Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Συρία - Ιράκ: Η Τουρκία δίνει τις βάσεις της στις ΗΠΑ – Συνεχίζονται οι μάχες στην Κομπάνι – Πάνω από 200.000 οι πρόσφυγες – Άλλες οι προτεραιότητες των ιμπεριαλιστών


Συρία - Ιράκ: Η Τουρκία δίνει τις βάσεις της στις ΗΠΑ - Συνεχίζονται οι μάχες στην Κομπανί
Δημοσίευση: Δευ, 13/10/2014 - 14:04
Η Τουρκία αποφάσισε να επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τις αεροπορικές βάσεις της για να πολεμήσουν εναντίον της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ), δήλωσε χθες, Κυριακή, ένας Αμερικανός αξιωματούχος. 
  • «Οι λεπτομέρειες της χρησιμοποίησης (των τουρκικών βάσεων στη μάχη εναντίον του ΙΚ) εξακολουθούν να βρίσκονται υπό επεξεργασία», δήλωσε ο αξιωματούχος, ζητώντας να μην κατονομασθεί.
H Μάισα Άμπντο, γνωστή με το ψευδώνυμο Ναρίν Αφρίν
Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί από καιρό τη μεγάλη βάση του Ιντσιρλίκ, στη Νότια Τουρκία, αλλά μέχρι τώρα τα αμερικανικά αεροπλάνα που χρησιμοποιούνταν για τα πλήγματα εναντίον του ΙΚ απογειώνονταν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και το Κατάρ.
Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επιβεβαίωσε χθες, Κυριακή, πως η χώρα του θα συνεχίσει την πολύμορφη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, ενισχύοντας τις στρατιωτικές δυνάμεις των αντικαθεστωτικών που πολεμούν εναντίον του Άσαντ.
Περισσότεροι από 200.000 κούρδοι πρόσφυγες από την περιοχή του Κομπάνι έχουν ήδη διασχίσει τα τουρκικά σύνορα για να σωθούν από την επέλαση των τζιχαντιστών.
Αβοήθητοι οι γέροντες στο Κομπάνι. 500 έως 700 γέροντες έχουν απομείνει στην πολύπαθη πόλη και κινδυνεύουν να σφαγιαστούν από τους τζιχαντιστές της ISIS.
Σθεναρή αντίσταση
Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις του ΙΚ στην Κομπάνι ενισχύθηκαν την Κυριακή με νέους μισθοφόρους, από τη Ράκα και το Χαλέπι, τα προπύργιά του στη Βόρεια Συρία, καθώς οι κουρδικές δυνάμεις προβάλλουν σθεναρή αντίσταση.
Μάλιστα χθες προωθήθηκαν κατά περίπου 50 μέτρα προς την κατεύθυνση του γενικού επιτελείου τους απ' όπου οι «τζιχαντιστές» τούς είχαν απωθήσει την Παρασκευή.
Πάντως οι δυνάμεις του ΙΚ εξακολουθούν να υπερτερούν, καθώς είναι περισσότερες και καλύτερα οπλισμένες. Ελέγχουν περίπου το 40% της πόλης, κυρίως τον ανατολικό τομέα καθώς και νότιες και δυτικές συνοικίες.

Οι υπερασπιστές της Κομπάνι από την πλευρά τους δεν μπορούν να λάβουν ενισχύσεις επειδή η Τουρκία έχει αποκλείσει τα σύνορά της, εμποδίζοντας κυρίως τους Κούρδους της Τουρκίας να σπεύσουν προς βοήθεια των πολιορκημένων ομοεθνών τους.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν επανέλαβε τη «βαθιά ανησυχία (του) για την κατάσταση μέσα και γύρω» από την Κομπανί και κάλεσε «όλα τα μέρη να αναλάβουν δράση για να εμποδίσουν μια σφαγή αμάχων».
Ωστόσο οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών είναι διαφορετικοί και σίγουρα προσαρμοσμένοι στα δικά τους συμφέροντα, έστω και αν αυτό σημαίνει εν προκειμένω την εξολόθρευση όλων των Κούρδων της Κομπανί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, σε ομιλία του στο Κάιρο εξέφρασε μεν τη «βαθύτατη ανησυχία» των ΗΠΑ για την «τραγωδία» στην πόλη, ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο Ιράκ...
Από τους βομβαρδισμούς στην Κομπανί (φωτό ΑΡ)
Επίθεση σε Κούρδους του Ιράκ
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, στο Ιράκ, τουλάχιστον 58 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός τριπλής επίθεσης αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην πόλη Κάρα Τάπα, στα βόρεια της χώρας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων.
Στόχος των καμικάζι ήταν εγκαταστάσεις των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Το «Ισλαμικό Κράτος» λέει ότι βρίσκεται πίσω από το αιματοκύλισμα, υποστηρίζοντας ότι τις επιθέσεις εκτέλεσαν «ξένοι τζιχαντιστές» -ένας Γερμανός, ένας Τούρκος και ένας Σαουδάραβας.
Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή λοιπων φωτό και ειδήσεων από THETOC, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.