Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ο Αλέξης, η Κριστίν, το νταλαβέρι με το αμαρτωλό CSIS και η νέα ΑΥΓΗ της αριστεράς (που ξημερώνει)

 

  Πηγή: Lenin Reloaded I, II

 

Ι. - Τον Μάρτιο το τρίτο ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά, νέες επαφές με το CSIS (Ελευθεροτυπία)

 

Το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, οι Γερμανοί και το ευρώ
Νέα επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον ερχόμενο Μάρτιο. Θα μιλήσει στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ
«Συμμάχους» και «ιδέες» αναζήτησε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Αλέξης Τσίπρας στο διήμερο συνέδριο του Πανεπιστημίου και της Σχολής Διεθνών Σχέσεων «LBJ» στο Οστιν του Τέξας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βρέθηκε δεύτερη φορά επί αμερικανικού εδάφους μέσα σε διάστημα 11 μηνών, προγραμματίζει νέα επίσκεψη στην Ουάσιγκτον τον Μάρτιο του 2014 μετά την επίσημη πρόσκληση που δέχθηκε να μιλήσει στο γνωστό Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS).
Επιδίωξη του επιτελείου Τσίπρα το τελευταίο διάστημα είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προσωπικοτήτων, διαμορφωτών της κοινής γνώμης, ακαδημαϊκών και οικονομολόγων για να διεθνοποιήσουν το ελληνικό πρόβλημα και να υποστηρίξουν επικοινωνιακά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και διαπραγματευτεί το μέλλον της με τους δανειστές.


Βλέπε και CSIS: Ο Τσίπρας βγαίνει, ο Σαμαράς μπαίνει

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι συμμετοχές στο διήμερο συνέδριο, κατά το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είχε η κάθε μια και τη δική της σημειολογική αξία. Στο πάνελ του συνεδρίου, που οργάνωσαν οι οικονομολόγοι Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και Γιάννης Βαρουφάκης, ήταν η Μόνικα Φρασόνι, συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και φίλος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο Λάντον Τόμας, γνωστός δημοσιογράφος των «Νιου Γιορκ Τάιμς» που κατά καιρούς «πυροβολεί» με καυστικά ρεπορτάζ του για την ελληνική κρίση, ο Νόρμαν Μπίρνμπαουμ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν, ο Ιβ Λετέρμ, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ κ.ά.
Αν και για εσωτερική κατανάλωση, την προσοχή των ελληνικών ΜΜΕ στις τοποθετήσεις Τσίπρα προσέλκυσαν περισσότερο οι ισχυρές διαβεβαιώσεις που έδωσε -και πάλι- για παραμονή της χώρας στο ευρώ στην ομιλία του με θέμα «Οι εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη ομιλία του με θέμα «Συμβουλές σε μια μελλοντική κυβέρνηση» αφιέρωσε -όχι τυχαία- σημαντικό μέρος στην πρόσφατη έκθεση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στέλνοντας μήνυμα στον αμερικανικό παράγοντα.
Ο Σύμβουλος Θεματοφύλαξ Εθνικής Ασφάλειας, Χένρυ

Η έκθεση («The Report to Congress on International Economic and Exchange Rate Policies») ασκούσε δριμεία κριτική στη Γερμανία ότι με την εμμονή της σε μια πολιτική στήριξης των εξαγωγών δυσχεραίνει την κατάσταση των προβληματικών χωρών της Ε.Ε. και εξάγει την ύφεση στην Ευρωζώνη και στον υπόλοιπο κόσμο. Μέσω της έκθεσης, οι ΗΠΑ επαναφέρουν τις πιέσεις τους κατά της Γερμανίας που συνεχίζει να παράγει περισσότερα προϊόντα από αυτά που καταναλώνονται εντός των συνόρων της, σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό με τις αδύναμες οικονομίες της Ευρώπης, όπως την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.
Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της κρίσης, η Γερμανία ωστόσο έχει αντισταθεί σε πολιτικές που υπεραμύνονται της αύξησης των μισθών ή μεγαλύτερων ελλειμμάτων ώστε να ενισχυθεί η ζήτηση.
«Στις ΗΠΑ, υπάρχει μια παγιωμένη άποψη μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών, ότι η γερμανική πολιτική έτσι όπως επιβάλλεται είναι αποσταθεροποιητική όχι μόνο για την Ευρωζώνη αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο», υποστηρίζει στην «Κ.Ε.» ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης. «Νομίζω για έναν ηγέτη, όπως ο κ. Τσίπρας, που κάποια στιγμή θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και θα βρεθεί ενώπιον δύσκολων καταστάσεων, η επαφή με την αμερικανική πλευρά έχει την αξία της».

Από εδώ πέρασε και ο... Λαυρεντιάδης
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ.Ε.», ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε πρόταση να μιλήσει στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS). Η τρίτη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ένα χρόνο στις ΗΠΑ προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Μάρτιο. Το CSIS ήταν στην ατζέντα των συναντήσεων του Α. Τσίπρα στην πρώτη επίσκεψη τον περασμένο Ιανουάριο στην αμερικανική πρωτεύουσα, όταν και μίλησε στο Ινστιτούτο Brookings. Αποστολή του CSIS είναι «η προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας και ευημερίας, προτείνοντας διορατική στρατηγική και λύσεις πολιτικής στους διαμορφωτές των αποφάσεων», ενώ «παρέχει στρατηγικές κατευθύνσεις και επιλογές πολιτικής σε διαμορφωτές λήψης αποφάσεων σε κυβερνητικές θέσεις, διεθνείς οργανισμούς, στον ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία των πολιτών».
Πηγή: Enet
Διαβάστε ακόμη:

  ***

II. - Αυτοί που υποχρεώνονται να συνδιαλλαγούν με μια κυβέρνηση της αριστεράς...

 

Αφίσα για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της βιομηχανίας οπλικών συστημάτων Raytheon, "χρυσού σπόνσορα" του CSIS, και άρα μιας από τις δυνάμεις που υποχρεώθηκαν να συνδιαλλαγούν με μια κυβέρνηση της αριστεράς.

[...] Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό αλλάζει γοργά. Και σε ανθρώπους με διεθνές κύρος και επιρροή, όπως ο Γκαλμπρέιθ, ο Πάρκερ και πολλοί άλλοι. Και σε έντυπα με διεθνή κυκλοφορία και απήχηση που μόνο για αριστερές συμπάθειες δεν μπορούν να κατηγορηθούν. Και σε πολιτικές προσωπικότητες με εξέχοντα ρόλο.
Και οι κυβερνήσεις όμως -και ο νοών νοείτω- αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι, θέλουν δεν θέλουν, τους αρέσει δεν τους αρέσει, αύριο θα υποχρεωθούν να συνδιαλλαγούν με μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Και έτσι τους βλέπουμε ήσυχα - ήσυχα και χωρίς ντόρο να παρατούν τις ανοησίες για εξτρεμιστές και ακραίους, να μαζεύουν τη γλώσσα τους, να προσέχουν τα λόγια τους και να αφήνουν γενικώς την πόρτα ανοιχτή στη συνύπαρξη μ' αυτό που δεν θέλουν να γίνει -αλλά θα γίνει.
Αυτή η αλλαγή κλίματος στο εξωτερικό, που οφείλεται βεβαίως στην αλλαγή συσχετισμών στο εσωτερικό, τους προκαλεί παραληρηματικό πυρετό. Χάνουν την αποκλειστική αντιπροσώπευση της χώρας οι άνθρωποι. 
Θανάσης Καρτερός, Η Αυγή, 15/11/2013
Θανάσης Καρτερός: Από διευθυντής του Ριζοσπάστη οπορτουνιστής, από οπορτουνιστής σοσιαλδημοκράτης, από σοσιαλδημοκράτης λακές των πολυεθνικών όπλων, του αμερικανικού στρατού και της CIA.
Καταπληκτική καριέρα, ελπίζω να έχει και παιδιά να τον χαίρονται!
(το σχόλιο του Αντώνη από εδώ: II )

[...] Από το 1962, το CSIS έχει αφοσιωθεί στην εύρεση τρόπων να συντηρήσει την αμερικανική κυριαρχία και ευμάρεια ως δύναμη του καλού στον κόσμο.
Στην κοινότητα των πληροφοριοδοτών, το CSIS είναι γνωστό για το ότι προσφέρει "μερικές από τις καλύτερες αναλύσεις και τις πιο καινοτόμες ιδέες για την ενίσχυση της εθνικής μας ασφάλειας."
Διοικητική Δομή του CSIS:

Γενική Διοίκηση:

Sam Nunn, CSIS Chairman and former United States Senator from Georgia
Linda W. Hart, CSIS Vice Chair, CEO of Hart Group, Inc
Kenneth Langone, CSIS Vice Chair, Co-Founder and Board Member of The Home Depot
Ralph Cossa, President of the CSIS Pacific Forum

Εθνική Ασφάλεια:

Henry A. Kissinger, Counselor and Trustee, CSIS and former United States Secretary of State and United States National Security Advisor
Zbigniew K. Brzezinski, Counselor and Trustee, CSIS and former United States National Security Advisor
Richard L. Armitage, President, Armitage International and former United States Deputy Secretary of State
Brent Scowcroft, President, the Scowcroft Group, United States Air Force Lieutenant General (ret.) and former United States National Security Advisor
James L. Jones, United States Marine Corps General (ret.) and former United States National Security Advisor
William S. Cohen, former United States Secretary of Defense and United States Senator from Maine
Harold Brown, Former United States Secretary of Defense

Δημόσιες Υπηρεσίες:

Sue M. Cobb, Principal, Cobb Partners, LLC and former U.S. Ambassador to Jamaica
Bill Frist, former U.S. Senate Majority Leader and United States Senator from Tennessee
William E. Brock, former United States Secretary of Labor, United States Trade Representative and United States Senator from Tennessee
Henrietta H. Fore, Administrator of the United States Agency for International Development (USAID)
Carla Anderson Hills, former United States Secretary of Housing and Urban Development, United States Trade Representative and current Chairwoman, The Council on Foreign Relations
James R. Schlesinger, former Director of Central Intelligence, United States Secretary of Defense and Secretary of Energy

Επιχειρήσεις και ΜΚΟ:

Rex W. Tillerson, Chairman and CEO, Exxon Mobil Corporation
John B. Hess, Chairman and CEO, Hess Corporation
James McNerney, Chairman and CEO, The Boeing Company
Muhtar Kent, Chairman and CEO, The Coca-Cola Company
E. Neville Isdell, Former Chairman and CEO, The Coca-Cola Company
Reginald K. Brack, Former Chairman and CEO of Time, Inc.
Kazuo Inamori, Founder, Kyocera Corporation and KDDI Corporation, Chairman, Japan Airlines
Maurice R. Greenberg, Former Chairman and CEO, American International Group
Felix Rohatyn, Former Managing Director, Lazard and former United States Ambassador to France
Lester Crown, Chairman, Henry Crown and Company, Investor in General Dynamics
Thomas Pritzker, The Pritzker Organization and Executive Chairman, Hyatt Hotels Corporation
George Argyros, Chairman and CEO, Arnel & Affiliates and former United States Ambassador to Spain
Othman Benjelloun, BMCE Bank
Carlos Bulgheroni, CEO Bridas
Dr. Helene D. Gaye, President and CEO, CARE USA
Ray Lee Hunt, Hunt Consolidated Energy
Donald B. Marron, Founder, Lightyear Capital and Data Resources Inc.
Romesh Wadhwani, Founder, Chairman and CEO, Symphony Technology Group (STG)
Andreas C. Dracopoulos, Co-President, Stavros Niarchos Foundation
Michael P. Galvin, Cofounder and Vice Chairman, Harrison Street Real Estate Capital, LLC
Dr. Charles Sanders, Former chairman and CEO, GlaxoSmithKline
Frederick B. Whittemore, Advisory Director, Morgan Stanley
William T. Keevan, Director of DeVry
Fred Khosravi, Founder, Incept LLC
Πηγή: CSIS

Σπόνσορες του CSIS

 

4 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση, σύντροφε.

    Μια παρατήρηση μόνο για το "από δω πέρασε ο Χένρι."


    Ε πώς να μην περάσει, αφού είναι στο διοικητικό συμβούλιο του CSIS!!!

    "Εθνική Ασφάλεια:

    Henry A. Kissinger, Counselor and Trustee, CSIS and former United States Secretary of State and United States National Security Advisor"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ για την ανάρτηση, Αντώνη
      Μια βιαστική αντιμετάθεση των φωτογραφιών και της αρχικής λεζάντας "Από εδώ πέρασε και ο Λαυρεντιάδης" παρέσυρε σε παρελθόντα χρόνο και τον Killinger.
      Διορθώνω.
      Να είσαι καλά.
      Να είσαι καλά Αντώνη.

      Διαγραφή
  2. Aυτές οι... ΗΠΑ ρε φίλε,
    "μέλι" έχουνε και οι εν δυνάμει διαχειριστές τρέχουν για..."γλύψιμο" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να διοριστείς ανθΗΠΑτος πρέπει να έχεις την έγκριση της Συγκλήτου.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.