Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Μηλιέ, Λαφαζάνη, Νταβανέλε, Καλύβη και λοιπές Mητροπουλικές δυνάμεις: Nα πειτε ΟΛΗ την αλήθεια στον ελληνικό λαό!

Δεν βγαίνει απ' τα ρούχα του. Μπαίνει στα νέα.

Μηλιός: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό
Λαφαζάνης: Κρίσιμες ασάφειες και προβλήματα το νέο Μνημόνιο. Να μην κυρώσει η Βουλή την επέκτασή του
(Όταν κατέθετε ερωτήσεις δεν ήταν υπουργός, ντε!)

Νταβανέλος: Ανατροπή του Μνημονίου ή ανατροπή της κυβέρνησης

Καλύβης: Να προετοιμαστεί ο λαός για την μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου.
Ο Μηλιός επιμένει και απαντά με πόκερ στη θεωρία των παιγνίων Βαρουφάκη
Παρά τις έμμεσες προειδοποιήσεις που δέχθηκε από στελέχη πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου ο Γιάννης Μηλιός επιμένει στην κριτική του και επανέρχεται.
Παρά τη σφοδρή ενόχληση που προκάλεσε και τις άμεσες και έμμεσες προειδοποιήσεις που δέχθηκε από στελέχη πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου ο Γιάννης Μηλιός επιμένει στην κριτική του για την συμφωνία και απαντά στο Βαρουφάκη με... πόκερ.
Μιλώντας στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα του Σαββάτου έστειλε τα δικά του μηνύματα λέγοντας «Αυτό που είναι έξω από την κουλτούρα μας είναι η ανθρωποφαγία, οι επιδόσεις στα παραπολιτικά σχόλια, οι δήθεν διαρροές οι κινήσεις εντυπωσιασμού κενές περιεχομένου. Όλα αυτά που η ιστορία έχει αποδείξει ότι έχει κοντά ποδάρια» ενώ σε άρθρο του στην Real επανέρχεται στην κριτική του στην ουσία της συμφωνίας που πέτυχε η κυβέρνηση.
Στο άρθρο αυτό το οποίο στον πρόλογο έχει μια αναφορά από το βιβλίο του Guy Debord «σημειώσεις πάνω στο πόκερ» .
«Ο κακός παίκτης βλέπει παντού την μπλόφα και την έχει στο νου του. Ο καλός παίκτης την θεωρεί αμελητέα και κινείται ανά πάσα στιγμή με γνώμονα μόνο τα δικά του μέσα... Δεν με αφορά αν ο άλλος θέλει να μπλοφάρει...» γράφει ο πρόλογος.     
Ο κ. Μηλιός επιμένει πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό δηλαδή πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν οδηγεί στην υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
 Θεωρεί πως ο πόλεμος συνεχίζεται και επικαλείται και πάλι τον  Guy Debord και την θεωρία «είναι εύκολο να χάνεις λίγα αν έχει πάντοτε στο νου ότι το σημαντικό δεν είναι ποτέ ένα καλό χτύπημα αλλά η παρτίδα».
 Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει σύμφωνα με το άρθρο του «ορμητικές αλλαγές στο εσωτερικό της χώρας από αύριο κιόλας και ο φόβος μπορεί να σπάσει και τα χρηματοδοτικά μέσα να προκύψουν για την υλοποίηση του προγράμματός μας».  
Σκληρή κριτική Λαφαζάνη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία
Κριτική στην συμφωνία άσκησαν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας . Ο Λαφαζάνης είπε για κρίσιμες ασάφειες. Ο Αλ. Μητρόπουλος ότι δεν τελείωσε το Μνημόνιο.
Χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε πως είναι θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή την χρονική επέκταση μιας δανειακής σύμβασης που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει νεοαποικιακά χαρακτηριστικά.
Για τη συμφωνία πλαίσιο που πέτυχε η κυβέρνηση με τους θεσμούς ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι εμπεριέχει κρίσιμες ασάφειες και ότι παρουσιάζει προβλήματα. 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη συμφωνία αυτή χρειάζεται το επόμενο διάστημα να κινηθεί με κεντρικό στόχο να εφαρμόσει με συνέπεια τις προεκλογικές του δεσμεύσεις» 

Το μέλος της Π.Γ και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας Αντώνης Νταβανέλος ανέφερε πως τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει τη δημόσια εντολή να επιτύχει την ανατροπή αυτού που αναγκάστηκε να αποδεχθεί με τη συμφωνία πλαίσιο αλλιώς η προοπτική είναι η  ανατροπή της κυβέρνησης.
Ο Αλέκος Καλύβης ανέφερε πως η συμφωνία είναι ετεροβαρής και τα αρνητικά σημεία πρέπει να αντικρουστούν στην πράξη με την εφαρμογή του προγράμματος. Και ζήτησε να προετοιμαστεί ο λαός για την μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου.
THETOC 

Επισημάνσεις, λοιπά, σύνδεσμοι, τίτλος: Μποτίλια στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.