Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αχ, ανελέητε καπιταλισμέ!


Αυστηρά μηνύματα και λίστα μέτρων ζήτησε η Λαγκάρντ
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο το ΔΝΤ ζητά περικοπές σε συντάξεις και αυξήσεις στον ΦΠΑ. Ζήτησε έλεος γράφει το Focus.
06 Απρ. 15 (11:04) | upd: 06 Απρ. 15 (11:16)
Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο κύκλους του υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να χαλαρώσει τις προϋποθέσεις για τις περαιτέρω πληρωμές προκειμένου να γίνει η εκταμίευση της πολυπόθητης βοήθειας προς την Ελλάδα. 
«Οι άλλοι δανειστές στην Ευρώπη είναι πιο ευέλικτοι από το ΔΝΤ», σχολιάζει χαρακτηριστικά το γερμανικό πρακτορείο και αναφέρει πως «οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα σε Βρυξέλλες και Αθήνα».
Όπως αναφέρει η zeit.de, το ΔΝΤ ζητά περικοπές των συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ και συμπληρώνει ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και εταίρους θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα σε Βρυξέλλες και Αθήνα. 
Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να μην επιμείνει μέχρι τον Ιούλιο σε μια σειρά από περικοπές ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της πολυπόθητης βοήθειας προς την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει, το ΔΝΤ ζητεί περικοπές συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ, την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας είναι πιο «ευέλικτοι».


Ωστόσο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό FOCUS ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε «έλεος» από το ΔΝΤ. 
Για να μπορέσει να είναι συνεπής στην αποπληρωμή των δόσεων, η Αθήνα πρέπει να λάβει και νέο δάνειο γράφει το Spiegel και επισημαίνει ότι θα πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσει η δόση της παρούσας δανειακής σύμβασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.