Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΕΛ-δοραδική ΑΣ-τυνομία: Δεξιό ξύλο από αριστερή (λέμε, τώρα) κυβέρνηση ‒ Σκουρλέτης: Κάτι δεν πήγε καλά... ‒ Άντε παιδιά! Δώστε λύση (που λένε κι οι δικοί σας), μη μας κρατάστε σε αγωνία!


Νέο ρήγμα Πανούση - κυβέρνησης για τα επεισόδια στις Σκουριές
Τα επεισόδια στις Σκουριές και η σταθερή άποψη του υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση πως δεν νοείται στη δημοκρατία ένοπλος αγώνας δημιουργεί νέο ρήγμα.
06 Απρ. 15 (16:06) | upd: 06 Απρ. 15 (19:58)
Προειδοποιώντας πως η κατάσταση στις Σκουριές έχει αγριέψει και μπορεί να έχουμε νεκρούς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μετέφερε την «καυτή πατάτα» στο Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας πως η διαχείριση του θέματος πρέπει να είναι πολιτική.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέμεινε στον κεντρικό άξονα των θέσεων που εξέφρασε και στο επίμαχο άρθρο του στα ΝΕΑ με τίτλο "Νοείται Αριστερά του Τίποτα;" και ζήτησε και πάλι να γίνει καθαρή η θέση της Αριστεράς για μια σειρά από φαινόμενα όπως π.χ καταλήψεις, κουκουλοφόροι, μολότοφ κλπ  
Τα πράγματα στις Σκουριές έχουν αγριέψει θα έχουμε και νεκρούς
«Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει πως θα χειριστεί αυτό το φαινόμενο γιατί χρειάζεται συνολική και όχι επι μέρους αντιμετώπιση. Η διαχείρισή του θα πρέπει να είναι πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε φόβους ότι η κατάσταση έχει αγριέψει και αν δεν γίνει σωστή διαχείριση θα έχουμε και νεκρούς.
Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει η αστυνομία, είπε ότι θα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική η στάση της και ότι πρέπει να είναι πιο δραστική η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πανούσης έχει ήδη απευθυνθεί στον εισαγγελέα διότι οι «πληροφορίες» που ο ίδιος λαμβάνει για την κατάσταση στις Σκουριές είναι αντιφατικές: η αστυνομία του δίνει άλλη εικόνα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκ διαμέτρου αντίθετες.
Απαντώντας δε στις αιτιάσεις για τη στάση της αστυνομίας ο κ. Πανούσης είπε ότι εκτός από την Αστυνομία, πρέπει να ελεγχθούν και τα άτομα με τις κουκούλες και τις στολές παραλλαγής που, όπως είπε, είδε να πετούν αντικείμενα με σφεντόνες.
Στο ερώτημα αν ο «ένοπλος αγώνας» περιλαμβάνει και τις μολότοφ, απάντησε ότι κάποια επεισόδια δεν είναι περιστασιακά και δεν νομιμοποιούνται, επικαλούμενος την υπόθεση Μαρφίν. Μάλιστα αναρωτήθηκε όταν κάποιοι παίρνουν μολότοφ και πάνε για πόλεμο, αυτό η μεταπολίτευση, η Αριστερά πώς το ονομάζει;
Σκουρλέτης: Η αστυνομία δεν πέτυχε τον στόχο της
«Δεν ξέρω τι εντολές είχαν, αλλά κάτι δεν πήγε καλά. Μάλλον, πολλά δεν πήγαν καλά. Άρα, η αστυνομία δεν πέτυχε το στόχο της", σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με τα χτεσινά επεισόδια στις Σκουριές αφήνοντας έτσι αιχμές και για τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΛ.ΑΣ  
«Όταν ήδη έχει προαναγγελθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, καθόλα δικαιολογημένη, από μόνη της μια αντισυγκέντρωση από τους εργαζόμενους της εταιρείας δημιουργεί μια ένταση. Επομένως ο ρόλος της αστυνομίας θα ήταν να αποκλιμακωθεί ή ένταση. Δεν ξέρω τι εντολές είχαν, αλλά κάτι δεν πήγε καλά. Μάλλον, πολλά δεν πήγαν καλά. Άρα, η αστυνομία δεν πέτυχε το στόχο της» είπε ο κ. Σκουρλέτης.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε καταλήξει στο να είμαστε αρνητικοί να συνεχίσει τη λειτουργία της η εταιρεία, να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη εξόρυξη και με αυτή τη δέσμευση οφείλουμε να προχωρήσουμε». 
'Αδειασμα και απο τον Ν. Παρασκευόπουλο
Στη Βουλή εξάλλου ο υπουργός Δικαιοσύνης όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στις απόψεις του κ. Πανούση ο κ. Παρασκευόπουλος επέμεινε να τις χαρακτηρίζει προσωπικές και να σημειώνει την διαφωνία του.  
Ευθύνες στον Πανούση και από τον ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.  
Την ευθύνη στην Αστυνομία ρίχνει και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής (βλέπε πιο κάτω) ζητώντας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις δικές του ευθύνες. Και να αντικαταστήσει άμεσα τον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής και τον επικεφαλής αξιωματικό της χθεσινής επιχείρησης.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Οι επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, είχαν προαναγγείλει εδώ και πολύ καιρό τη σημερινή συγκέντρωση και πορεία προς τις Σκουριές. Για τρίτη συνεχόμενη φορά τα σωματεία εργαζομένων της ELDORADO, διοργάνωσαν αντισυγκέντρωση»
Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ζητά καρατόμηση αξιωματικού της ΕΛΑΣ
Την αντικατάσταση του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής και του επικεφαλής της χθεσινής επιχείρησης της Αστυνομίας ζητά η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική.
06 Απρ. 15 (15:02) | upd: 06 Απρ. 15 (15:02)
Την άμεση αντικατάσταση του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής και του επικεφαλής της χθεσινής επιχείρησης της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των δύο διαδηλώσεων (των κινημάτων που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού και των εργαζομένων στα μεταλλεία) και των επεισοδίων που σημειώθηκαν, ζητάει από την κυβέρνηση η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική. Παράλληλα, καλεί και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.
«Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ είχε για άλλη μια φορά στόχο το κίνημα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. και υπογραμμίζει: «Οι υπάλληλοι της ELDORADO, όχι μόνο δεν εμποδίστηκαν στο να προσεγγίσουν το σημείο της προαναγγελθείσας συγκέντρωσης, αλλά αφέθηκαν και ανενόχλητοι να επιτεθούν με πέτρες και καδρόνια στον συγκεντρωμένο κόσμο. Όταν οι υπάλληλοι, σε συνεργασία με την Αστυνομία, επιτέθηκαν στους κατοίκους, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης κατά των πολιτών του κινήματος. Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αποδώσει ευθύνες, όπου αλλού υπάρχουν».
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει, επίσης, από την κυβέρνηση «να πληροφορήσει την κοινωνία της Χαλκιδικής για τους λόγους που επιβάλλουν την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης για το μέλλον της εταιρίας και να δώσει άμεσα εντολή παύσης των εργασιών στις Σκουριές, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασής της».
«Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα γιατί οι καθυστερήσεις και οι κωλυσιεργίες προκαλούν αφενός μη αναστρέψιμες καταστροφές στο περιβάλλον και αφετέρου εντείνουν τις κοινωνικές ταραχές εξυπηρετώντας μόνο την εταιρία, που αυτό είναι πάγια τακτική της. Όσοι δε επενδύουν στην ένταση και στην πολεμική, προσδοκώντας το όποιο πολιτικό όφελος, σε βάρος του κινήματος, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, θα αποτύχουν», τονίζεται στην ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.