Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Ζαν Ζαν Βαρουφώ: Ετοιμάσου μύγα να σου βγάλω ξίγκι ‒ Δόκτωρ Σόιμπλε: Ο κ. Τσίπρας έδωσε μια υπόσχεση


Γ. Βαρουφάκης: «Θα βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι» για να πληρώσουμε τα δάνεια!
Δημοσίευση: Κυρ, 01/03/2015 - 09:41
Σε όχημα για την επίσπευση της εφαρμογής των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που έχουν συμφωνηθεί μετατρέπεται η κάλυψη του «χρηματοδοτικού κενού».
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να «βγάλει από τη μύγα ξίγκι», προκειμένου να αποπληρώσει τη δόση του Μαρτίου προς το ΔΝΤ.
«Στις αποπληρωμές στο ΔΝΤ ασφαλώς θα δώσουμε προτεραιότητα. Δεν πρόκειται να είμαστε η πρώτη χώρα που δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ. Θα βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι αν χρειαστεί να το κάνουμε αυτό μόνοι μας, και θα το κάνουμε», είπε, σε συνέντευξη στο Associated Press.
Για τα χρέη προς την ΕΚΤ υποστήριξε ότι
«ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία και θα πρέπει να καθορίσουμε αυτό το ζήτημα σε συνεργασία με τους εταίρους μας και τους θεσμούς».
Πάντως διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ζητήσει καθυστέρηση στην αποπληρωμή προς την ΕΚΤ, αλλά θα αναζητήσει κάποιου είδους συμφωνία που που θα κάνει πιο εύκολη την αποπληρωμή.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέχρι τον Απρίλη θα έχει μετατρέψει σε συγκεκριμένα μέτρα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.
Συμπλήρωσε ότι πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν συνομιλίες και για την «βιωσιμότητα» του χρέους.
Ο λαός θα συνεχίσει να γεμίζει τα κρατικά ταμεία
Σε άλλη συνέντευξη στο «Έθνος» επιβεβαίωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να εισπράξει φόρους για να γεμίσει τα κρατικά ταμεία, γεγονός που προϋποθέτει συνέχιση της αφαίμαξης του λαού. 
Όπως είπε, «για να κλειδώσει η νεά πορεία της χώρας, τουλάχιστον στη μεταβατική περίοδο των επόμενων τεσσάρων μηνών, απαιτείται η διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας στην εσωτερική αγορά με άμεση άρση των περιορισμών που έχει επιβάλει η ΕΚΤ στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό τραπεζών και κράτους, καθώς και η ομαλή ροή φορολογικών εσόδων».
Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών, το Σάββατο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί έκτακτος φόρος, αναγορεύοντας σε πατριωτικό καθήκον το χαράτσωμα του λαού.
Δηλώσεις Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Bild» επισήμανε ότι τώρα αναμένει πράξεις από την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
«Φθάσαμε σε μια ξεκάθαρη συμφωνία στο πλαίσιο του Eurogroup. Ο κ. Τσίπρας έδωσε μια υπόσχεση. Αν η Ελλάδα δεν την τηρήσει, δεν θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια. Δεν θέλουμε Grexit. Είμαστε αλληλέγγυοι, αλλά δεν εκβιαζόμαστε. Κανένας δεν επέβαλε στους Έλληνες το πρόγραμμα βοήθειας. Είναι λοιπόν τελείως στο χέρι της Αθήνας», δήλωσε.
«Η νέα ελληνική κυβέρνηση διαθέτει μεγάλη νομιμοποίηση στον πληθυσμό. Θεωρώ την ελληνική κυβέρνηση ικανή να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα, να δημιουργήσει μια πιο αποτελεσματική φορολογική διοίκηση και τελικά να εκπληρώσει τους όρους. Πρέπει να δίνεις σε μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση κάποιο χρόνο. Η διακυβέρνηση είναι ένα ραντεβού με την πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο δάνειο σημείωσε ότι αυτό θα ξεκαθαρίσει όταν θα έχει ολοκληρωθεί το τρέχον πακέτο, καθώς ενώ παράλληλα ανέφερε πως «ότι και αν συμβεί, θα θέσουμε πολύ αυστηρά κριτήρια».
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.