «θα αλλάξει ο τρόπος διαπραγμάτευσης», ο υπουργός Οικονομικών, απάντησε: «Νομίζω, η διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει στην Ομάδα των Βρυξελλών και τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα θα είναι πιο αποτελεσματική, θα αποκτήσει θεματικές ενότητες, με στόχο την ολοκλήρωση συμφωνιών πολύ πιο γρήγορα, που θα έχουν καλύτερη ποιότητα».
Σε άλλη ερώτηση αν έθεσε «ζήτημα μη αποπληρωμής της δόσης», ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πάντοτε εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλους τους δανειστές κι αυτό σκοπεύει να κάνει εις το διηνεκές. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό».
Τα κλιμάκια αποχώρησαν για τις διακοπές του Πάσχα
Τέλος, υποβλήθηκε στον κ. Βαρουφάκη το ερώτημα: «Ζητήσατε να γίνει επιθεώρηση;»
Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών ήταν:
«Κοιτάξτε, εδώ πρόκειται για μια παρανόηση. Τα κλιμάκια απλά αποχώρησαν από την Αθήνα, γατί πήγαν διακοπές του Πάσχα. Από τη Δευτέρα επιστρέφουν για να συνεχίσουν κανονικά. Δεν πρέπει να πιστεύετε αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι…».
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ουάσινγκτον), ο Γιάνης Βαρουφάκης θα γίνει δεκτός από την ηγεσία του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών και στη 1 το μεσημέρι θα έχει συνομιλία με τη σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Caroline Atkinson.
Συνάντηση δυόμιση ωρών 
Η συνάντηση Λαγκάρντ - Βαρουφάκη διήρκησε 2,5 ώρες και εξελίχθηκε σε «ιδιαίτερα καλό κλίμα» και ήταν ιδιαίτερα «παραγωγική», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ και ο Πολ Τόμσεν έφτασαν στο κτίριο, λίγο πριν από τις 12 το βράδυ, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης πέρασε την πόρτα του κτιρίου ελάχιστα λεπτά πριν από την ώρα της προκαθορισμένης τους συνάντησης.  
Στο τραπέζι της συζήτησης ήταν το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, με τον Υπουργό Οικονομικών να τονίζει πως η κυβέρνηση εξελέγη στην βάση ενός πολυσχιδούς και σε βάθος μεταρρυθμιστικού προγράμματος, το οποίο είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά στην κα Λαγκάρντ.
Financial Times, Reuters και BBC  αναμεταδίδουν τις δηλώσεις Βαρουφάκη-Λαγκάρντ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.