Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ο πετεινός πίσω απ' το συκοφαντικό δημοσίευμα Κοκορίκου για το ΚΚΕ και η συγγνώμη του συντάκτη μετά την απάντηση του κόμματος


Κυβερνητικές «πηγές» πίσω από συκοφαντικό δημοσίευμα για το ΚΚΕ
Δημοσίευση: Παρ, 06/03/2015 - 20:17
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 06/03/2015 - 20:18
Συκοφαντικό δημοσίευμα για θαλασσοδάνεια που έχει πάρει τάχα το ΚΚΕ, αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα news4people.

Το αξιοσημείωτο είναι πως μετά την αντίδραση του ΚΚΕ, ο συντάκτης του άρθρου εκφράζοντας συγνώμη, αποκάλυψε ότι βασίστηκε για τη συγγραφή του άρθρου του σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα! 

Οι διαβεβαιώσεις του για την πηγή της πληροφόρησής του εκθέτουν την κυβέρνηση και την προσπάθεια να λασπολογήσει εναντίον του ΚΚΕ.
Σε σχέση με το άρθρο αυτό καθαυτό, η απάντηση του ΚΚΕ ήταν ότι πρόκειται για δημοσίευμα προβοκατόρικο, συκοφαντικο, που δεν έχει  καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Σημειώνεται χαρακτηριστικά:
«Όλα τα δάνεια που έχει πάρει το ΚΚΕ είναι γνωστά, έχουν δημοσιευτεί στους ισολογισμούς του και στον Τύπο, εξυπηρετούνται και για όλα έχουν παρασχεθεί εμπράγματες εγγυήσεις (ακίνητα). Η δανειοδότηση του ΚΚΕ είναι απόλυτα διαφανής και δεν έχει καμία σχέση με τις πρακτικές, με τις οποίες έχουν δανειοδοτηθεί άλλα κόμματα. Προφανώς οι θέσεις και η πολιτική του ΚΚΕ ενοχλούν τους εμπνευστές του συκοφαντικού αυτού άρθρου και επιδιώκουν με ψέματα και προβοκατόρικες επιθέσεις να χτυπήσουν το ΚΚΕ».
Το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του απαίτησε: «να αποσυρθεί αμέσως το συγκεκριμένο κατάπτυστο άρθρο και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσει την αλήθεια».
Η απάντηση του συντάκτη
Στην απάντησή του ο συντάκτης του άρθρου, Αντώνης Κοκορίκος μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Αντιλαμβανόμαστε κι εμείς όπως και το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ ότι το θέμα είναι πολύ χοντρό. Αξιολόγηση ειδήσεων κάνουμε και οι δύο (...) Εμείς δεν γράψαμε παρά την πληροφορία μέλους της κυβέρνησης και την θεωρήσαμε έγκυρη (...) Θεωρείστε δεδομένο ότι μέλος της κυβέρνησης μας έδωσε την πληροφορία. Προσωπικά θεωρώ πιο έγκυρο το ΚΚΕ (...) Αν έπεσα θύμα παραπληροφόρησης ή αν χρησιμοποιήθηκα εν αγνοία μου θα αναγνωρίσω το λάθος μου και δεν θα "εξαφανίσω" το άρθρο μου».
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.