Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Αλέκα Παπαρήγα: 8 Μάρτη - Η θέση της γυναίκας καθορίζεται από την ταξική κοινωνία, από το πεδίο της οικονομίας και τις σχέσεις ιδιοκτησίας (VIDEO)

Ομιλία της Αλ. Παπαρήγα στη Φιλοσοφική για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 04/03/2015 - 19:02
Στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας, σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες νέοι και νέες, ενώ αρκετοί πήραν το λόγο μετά την εισηγητική ομιλία για να κάνουν ερωτήσεις και να πάρουν μέρος στη συζήτηση.
Η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στην αντίληψη του ΚΚΕ για το γυναικείο ζήτημα. Ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε πως η θέση της γυναίκας καθορίζεται από την ταξική κοινωνία, από το πεδίο της οικονομίας και τις σχέσεις ιδιοκτησίας. Αυτό όμως δεν γίνεται, όπως εξήγησε, με έναν τρόπο απλοϊκό και μηχανιστικό, αλλά με τη συμβολή του εποικοδομήματος. Έτσι, το ΚΚΕ δίνει εξίσου σημασία στην πάλη για την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και της εκμετάλλευσης, όσο και στον αγώνα για την εξάλειψη αντιδραστικών αντιλήψεων για το ρόλο και τη θέση της γυναίκας.
Ωστόσο, η Αλ. Παπαρήγα διευκρίνισε πως η άποψη ότι η ανισότητα των γυναικών είναι προϊόν λανθασμένων αντιλήψεων είναι άποψη αντιδραστική, που επιδιώκει να εμπεδώσει την υποταγή στη σημερινή ταξική κοινωνία.
Αναφέρθηκε ακόμα στις «μοντέρνες» θεωρίες και αντιλήψεις, που προβάλλονται και από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ισχυρίζονται πως το φύλο δεν είναι δεδομένο, αλλά προσδιορίζεται με βάση την «ελεύθερη επιλογή» του ατόμου και στην επιζήμια επίδραση που μπορούν αυτές να έχουν στη συνείδηση των νέων γυναικών που ανήκουν στην εργατική - λαϊκή οικογένεια, για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα αίτια της ανισοτιμίας ανάμεσα στα δύο φύλα και το δρόμο που οδηγεί στην κατάργησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.