Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσή Αυγή: Σχέσεις στοργής

11/11/2013. Διάβημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο έξω από το Ραδιομέγαρο της πρώην ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιφυλασσόμενη να επανέλθει αύριο με την υποβολή και έγγραφης μηνυτήριας αναφοράς. Η κ. Μακρή ως «αυτόπτης μάρτυρας» όπως είπε, βεβαιώνει τον προπηλακισμό και την προσπάθεια λιντσαρίσματος της κ. Κωνσταντοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή στη Βουλή:

Ένα χρονικό από τον Νοέμβρη του 2013 ως σήμερα

Lenin Reloaded


- Στις 13 Νοέμβρη 2013, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή δημοσιεύει άρθρα των Κυρίτση και Ανανδρανιστάκη κατά του σκιτσογράφου των "Νέων" Χαντζόπουλου, για σκίτσο (κάτω) που σατίριζε την τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον εμφανή συντονισμό της στάσης τους στην περίοδο διαμαρτυριών για το κλείσιμο της ΕΡΤ.


- Στις 18 Δεκέμβρη 2013, διενεργείται στη Βουλή ψηφοφορία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Κατά της αναστολής τάσσονται οι τότε βουλευτές των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ, Γ. Δημαράς, Β. Καπερνάρος, Π. Χαϊκάλης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νταβρής, Μ. Ουζουνίδης, Χ. Γιαταγάνα, Ρ. Μακρή, Κ. Γιοβανόπουλος, ενώ ο αρχηγός του κόμματος Π. Καμμένος επιλέγει να απουσιάσει απ' την ψηφοφορία. Το ίδιο κάνει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Μανώλης Γλέζος καταψηφίζει και αυτός την αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α.

 
- Στις 28 Φλεβάρη 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης κατηγορεί την ΝΔ, σε τοποθέτησή του στο Κοινοβούλιο, ότι «κλείνει το μάτι προς την άκρα Δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής» και ότι μεθοδεύει το «να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα». Την ίδια φράση --περί μεθόδευσης-- χρησιμοποιεί η ίδια η Χρυσή Αυγή.
 
- Στις 5 Μάρτη 2014, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου διαφοροποιείται από το κόμμα της στην ψηφοφορία για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για "πολιτειακή εκτροπή". Ο Μανώλης Γλέζος συντάσσεται με την διαφοροποίηση Κωνσταντοπούλου για δεύτερη φορά.
 
 
- Στις 21 Μάρτη 2014, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει σε εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ότι δεν ευσταθεί νομικά και συνταγματικά η άρση ασυλίας συλλήβδην στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή προβάλλει τις δηλώσεις της την ίδια μέρα (πάνω).

- Στις 7 Απρίλη 2014, η δημοσιογράφος του "Ελεύθερου Τύπου" Δέσποινα Κονταράκη συλλαμβάνεται μετά από μήνυση της τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, επειδή η πρώτη έγραψε ρεπορτάζ όπου αναφερόταν ότι η Μακρή κατηγόρησε (σε συνεδρία που έγινε στις 2 Απρίλη) την τότε κυβέρνηση ότι φυλακίζοντας βουλευτές της Χ.Α "βάζει αθώους στη φυλακή." Αλλά ο "Ε.Τ" δεν ήταν η μόνη εφημερίδα που ανέφερε το τι είπε η Μακρή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Έθνους" (και του "Βήματος") τότε, η Μακρή είπε ακριβώς αυτά που ανέφερε ο "Ε.Τ", κι επιπρόσθετα αποκάλεσε την κυβέρνηση "φασίστες", όπως έκανε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος.

- Σε ανακοίνωσή του για την σύλληψη της δημοσιογράφου του "Ελεύθερου Τύπου" εξαιτίας της σύλληψης της Μακρή, την ίδια μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει το παραμικρό για τις δηλώσεις της Μακρή στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι η Αυγή είχε επίσης καταγράψει αυτές τις ίδιες δηλώσεις. Η εφημερίδα όμως δημοσιεύει, στις 11 Μάη του 2014, άρθρο του Δημήτρη Τρίμη ("Ιός") που υπερασπίζεται τη Μακρή και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν τεκμήρια ότι πράγματι είπε ό,τι φερόταν από τα ρεπορτάζ --και της ίδιας της Αυγής-- να είπε.

- Στις 7 Μάη 2014, η τέως βουλευτής ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, μαζί με άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ (Χαϊκάλης, Ουζουνίδου), δείχνουν την συμπαράστασή τους στον "μετανοημένο" βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα.

- Στις 8 Μάη 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επανέρχεται στο ζήτημα της φυλάκισης της Χρυσής Αυγής σε συνέντευξή του στον real-fm και δηλώνει ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί κατά της οργάνωσης για εγκληματική δράση "δεν έχουν καμία τύχη" στο δικαστήριο.




- Την επόμενη μέρα, στις 9 Μάη 2014, η Χρυσή Αυγή προβάλλει την στήριξη Βούτση στην υπόθεσή της.

- Στις 19 Μάη 2014, ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελαρίδης δηλώνει, μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ότι "ότι η παράταξή του δεν κλείνει την πόρτα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, καθώς «προφανώς δεν είναι ναζιστές» το 15% των Αθηναίων."

- Στις 19 Μάη 2014, την ίδια δηλαδή μέρα, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δηλώνει, σε συνέντευξή του στον Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΙ, τα ακόλουθα: "δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό «πράγμα» αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, για να χρησιμοποιήσω μια φράση των προηγούμενων εβδομάδων…Ευπρόσδεκτη είναι κάθε ψήφος που την αποσπάμε από το ναζισμό και το φασισμό. Και με αυτό πρέπει, νομίζω, να συμφωνήσουμε όλοι κ. Πορτοσάλτε. Να μειώσουμε, λοιπόν, τη δύναμη της Χρυσής Αυγής. Δεν συμφωνείτε κι εσείς με αυτό;"


- Στις 21 Μάη 2014, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι η σύγκρουση του κόμματός του δεν είναι "με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους" της Χρυσής Αυγής. Επί λέξη: "η πάλη μας να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, η μετωπική μας σύγκρουση με την μαύρη ιδεολογία της μισαλλοδοξίας και του φασισμού, η μετωπική μας σύγκρουση με τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, δεν πρέπει να γίνει και μια μετωπική σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους." Στις 25 Μάρτη του ίδιου έτους έχει αποκαλυφθεί, σε ντοκυμαντέρ για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, η αντίδραση του Τσίπρα στην επίθεση Κασιδιάρη στην βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, αποκάλυψη που πυροδοτεί οργισμένη αντίδραση από την βουλευτή του ΚΚΕ.


- Στις 22 Μάη 2014, η νικήτρια για την θέση του περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου αποφαίνεται, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ, ότι είναι "φασιστικό" το "τσουβάλιασμα" των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και προσθέτει: "Ανερυθρίαστα όσοι μας έφεραν ως εδώ, στην κρίση οικονομίας και στην κρίση δημοκρατίας, ποινικοποιούν τους ψηφοφόρους της ΧΑ, ενώ μέχρι τώρα τους έκλειναν το μάτι μέσω του γενικού γραμματέας της κυβέρνησης." Η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη (Ιούνης 2012) είχε γίνει, θυμίζουμε, όταν αυτή αντέδρασε στο γεγονός ότι ο Κασιδιάρης άδειασε ένα ποτήρι νερό πάνω στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.


- Στις 20 Οκτώβρη 2014, η ανεξαρτητοποιημένη πλέον από τους ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή δηλώνει την πλήρη στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ.

- Στις 30 Δεκέμβρη 2014, η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία Μαρί Λεπέν συγχαίρει ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή για την κοινή τους στάση ενάντια στην εκλογή προέδρου δημοκρατίας απ' το τότε κοινοβούλιο.


- Στις 14 Γενάρη 2015, η Αυγή δημοσιεύει συνέντευξη με την Ραχήλ Μακρή, που έχει στο μεταξύ ανακοινωθεί ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές.

 
- Αργά την νύχτα των εθνικών εκλογών της 25ης Γενάρη 2015, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανακοινώνει πρώτος την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν καν κάνει σχετικές δηλώσεις ο αρχηγός του πρώτου κόμματος των εκλογών Αλέξης Τσίπρας.


 
- Στις 21 Φλεβάρη 2015, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας φωτογραφίζεται καθώς συντρώει με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γαλέο, κατά την κοπή της πίτας στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου.

- Στις 24 Φλεβάρη 2015, δημιουργείται κομφούζιο στη Βουλή όταν η νέα πρόεδρός της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέβαλλε την ψηφοφορία για άρση ασυλίας του βουλευτή ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη επειδή δεν επιτράπηκε στους φυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραστούν.


- Στις 5 Μάρτη 2015, η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει ζήτημα μη νόμιμης λειτουργίας της Βουλής για όσο διάστημα δεν επιτρέπεται στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή να είναι παρόντες. Η Χρυσή Αυγή "επικροτεί πανηγυρικά" τις δηλώσεις της. Το ΚΚΕ, από την άλλη, εκδίδει ανακοίνωση, όπου κάνει λόγο για τοποθέτηση που δημιουργεί "πολλά ερωτηματικά" και που "καλλιεργεί ανοχή απέναντι σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση."
 
- Το βράδι της 5ης Μαρτίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην ΑΝΕΛ) Ραχήλ Μακρή,  η οποία στο μεταξύ έχει προωθηθεί από το κανάλι "youtube" της εφημερίδας Αυγή σε συκοφαντική επίθεσή της κατά του ΚΚΕ για δήθεν προδοσία των εργαζομένων της Κόκα Κόλα (το βίντεο φαίνεται να έχει εξαφανιστεί, κατά την προσφιλή τακτική της εφημερίδας), φωτογραφίζεται δίπλα στον αποπεμφθέντα για τις σχέσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χ.Α Τάκη Μπαλτάκο, καθώς παρακολουθούν αγώνα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

 


- Στις 6 Μάρτη 2015, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθωώνει τον Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση του Ιούνη του 2012 στη Λιάνα Κανέλλη, αποφαινόμενο ότι "ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» αλλά της «απλής σωματικής βλάβης»", το οποίο και δεν διώκεται αυτεπάγγελτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία δήλωση ως κόμμα για το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίθεση έγινε καθώς η βουλευτής του ΚΚΕ προσπάθησε να υπερασπιστεί βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Περιορίστηκε στην απλή καταγραφή της δήλωσης του ΚΚΕ στην Αυγή, ενώ η ίδια η Ρένα Δούρου απέφυγε να σχολιάσει το παραμικρό για την ελληνική δικαιοσύνη, περιοριζόμενη στις εξής δηλώσεις: "Απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη. Τα γεγονότα όμως είναι ξεροκέφαλα και έχουν καταγραφεί για την Ιστορία από τις τηλεοπτικές κάμερες. Παραμένουν εγγεγραμμένα στη συλλογική συνείδηση χωρίς να παραγράφονται ποτέ. Όπως άλλωστε δεν παραγράφονται ποτέ τα ζητήματα ήθους και πολιτικής ηθικής σε μια Δημοκρατία. Τα γεγονότα είναι υπαρκτά και θα εγκαλούν για πάντα τις συνειδήσεις."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.