Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Έξω γελάνε με τα καλωδιωμένα μανούλια, μέσα θα κλάψουνε μανούλες

Η πρόταση Βαρουφάκη στο Eurogroup για μυστικούς φορο ελεγκτές, προκάλεσε χαμό στο διαδίκτυο. Χρήστης ανέβασε στο twitter  φωτογραφίας από beach bar στην Ελλάδα με το εξής σχόλιο: «Βρείτε ποιός από είναι ο μυστικός ελεγκτής σε αυτό το beach bar στην Ελλάδα». Μάλιστα το έκανε retweet και ο Νίξον της WSJ

Έκπληξη και ειρωνικά σχόλια για τους ράμπο & τον τζόγο

Καυστικά σχόλια στα διεθνή ΜΜΕ για τις επτά προτάσεις που κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους δανειστές ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.
Από τους καλωδιωμένους... τουρίστες σε ρόλο ράμπο της εφορίας έως τις αποφάσεις του Eurogroup η απόσταση είναι μεγάλη. Όχι χρονικά αλλά ουσιατικά.

Το κλίμα της αμφισβήτησης των νέων μέτρων που έστειλε στους δανειστές ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτυπώνεται στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Ποικιλοτρόπως. Καυστικά αλλά και ρεαλιστικά.
Τι περιμένουμε από το Eurogroup της Δευτέρας; Οχι πολλά. Σκωπτικά σχόλια ακόμα και τρολάρισμα... και για τη δεύτερη μεγάλη ιδέα που κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον τζόγο. 
H δεύτερη μεγάλη ιδέα που κατέθεσε ο Βαρουφάκης
Οι FT σχολιάζοντας το σχέδιο καλωδιωμένων τουριστών που θα λειτουργήσουν ως ράμπο της εφορίας, επισημαίνουν ότι η αντίδραση από τους κοινοτικούς αξιωματούχους δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
«Είναι ξεκαρδιστικό, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, ότι η κυβέρνηση μας αναπτυγμένης χώρας καταθέτει μια τέτοια πρόταση» είπε αξιωματούχος της Ευρωζώνης που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ανέβαλαν την προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα έλευσή τους στην Αθήνα εξαιτίας των αντιρρήσεων της ελληνικής κυβέρνησης.
Το Reuters επισημαίνει ότι η Ελλάδα δίνει μάχη για να εξασφαλίσει ρευστότητα προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενη χρεοκοπία και τονίζει ότι αν και η Αθήνα έστειλε νέα λίστα μεταρρυθμίσεων κοινοτικοί αξιωματούχοι των Βρυξελλών διαμηνύουν στην Αθήνα πως απαιτούνται ακόμη αρκετά βήματα, προτού ληφθεί απόφαση για εκταμίευση κεφαλαίων προς την ελληνική οικονομία. 

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο η νέα ανανεωμένη επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, προς το Εurogroup ίσως και να έφτασε αργά στους εταίρους της Ελλάδας, αφού το Euro Working Group - η ομάδα τεχνοκρατών που προετοιμάζει το Εurogroup - συνεδρίασε ήδη από χθες Πέμπτη 5 Μαρτίου.
Σύσσωμος ο ξένος Τύπος αναρρωτιέται αν η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστό τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ποία είναι η διαφορά μεταξύ ενός έλληνα πελάτη τράπεζας και της ΕΚΤ; διερωτάται η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Βαρέλι χωρίς πάτο οι ελληνικές τράπεζες». Και παραθέτει την απάντηση στο ερώτημα:
«Ο Έλληνας πελάτης δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες της χώρας του γι αυτό και προχώρησε σε αναλήψεις 20 δισεκατομμυρίων ευρώ το τελευταίο δίμηνο. Σε αντίθεση ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι εμπιστεύεται τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Όπως δήλωσε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην Λευκωσία οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και τα ίδια κεφάλαια πληρούν τις προϋποθέσεις. Την φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών εγγυάται ως γνωστόν η ΕΚΤ με το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα ELA. Στην πραγματικότητα όμως οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα συρτάρια τους μεγάλο αριθμό κόκκινων δανείων και απαιτήσεις έναντι του ελληνικού δημοσίου, με τις οποίες εμφανίζονται ενισχυμένα τα ίδια κεφάλαια. Σε περίπτωση χρεοκοπίας του κράτους, οι απαιτήσεις δεν θα έχουν πια καμία αξία».
Σε άλλο άρθρο η γερμανική εφημερίδα σημειώνει αναφορικά με την οικονομική στήριξη της Ελλάδας από τους εταίρους:
«Για να τελειώσει αυτό το θρίλερ ίσως θα έπρεπε, έτσι για αλλαγή, ένας από τους ευρωπαίους πολιτικούς που ασχολούνται με την στήριξη της Ελλάδας να πει ανοιχτά τι θέλει η Αθήνα: Να δαπανά, χωρίς όρους, χρήματα άλλων χωρών. Όποιος συμφωνεί με τη θέση αυτή πρέπει να το πει στους ψηφοφόρους του. Όποιος όμως θέλει να επικρατήσει η πολιτική και οικονομική σύνεση, η κοινή λογική, αλλά και το Δίκαιο, θα πρέπει να βρει το θάρρος και να κλείσει την στρόφιγγα στην Αθήνα».
Neue Osnabrücker Zeitung σχολιάζει την στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της ΕΕ:
«Τουλάχιστον μια καλή είδηση από την Αθήνα. Ο πρωθυπουργός βάζει… φίμωτρο στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ακόμα και για τα δεδομένα του λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός φαίνεται ότι το… παράκανε με συνέπεια οι ευρωπαίοι εταίροι να κουραστούν με τα ελληνικά τρυκ και να αφήνουν την Αθήνα να εκτίθεται. Ακόμα και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δείχνει να αποποιείται πλέον το ρόλο του κατανοητή των ελλήνων.
Ο ρόλος του στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις για την στήριξη της Ελλάδας με τα δισεκατομμύρια των ευρωπαίων εταίρων ήταν συχνά δυσδιάκριτος. Τώρα ο Γιούνκερ μοιάζει να γυρίζει την πλάτη στην Αθήνα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πια ευπρόσδεκτος στην Ευρώπη».
Η Badische Zeitung παρατηρεί:
«Την Δευτέρα στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών καλούνται να συζητήσουν για την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, χωρίς όμως να έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν γίνεται όμως έτσι. Πολλοί παρατηρητές θεωρούν κατά συνέπεια πιθανότερο από ένα Grexit ένα Graccident, δηλαδή μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ως αποτέλεσμα ατυχήματος».
THETOC

Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.