Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Θεσμοθετούμε το χαφιέ της ενορίας ‒ Ρεντίκολα, ε, ρεντίκολα!


Με καλωδιωμένους πράκτορες το κυνήγι της φοροδιαφυγής

Τουρίστες, φοιτητές και νοικοκυρές στο κυνήγι της φοροδιαφυγής επιθυμεί να ρίξει ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε στο Eurogroup.
του Θάνου Τσίρου
06 Μαρ. 15 (19:37) | upd: 06 Μαρ. 15 (21:21)
Οι… onlookers όπως τους χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών στο καινούργιο του email προς τον επικεφαλής του Eurogroup είναι «παρατηρητές».

Δηλαδή, πρόσωπα που παρατηρούν χωρίς να παίρνουν μέρος στο γεγονός. Αυτούς τους onlookers, θέλει να τους ρίξει στο κυνήγι της απόδειξης ο κ. Βαρουφάκης. Θα είναι, αναφέρει το αναλυτικό email, τουρίστες, νοικοκυρές και φοιτητές –εκατοντάδες ή και χιλιάδες στον αριθμό- οι οποίοι θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας… καλωδιωμένοι.

Θα καταγράφουν ήχο και εικόνα την οποία θα παραδίδουν στη συνέχεια στις φορολογικές αρχές οι οποίες και θα έχουν την ευθύνη να καταλογίζουν πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις.

Ο κ. Βαρουφάκης, εκτιμά ότι και μόνο στο άκουσμα της είδησης ότι οι «παρατηρητές» κυκλοφορούν ανάμεσά μας, οι επιχειρήσεις θα είναι πιο διστακτικές στο να κάνουν τη συναλλαγή χωρίς να κόψουν απόδειξη. Φυσικά, το email δεν αναφέρει τίποτα για κρίσιμα θέματα όπως:

1. Τα προσωπικά δεδομένα. Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση και η ηχογράφηση χωρίς την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

2. Το καθεστώς απασχόλησης των «παρατηρητών». Αυτό που αναφέρεται είναι ότι θα είναι άτομα από διάφορες ομάδες –νοικοκυρές, φοιτητές ακόμη και τουρίστες- τα οποία θα απασχολούνται το πολύ για δύο μήνες χωρίς δικαίωμα πρόσληψης στο δημόσιο και θα πληρώνονται με την ώρα.

3. Τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιούνται ο ήχος και η εικόνα. Θα παρακολουθεί η νοικοκυρά το διπλανό τραπέζι στην ταβέρνα για να καταγράψει στην κάμερα πότε και αν θα έρθει η απόδειξη;

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η ελληνική πλευρά θα ζητήσει τεχνική βοήθεια από τους εταίρους της προκειμένου να συμβάλλουν στην υλοποίηση του μέτρου. 

Δηκτικά σχόλια από δημοσιογράφους

Ο δημοσιογράφος Simon Nixon της WSJ έκανε λόγο για «ξεκαρδιστικό σχέδιο» της ελλάδας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με «τουρίστες που θα είναι καλωδιωμένοι για να αποκαλύψουν, χρησιμοποιώντας μηχανήματα που παρέχει ΕΕ»
Και προσέθεσε:
«Για να πάρει ένα τεράστιο δάνειο, η Ελλάδα υπόσχεται να «καλωδιώσει» τουρίστες, να πουλήσει μερικές άδειες τυχερών παιγνίων...αυτά.»  
«Εύχομαι ειλικρινά η επιστολή Βαρουφάκη που δημοσίευσε ο Peter Spiegel να αποδειχθεί και πάλι ότι είναι η "λάθος εκδοχή" και ο Τσίπρας σύντομα να στείλει το σωστό σχέδιο».
Την είδηση μετέδωσε πρώτος μέσω tweeter ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel. 

 

THETOC

Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.